�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

Tirsdag den 25.04.17  Kl. 18.30

Generalfors. i Aktive Familie

Besøg på Jeld-Wen i Sdr. Felding

 

Tirsdag 27.04.17 Kl. 19.00

Generalfors. Dagmar Biografklub

I Dagmar Bio

 

Fremtidige arrangementer  klik her

SdrFelding.dk
drives af Lokalrådet.

Redaktør:

Mogens Nielsen (mni)

tlf. 21 28 36 23 eller e-mail: mogens@sdrfelding.dk

 

SdrFelding.dk

er en byportal med nyheder, debat,  information og serviceoplysninger om Sdr. Felding og omegn.

SdrFelding.dk
Optimeret til Mozilla Firefox.

 

 


 

Byggeriet ved Dagmar Bio starter i den kommende uge

mni 23.04. 2017

Nu er alle aftaler med håndværkere, myndigheder, Real-Dania m.fl. på plads og byggeriet af tilbygningen til Dagmar Bio kan komme i gang, kan Jens Udbye berette.

Hele udvidelsen der går under navnet "Bevaring og udvikling af Dagmar Bio" er blevet finansieret ved støtte fra fonde og støtte fra Herning Kommune i 2 omgange.

Nævnes skal det også at Vandfører fonden har givet en ekstra bevilling til en elevator, så også kørestolebrugere kan benytte de nye lokaler.

Projektstarten er flere gange blevet rykket for at optimerer projektet, slutter Jens Udbye.

Se tegninger mm. her

 

 

 

Sdr. Feldings konfirmander fra 1967 mødes søndag

mni 22.04. 2017
23. april 1967 blev min årgang konfirmeret, skriver Rita Bonde Olsen på sin FB side.
I dag søndag fejrer vi "Guld konfirmation " startende i Sdr. Felding kirke, med Bent Woller. Vi var hans første hold af konfirmander . Det bliver rigtig hyggeligt at se alle igen. Rigtig flot deltagelse. Klods Hans har sikkert også noget lækkert mad til os, slutter Rita.

Kongelig belønningsmedalje med krone til Kristian Hansen

mni 22.04. 2017

Fredag eftermiddag efter lukketid i Handelsbanken, blev der afholdt en lille hyggelig sammenkomst, hvor filialdirektør Frank Jensen over "Den kongelige belønningsmedalje med krone" til forhenværende filialdirektør Kristian Hansen. Tilstede var bankens familie, personale og det lokale bankråd.

Den Kongelige Belønningsmedalje kan normalt tildeles efter 50 års fortjenstfuld ansættelse i samme private virksomhed eller i forbindelse med fratræden efter mindst 40 års ansættelse.

Se flere billeder

Rigtig mange elever søger optagelse på Sdr. Feldings Efterskole

mni 20.04. 2017

Mere end 50 af skolekredsens medlemmer var onsdag aften mødt om til generalforsamling på Sdr. Feldings Efterskole.

Formand Jan Andersen fortalte i sin formandsberetning om skolens successer og problemer. Da der skulle ansættes 2 lærerstillinger var der 90 ansøgere, og der var 210 henvendelser til 108 elevpladser på skolen. Fra 2018 vil der desværre komme nogle nedskæringer i det offentlige tilskud, så der kigges i mulige besparelser, og mht. mulighederne i den ombyggede hal, er der stadig behov for forbedringer og mere imødekommenhed.

Forstander Asbjørn Lyby fortalte om en fornøjelig tone på skolen og at han havde svært ved at holde fast i pessimismen, når nu det går godt. Men det er også hårdt arbejde at få succes, og tit ses mange af resultaterne først år senere, når gamle elever kommer og fortæller om deres ofte meget ændrede liv efter et skoleophold på efterskolen. Oprettelse af et gymnastik- og spring hold havde været en stor succes for skolen og de medvirkende. Også Asbjørn ønskede et bedre fremtidig samarbejde med hallen - Det Legenden Hus.

Læs hele formandens beretning her

Se flere billeder her

Mindeord for Michael Christensen

mni 19.04. 2017

Michael Kjær Christensen døde pludselig torsdag på en cykel-udflugt til Rørbæk Sø med venner fra Sønder Felding. Han blev 56 år.
Det synes uforståeligt, at netop Michael ikke kan få lov at fortsætte det liv, som han talrige gange hyldede og forstod at folde ud. Han løftede mennesker i sit selskab med sin skæve og stærkt livsbekræftende humoristiske tilgang. Hans måde at håndtere livet på efterlader et stort og smertende tomrum hos de mennesker, der nød godt af Michaels nærvær.
Læs hele nekrologen, skrevet af Dorte West & Anna-Mette Fjord Kristensen

Fælles gåtur fra Halmhuset 3 gange om ugen

mni 18.04. 2017
Hver onsdag hele året rundt er der fælles gåtur fra Halmhuset kl. 9.30.
Når der er flest, så er der over 20 personer med på gåturen.
Turen er på ca. 5 km. og alle kan være med. Det er ganske gratis og der er garanti for hyggeligt samvær.

Hver mandag og torsdag kl 19.00 er der også gåtur fra Halmhuset, hvor man igen mødes, til en dejlig gåtur på ca. 5 km.
Gratis og mulighed for motion og samvær.

Vel mødt !

Evt. spørgsmål kan rettes til Karen Urup, som er en af deltagerne.

Moseege skænket af Helge og Erna Christensen til campingpladsen i 1995

mni 15.04. 2017

Tag med på Efterløns- og pensionistforeningens tur til Fanø

mni 13.04. 2017

Onsdag den 14. juni er der mulighed for at komme på en tur til Fanø i Vadehavet.

Dagen på Fanø starter med buffet på Fanø Krogård og derefter er der rundtur på øen i bus med guide og der fortælles om historie, befolkning (Fanniker), dyreliv og turisme mm.

Den anderledes Sønderho Kirke besøges ligesom der er byrundtur i Sønderho.

Se programmet her

Fællesmejeriet i Sdr. Felding

mni/HerningHistorie.dk  11.04. 2017

I Sdr. Felding var der en fremsynet landmand – August Frederiksen, eller løjtnant Frederiksen, som han blev kaldt, oprettede i 1884 et sådant privatejet fællesmejeri. Bygningen ligger der endnu på Bredgade 11.
Vi ved ikke hvor stor succes mejeriet havde, eller hvor mange leverandører, der var til mejeriet
Der er ikke skrevet noget om driften på fællesmejeriet i Sdr. Felding, men 5 år senere blev der oprettet et andelsmejeri
Mejeriet virkede nu til 1909, hvor det var blevet for småt, der var enighed om at bygge et nyt mejeri, men der var stor uenighed om det skulle ligge på Nørreland eller på Sønderland.

Men efter 30 bestyrelsesmøder og generalforsamlinger blev man enige om at købe en grund af frk. Thorsen, Engholm. Mejeriet blev bygget, og står der den dag i dag

Læs hele indlægger her

Styrkemotion med dæk og kettlebel mm.

mni 09.04. 2017

Anni Kamp starter udendørs motion op.

Lidt crossfit-agtig, og det er onsdage fra 18.00 til 19.00, første gang nu på onsdag.

Der vil blive brugt lidt kettlebel , dæk , reb, og så noget styrkemotion. 

Alle kan være med, slutter Anni

25 års jubilæum med pølser og øl

mni 07.04. 2017

Vejret var køligt men med solskin, da Camping og Hyttebyen fejrede deres 25 års jubilæum i eftermiddag.

Og en hel del havde fundet vej til pølsevognen og det lille festtelt ved servicebygningen.

Campingpladsen blev etableret for godt 25 år siden af bl.a. Viggo Nielsen, Svend Erik Pedersen, Otto Tannenbæk og Kristian Hansen m.fl. Og ideen var, at der med en campingpladsen kunne skabes mere liv og flere aktiviteter i byen. Pladsen blev lejet af kommunen for en meget billig leje, mod at den ny opførte service bygning havde offentlige toiletter. Finansieringen kom gennem salg af anparter til byens borgere, foreninger og virksomheder. 

I dag er pladsen stort set udlejet i sæsonen, og rigtig mange af campisterne har et årskort, så de også kan bruge den om vinteren.

Se flere billeder

Campingpladsen holder 25 års jubilæum

mni 04.04. 2017

På fredag kl. 15 - 18, holder Sdr. Felding Camping Hytteby et jubilæums arrangement på campingpladsen og alle er velkomne.

Campingpladsen blev stiftet for godt 25 år siden, af borgere i Sdr. Felding der ønskede mere aktivitet og derfor oprettede de et anpartsselskab som borgerere, foreninger m.fl. kunne købe anparter i.

Noget af det første der blev investeret i var en servicebygning og senere blev der bygget 5 hytter. Camping pladsen er godt belagt, med hovedsagelig "fastliggere" og økonomien er stabil, og de sidste lån er udbetalt for år tilbage, oplyser formand for campingpladsen Tage Nielsen.

En del af arbejdet udføres af frivillige, mens rengøring, græsslåning og hækkeklipning er lønnet. Med hensyn til fremtiden kigger man på muligheden for evt. at bygge en lidt mere luksus præget hytte.

Bestyrelsen består i dag af Tage Nielsen, Aksel Hostrup, Niels Viggo Thomsen, Jens Dalager og Gitte Nielsen.

Kæmpe indsats ved borgerforeningens affaldsindsamling søndag

41 affaldsindsamlere i Sdr. Felding + 3 indsamlere fra Emtelle i torsdags har ialt samlet i vores by:
226 kg. Blandet affald, 57 dåser med pant, 303 dåser uden pant og 25 pant flasker, fortæller Dorthe Viborg, formand for borgerforeningen.
Alle havde et klart indtryk af mindre affald i de områder vi nåede sidste år. Der er også taget områder i år som ikke blev taget sidste år. Vi håber på flere voksne til næste år til at hjælpe på Skjernvej, Vardevej og Troldhedevej.
Haven ved Brugsen ned mod åen bar præg af en mindre fest hvor deltagerne ikke har ryddet op efter sig, nu er det væk.
Hold nu byen pæn og ren. Glas skår var der rigelig af!
Godt kæmpet af ALLE jer som dukkede op, I er Verdensklasse kæmpere.

Gudstjeneste i påsken

mni 01.04. 2017

Brugsens generalforsamling blev et kæmpe tilløbsstykke

mni 30.03. 2017

Med mere end 200 til generalforsamling var det så vidt vides rekord. Og derfor var generalforsamlingen flyttet op i Det Legende Hus i stedet for Klods Hans. Men heldigvis fulgte Inga fra Klods Hans med, så vi kunne få et lækker måltid efter generalforsamlingen.

Lars Svane fremlage bestyrelsen beretning, hvor han bl.a. kom ind på at der igen i 2016 har været en pæn omsætnings fremgang og overskuddet i 2016 blev 320.000 Kr. Der er i året blevet købt to grunde, hvor den nye butik skal ligge, de er bl.a. finansieret ved medlemsindlånene, som nu er oppe på 1.5 mio. kr.  Lars nævnte også at Coop på mange måder er markedsførende i disse år, men desværre har deres nye regnskabssystem en del børnesygdomme.

Efter generalforsamling og spisning, blev de første stregtegninger til den nye butik fremlagt, og her var det helt klart at forsamlingen ønsker at den ydre fremtoning skal passe ind i den eksisterende bygningsmasse i byen, så umiddelbart var man ikke tilfreds med den første skitse, hvilket bestyrelsen nu heller ikke var, så de arbejder videre med nye muligheder.

Se  flere billeder

Læs bestyrelsens beretning

Petanque for alle der har lyst

mni 29.03. 2017

Vi starter med at spille petanque tirsdag den 18. april kl 13.30 og derefter hver tirsdag, vi spiller på banerne bagved Plejehjemmet Engholm.

Så mød op så mange som muligt, vi spiller et par timer og drikker en kop kaffe, som vi selv har med.
Kom og prøv, det kunne måske være noget for dig. Vi synes det er rigtig sjov
Mød bare op oplyser Edith Nielsen, som kan kontaktes på tlf.22464910

Brugsmanden jubler, 200 tilmeldte til generalforsamling

mni 29.03. 2017

Vi har rundet 200 tilmeldte til generalforsamling, det er ny rekord, derfor har vi flyttet arrangementet om i hallen, så der er masser af plads. Hvis ikke du er tilmeldt endnu, kommer du bare forbi butikken og henter en billet.

Da vi skal være i hallen, skal vi selv dække borde samt rydde op. Til det kunne vi godt bruge et par ekstra hænder. Så kunne du tænke dig at hjælpe med borddækning fra kl 16, eller oprydning efter generalforsamlingen må du meget gerne sige til, slutter Martin Iversen

Affaldsindsamling på søndag d. 2. april

Krocket for alle

mni 27.03. 2017

På plænen bag plejehjemmet bliver der, hver mandag og torsdag kl. 13 - 17, spillet krocket, og der er stadig plads til flere.  Så hvis du har lyst møder du bare op en af dagene, oplyser Leif Thomsen, som også kan kontaktes på tlf. 23 30 61 66 

Indbrud lørdag til søndag

mni 27.03. 2017
Indbrud på Enghavevej. Jeg har haft indbrud mellem lørdag kl. 12 og søndag kl. 10.30 og vil gerne vide om nogen har set eller hørt noget. Der er blevet stjålet frisørsakse, computer, damask duge og make up, skriver Lizette Davelaar

INDSAMLING I SDR. FELDING TIL KRÆFTENS BEKÆMPELSE

Inga Bøndergård

mni 23.03. 2017

Og det er SØNDAG D. 2. APRIL 2017. Har du tid og lyst at gå en tur for en god sag så er du meget velkommen til at give Inga Bødergaard et praj på mobil nr. 20814770.

Vi håber at kunne samle en frisk flok. Vi mødes kl. 9.30 i missionshuset, Bredgade 35, til rundstykker og fordeling af ruter. Derefter samler vi ind i ca. 2 timer. Velmødt

Kulturforeningen har holdt generalforsamling

mni 22.03. 2017

Tirsdag aften havde Sdr. Felding Kulturforening indkaldt til generalforsamling, som foregik i Kultursalen i Det Legende Hus.

Formanden Lene Schmidt fortalte om de forskellige arrangementer i løbet af året, så som indvielsesfesten i november, Cafeaftener, foredrag og børnefestival mm.

Under valg til bestyrelsen, genopstillede Jens Udbye og Inger Lise Andersen ikke, og i stedet blev Leif Nielsen og Mette Hostrup valgt ind i bestyrelsen.

Foreningen har i dag 92 medlemmer

Læs også Referat og Beretning

SFGIF U10 vandt 18 - 11 over Borris i håndbold

mni 20.03. 2017

Foto: Lise Marie Madsen

Ohhh... What a night!! - Med Michael Learns To Rock

mni/am 16.03. 2017
Onsdag aften gæstede MLTR Dagmar Bio og det gik ikke stille for sig.
Bandet ankom allerede om eftermiddagen og der blev luret noooget på de tre kassevogne med udstyr OG Dagmar Bios lille scene... der blev knoklet, og efter et par timer var scenen pakket: lille flygel, trommesæt, guitarer, bas, monitorer og en masse ledninger.
En stuvende fuld sal sad forventningsfulde og var klar til koncerten kl. 20......

Læs mere og se mange flere billeder

Generalforsamling i SFS Cykelklub

mni 14.03. 2017

I sidste uge var der generalforsamling i Sdr. Felding-Skarrild Cykelklub, som blev afholdt i Dagmar Bio, med deltagelse af 16 medlemmer.

Her startede man med at mindes tidligere formand Lars Grønvall Rasmussen, som døde i december sidste år.

Udover træning har der også i det forløbne år været afholdt aktiviteter i forbindelse med byfesten og klubmesterskabet.

Formanden pointerede også at et større fremmøde til fællestræningerne er at ønske og nødvendigt, hvis klubben fortsat skal bestå.

Opstart i den nye sæson er lørdag d. 1. april kl. 10.30 på hallens parkeringsplads.

Læs hele referatet her

Nyhedsbrev fra Dorte West Nye udfordringer og byråd

mni 13.03. 2017. 

Dorte skriver bl.a.: Jeg er blevet opfordret til at stille op som spidskandidat for Venstre Herning til Regionsrådsvalget til november. Det betyder, at jeg skal overtage Ulla Dideriksens plads som spidskandidat. 
Det skal straks siges, at jeg samtidig går efter en plads i Herning Byråd.

For Sdr. Feldings vedkommende handlede byrådsmødet om den om endelig godkendelse af lokalplanen, der skal ligge til grund for den nye butik som brugsforeningen vil bygge.
Og man må sige, at der gik ikke længe efter denne godkendelse gik igennem byrådet til de nu er i fuld gang med at rive bl.a. den gamle Købmandsbutik ned. Det bliver spændende..

Læs hele Dortes nyhedsbrev her

Aflysning af foredrag med Rasmus Tantholdt.

mni 13.03. 2017
Rasmus Tantholdt er igen sendt ud i verden af TV2, og vi er kede af at måtte meddele, at han derfor ikke kommer til Sdr. Felding på torsdag d. 16. marts. DERMED ER ARRANGEMENTET HELT AFLYST.
De, som har købt billet via Place2book til d. 16. marts får pengene retur automatisk.
De der har købt billet via Place2book allerede til d. 12. januar får en mail, og kan sende oplysning om konto-nr. til mailadressen: sdrfeldingkulturforening@gmail.com.
De der købte billetter kontant ved julemessen bliver kontaktet pr. telefon.
Er du i tvivl, kan du ringe til 20 85 21 10.

Hærværk på Fristedet i weekenden

mni/cøm 13.03. 2017 

Vi har en dejlig legeplads og et hyggeligt bålhus, som mange også benytter i fritiden. Og det er da bare så dejligt.
Men nu er der igen gang i noget hærværk. I weekenden er der brudt op ind i et brændeskur og forsøgt brudt op ind til et cykelskur. En cykelrampe er skilt ad. Vandudgangen til en vandbeholder er ødelagt. Og et komfur, som stod til opbevaring udenfor ved Gården, er smadret.
Sagen er meldt til politiet. Men, hvis I som borgere i byen, tager jeres gå-, cykel- eller løbeture derom forbi og oplever noget mistænksom, må I meget gerne kontakte Conny Østergård Madsen på 40148505.
Lad os få det stoppet, så alle både store og små igen kan benytte legepladsen i fritiden.


Åbent Hus i SFGIF´s motionscenter

mni 11.03. 2016

Lørdag var der åbnet hus i motionscenteret i Det Legende Hus, og der var lige fra åbningen stor tilstrømning af mennesker der ville op i hallen og se de flotte nye motionsmaskiner og spinnings cykler. Motionsudvalget bød på champagne og chokolade mm. Der er nu også kommet net og indgangsdør op, så det fremtidig kun er betalende gæster der har adgang til motionsrummene.

Det er blevet en rigtig flot om-og tilbygning hallen har modtaget, og det er et sted vi kan være stolte af. Godt gået til hallens bestyrelse og SFGIF

Se flere billeder

Hugo Larsen er kåret til årets supporter ved Herning Bluefox

mni

Stort tillykke til Hugo Larsen Rugvænget Sdr. Felding
Vores lokale Hugo Larsen er kåret til årets supporter ved Herning Bluefox, skriver Bruno Knudsen Jensen

 

En rigtig god uge for Sdr. Felding Billard Klub

mni 11.03. 2017

4 hold var i kamp i denne uge, og det blev til 3 sejre og 1 uafgjort, Og dertil en oprykning for hold 6.

Hold 1 spillede hjemme mod Sig 1 og vandt en sikker sejr på 8 - 0.

Hold 2 spiller deres kamp på tirsdag i næste uge mod Varde2.

Hold 3 spillede hjemme og vandt med 5 - 3.

Hold 4 spillede hjemme mod Tarm 2 og spillede uafgjort 4 - 4.

Hold 6 spillede ude mod Ølgod 4 og vandt en sikker sejr på 8 - 0.

Læs mere om resultaterne

En aften i godt selskab med Jesper Lundgaard Trio

mni 10.03. 2017

Dejlig aften i selskab med en af de sangere, der har vist stor bredde i sangkarrieren. Jesper har et usædvanligt publikumstække. Han mestrer evnen til nærvær og intimitet, og taler direkte til hjertet med en stemme og en sangpræstation, der aldrig bliver ligegyldig.
Han levede sig ind i stedet og med sin humor, nærvær og legelyst fangede han publikum, og hele salen blev inviteret med på fællessang, og der blev nynnet og med på ” Always on my mind” og ”Under stjernerne på himlen” m.m.

Læs mere og se flere billeder

Nedrivningen af "Sparbutikken" går hastigt fremad

mni 10.03. 2017

Og det er Brdr. Rasmussen der står for nedrivningen

Indvielse af de nye motionsmaskiner i Det Legende Hus

mni 08.03. 2017

Så er de nye maskiner i motionscenter sat op. De er klar til brug på lørdag til Åben hus i motionscenteret på lørdag i tidsrummet kl 10.00-14.00

Det er SFGIF der står for motionscenteret, og på lørdag kan du få en snak med instruktørerne og træningsmuligheder.

Læs mere om dagen her

Mit liv som krigsreporter - foredrag med Rasmus Tantholt

mni 07.03. 2017

Og det er torsdag d. 16. marts kl. 19.00 i Kultursalen i Det Legende Hus
Prisen er kun 200 Kr. 
Billetter kan købes via dette link klik her  eller ved at ringe på tlf. 20 85 21 10 og så selvfølgelig ved indgangen.

Venlig hilsen bestyrelsen for Sdr. Felding Kulturforening

Ny lokal støttepulje til Sdr. Felding

mni 06.03. 2017

I det nystartede Vestjysk Biogas har de besluttet at lave støttepulje. Og det er besluttet at Sdr. Felding i 2017 får en pulje på 5.000 kr., og det er René Lomholt der står for denne pulje. Alle i 7280 området er velkomne til at søge støtte og det skal foregå inden 31. april i år, og sendes til vwlomholt@hotmail.com.

De ting der søges til, skal være til gavn for flee borgere i 7280 Sdr. Felding.

Læs mere her

Dejlig inspirerende aften med Sanne Rasmussen i Dagmar Bio

mni 04.03. 2017

Sanne begyndte aftenen med at fortælle lidt om hendes vej til malerkunsten, nemlig at hun var ude for et alvorligt uheld for nogle år hvor hun fik en kraftig hjernerystelse, der gjorde at hun ikke kunne forsætte i sit leder job i Nordea i Køge.

Igennem de sidste mange år har hun deltaget i kurser og malerejser, som Sannne sideløbende suppleret har hun modtaget privat undervisning af kunstmaler Daniel Goldenberg i hans atelier i Willemoesgade i København.
Inspiration henter hun i hverdagens indtryk og oplevelser. Specielt inspireres hun af mennesker i deres hverdag, hvor portrættet har sin helt specielle plads i hendes repertoire.

Rigtig flotte billeder og jeg opfordre alle til at gå ned i Dagmar Bio og se udstillingen som løber indtil d. 23. marts 2027.

Se mere om åbningstider

Generalforsamling i Lokalhistorisk forening

Affaldshotellet i "gamle dage"

mni 03.03. 2017
Der var mødt ca. 60 medlemmer, som nok først og fremmest var kommet for at se, hvad vi havde at vise af nye billeder, og for at høre på det foredrag, som vi altid plejer at have med på generalforsamlingen,

Efter generalforsamlingen viste vi nogle billeder, som Helge Winther (tidligere værkfører på Jutlandia) havde taget efter den brand, der i juledagene 1969 raserede og totalt ødelagde fabrikken på Fabriksvej i Sdr. Felding.

Vi viste også et sjældent billede af den gamle kørestald til Afholdshotellet i Sdr. Felding. På arkivet har vi i lang tid ledt efter et billede af kørestalden, og pludselig blev det ved en tilfældighed fundet hos en frimærkesamler i Bork.

I 2016 solgte vi 152 medlemskort, det er en tilbagegang på 8 medlemmer hvoraf nogle er enkelmedlemmer og andre er ægtepar, men omregnet har vi 225 medlemmer, og det er en ganske lille tilbagegang på 5 enkeltmedlemmer

Regnskabet udviste et overskud på kr. 5.880, så aktiver nu er på 16.046 Kr.

Fodboldopstart 2017 i SFGIF

mni 01.03. 2017

Udendørssæsonen nærmer sig med hastige skridt og vi er nu klar med trænings- og opstartstider for de forskellige fodboldhold, oplyser Anette Rahbek fra fodboldudvalget.

Der er i år 10 hold der starter.
Og bemærk at opstartstidspunktet varierer fra hold til hold.

Se holdene her og opstartstidspunkt

Kunstudstilling med Sanne Rasmussen i Dagmar Bio

mni 28.02. 2017

Der er fernisering fredag d 3 marts kl. 19 i Dagmar Bios stue, hvor Sanne selv åbner sin udstilling med et kort foredrag om sin vej til kunstens verden og den fart hvor med hendes kunst opnår anerkendelse og hun inviteres med til både danske og udenlandske censurerede udstillinger.

Der vil være åben i baren, hvor man kan købe forfriskninger til ferniseringen.

Udstillingen løber hele marts måned og der er åbent for udstillingen konkret på flg. tidspunkter

Fredag d 3 marts - kl 19 - Fernisering

Læs mere om åbningstider og Sanne Rasmussen

Værtsfamilie til ungdomsudviklingsstudent

mni 27.02. 2017

Lions Club Aaskov vil gerne kunne tilbyde at huse en udenlandsk ung at bo hos en familie vores område, i en uge eller 14 dage i tidsrummet 8/7 - 22/7 eller 15/7 - 22/7.

Alle som har lyst og interesse kan melde sig som værtsfamilie. Værtsfamilier får ikke betaling af Lions, men har til gengæld for at åbne sit hjem for en udenlandsk ung, mulighed for at få et enestående indblik i, hvordan unge fra andre dele af verden ser på tingene - og på Danmark

Læs mere også hvem man kan kontakte

Fastelavnsfest i Det Legende Hus

mni 26.02. 2017

Så var der igen fastelavnsfest i hallen - Det Legende Hus. Og omkring 370 børn og vokse var mødt op til det traditionsrige arrangement. Det starte med sang af Gospel Kids, derefter var der gudstjeneste hvorunder Orla og kirketjeneren havde en meget munter dialog.

Efter gudstjenesten var der tøndeslagning med 9 tønder der skulle slås ned, fordelt på alder.

Der var også kaffe og fastelavnsboller til alle og som afslutning var der slikposer til børnene.

Dagli`Brugsen sponsorerede slikposer, og bageren sponsorerede fastelavnsboller.

Arr. var SFGIF, Missionshuset, Hallen, Borgerforeningen og Menighedsrådet.

Se flere billeder her

Ugens spillerunde i Billard-klubben blev godkendt

mni 25.02. 2017

Det blev til 3 sejre og 1 uafgjort og 1 nederlag.

Hold 1 spillede ude mod Skarrild og vandt med 6 - 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Horne 1 og tabte med 8 - 0.

Hold 3 spillede ude mod Tarm 1 og spillede uafgjort 4 - 4.

Hold 4 Spillede ude mod Tarm 3 og vandt med 6 - 2.

Hold 6 spillede hjemme mod Strellev/ Lyne og vandt med 6 - 2.

Fodboldopstart 2017 i SFGIF

mni 23.02. 2017

Udendørssæsonen nærmer sig med hastige skridt og vi er nu klar med trænings- og opstartstider for de forskellige fodboldhold, oplyser Anette Rahbek fra fodboldudvalget.

Der er i år 10 hold der starter.
Og bemærk at opstartstidspunktet varierer fra hold til hold.

Se holdene her og opstartstidspunkt

Tyveri på Sdr. Feldings Efterskole

mnib/Sdr. Feldings Efterskole 23.02. 2017

Mellem 15 og 20 elever har natten mellem tirsdag og onsdag fået stjålet deres cykler, - for de flestes vedkommende, drejer det sig om dyre mountainbikes. I morgen tidligt får vi opgjort det endelige antal.
Alle cykler var forsvarligt låst med både godkendte låse samt ekstra wire-låse. Sidstnævnte fandt vi overklippede på gulvet i cykelskuret, - så cykeltyvene har været godt forberedte.
Det er vildt frustrerende og ualmindeligt frækt.
Hvis nogen har observeret noget usædvanligt omkring skolen i aftes (tirsdag - onsdag) efter kl. 21.30, vil vi rigtig gerne vide det.

Nu står vi med en stor flok efterskoleelever, som dels er utroligt kede af det, og dels virkelig mangler deres cykler til diverse skoleaktiviteter.
SKAM JER, TYVEKNÆGTE!

Sdr. Felding med i Melodi Grand Prix POP QUIZEN

mni 22.02. 2017

Så er det på torsdag, der er semifinaler og finale i Melodi Grand Prix POP QUIZEN - og Sdr. Felding-holdet var jo så heldig at vinde i den indledende runde og skal derfor med på torsdag ...

 

Klik på billedet ved siden af og se programmet for torsdag aften

Voldelig gæst fik 1½ års fængsel

mni 20.02. 2017
Den 26-årige mand fra Viborg, som natten til søndag d. 4. december sidste år trængte ind på en adresse på Strøget i Sdr. Felding, skal halvandet år i fængsel.
Politiet blev kaldt til adressen kl. 03.42, hvor den 26-åriges indtrængen havde udviklet sig til voldeligt håndgemæng.
Den 56-årige mand, han trængte ind hos, blev bl.a. tildelt en flænge på ca. 90 centimeter i den ene arm med en kniv.
Politiet fik anholdt den 26-årige mand, som senere blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 21. december.
Bataljen mellem de to mænd skulle have baggrund i, at den 26-årige mente, at den 56-årige skyldte ham penge.
Den 26-årige var stærkt ophidset under anholdelsen, hvor han sparkede en betjent og truede med at nikke en anden betjent en skalle.

 

 

Kulturforeningen holder Caféaften i Det Legende Hus

mni 20.02. 2017

Og det er fredag d. 3. marts. Det er allerede i næste uge. Vi håber at se rigtig mange af byens borgere denne aften, hvor vi får mad fra Slagter Kirkeby. Arnfred Hansen spiller atter op til dans.

Aftenen begynder med spisning og derefter dans med kaffepause. Dørene åbner kl. 17.30. Pris inkl. menu og kaffe: 175,00 kr. for medlemmer og 200,00 kr. for ikke-medlemmer. Medlemskort kan købes. Tilmelding senest den 27. februar til Lene på tlf.  20 85 21 10 eller Inger Lise, tlf. 20 44 60 19

Alle er velkomne

Nyhed fra SFGIF motionsudvalg

mni 19.02. 2016
Vi har nu fået en animations film som viser de sprit nye maskiner som vi snart får i det "nye" motionscenter.
Se video på her

Hilsen Motionscenter udvalget

 

 

Billede taget i forbindelse med indvielsen af Sdr. Felding Stadion i 1954.

mni 15.02. 2017

Billedet har jeg taget fra stilladsen ved byggeriet af den nuværende brugs.
Sognerådsformand Peder Helstrup - forrest i optoget med frakke og hat – er den eneste jeg umiddelbart kan genkende, skriver Kristian S. Pedersen, som nu bor i Varde

SFGIF´s motionscenter fornyer inventaret

Onsdags Indoor-cycling holdet

mni 14.02. 2017

I efteråret blev der lejet 14 nye cykler til Indoor cycling, og her i løbet af de næste 2 til 3 uger bliver alle motionsredskaber i motionscenteret skiftet ud med nye maskiner. En del af investeringen på op imod 1. mio. Kr., er/bliver finansieret ved fondsansøgninger, hvorfor det bliver rimelige priser for at få et abonnement i motionscenteret, udtaler Joan Andersen fra motionscenter udvalget under SFGIF.

Læs mere og se flere billeder

Fastelavn står for døren

mni 14.02. 2017

I Solsikken har børnene haft travlt med at male tønder, skriver Britta Skovbjerg Jensen.  
Der er blevet malet til børnenes egen fastelavnsfest i vuggestuen og børnehaven d. 24/2,
og der er blevet malet til borgerforenin-gens m.fl. fastelavnsfest, som holdes i Det legende hus søndag d. 26/2.
Børnene elsker denne tradition, og de har snakket om udklædning og kattekonger i lang tid.

Se flere billeder

Udkast til Centerbyplan er kommet fra arkitekterne

Fra borgermødet

mni 12.02. 2017

Arkitektfirmaet Arkitema, som Herning Kommune har hyret til at udarbejde et forslag til Centerbyplan for Sdr. Felding har nu sent et udkast. Inputtet i planen er blevet til ved flere møder i efteråret og senest borgermødet i hallen sidst i januar, samt ved ideer som Lene Gundahl Sørensen fra Arkitema har fremlagt til diskussion.

Der er 3 forslag til indsatsområder for planen og det er:

1. Hvordan kan vi gøre "Brugsen have" og den større parkeringsplads, ved brugsens flytning,  til noget virkelig interessant.

2. Nye boliger og hytter på det Gl. stadion.

3. Flere stier og stoppesteder i og omkring Sdr. Felding.

På mandag vil vi i Lokalrådet gennemgå planen og komme med input og kommentarer til planen. Og alle der har ideer eller kommentarer til planen er også velkommen til at sende det til Lokalrådet på mail: mogens@sdrfelding.dk.

Se udkast til Centerbyplan her

Spille runde 17 blev en god uge for billardklubben

mni 12.02. 2017

Alle 5 hold var i kamp i denne uge og det blev til 2 sejre 2 uafgjorte og 1 nederlag.

Hold 1 spillede hjemme mod Spjald 4 og vandt med 7 - 1.

Hold 2 spillede ude mod Skarrild 1 og spillede uafgjort 4 - 4.

Hold 3 spillede hjemme mod Sdr. Omme 2 og tabte med 8 - 0.

Hold 4 Spillede hjemme mod Borris 2 og spillede uafgjort 4 - 4.

Hold 6 spillede ude mod Tarm 4 og vandt med 8 - 0.

I næste uge er der vinterferie og der bliver først spillet billard igen i uge 8.

Læs mere her

Interessant foredrag, i Stakroge beboerhus, om besættelsen

mni 10.02. 2017

Torsdag aften var Niels Ole Frederiksen - NOF, tidligere højskoleforstander i Sdr. Felding inviteret til Stakroge Beboer- og Kulturhus. Her fortalte NOF, på sin fantastiske fortæller måde, flere historier om Danmark under besættelsen. Bl.a. om en kold februaraften i 1942, da lokale gymnaster forhindrede lokale danske nazister at holde et ellers lovligt møde i det daværende forsamlingshus. Slagsmålet udviklede sig så kraftigt at flere af nazisterne ..

Læs mere og se flere billeder her

Sdr. Felding blev vinder af Pop Quiz, mod Stakroge

mni 10. 2017

I Herning Folkeblad aoh.dk kan læses:
Hjemmeholdet fra Sdr. Felding blev vinder af melodigrandprix-duellen mod Stakroge, som blev afviklet i Dagmar Bio i aftes.
Sdr. Felding-holdet bestod af Lene Schmidt, Torben Jensen, Kathrine Stampe og Anders Ryder Østergaard, mens Stakroge havde Heidi Sørensen, Kent Jensen, Knud Tang og Marie Hansen på holdet.
Quiz-master Mette Nørlund Andersen fra Herning Bibliotekerne var tovholder for duellen, der endte med cifrene 18-13 til Sdr. Felding, som dermed er videre til semifinalen i Herning 23. februar.

Indledende runde i Pop Quiz i Dagmar Bio

mni  06.02. 2017

På onsdag d. 8. februar dyster et hold fra Sdr. Felding mod et hold fra Stakroge på viden om Dansk Melodi Grand Prix gennem 60 år.
Der er åbent for publikum, og det foregår i Dagmar Bio kl. 19.00.

Selve finalen afholdes torsdag d. 23. februar i Huset No7 i Herning.

Nyhedsbrev fra Dorte West – Februar 2017

mni 04.02. 2017

Så er det blevet tid til endnu et lille nyhedsbrev, der først og fremmest referer lidt fra sidste byrådsmøde, men også lidt om, hvad der ellers rører sig i Herning kommune.
Sidste byrådsmøde var d. 24. januar, og det blev et af de korteste møder jeg har oplevet. Humøret var ikke så højt pga. afgørelsen om placering af Politiskolen i Vejle.

Bl.a. var der 6 punkter på dagsordenen der vedrørte kommune- og lokalplaner fra Byplanudvalget. Disse planer giver mulighed for at opføre flere boliger rundt i kommunen og derved udvikling. Bl.a. omdannelse af et tidligere butiksområde i bymidten i Sdr. Felding, så området nu kan benyttes til boliger tæt på bymidten.

Læs hele indlægget

Rigtig festligt 50 års jubilæum for Gudde

mni 05.02. 2017

Der var mødt ca. 130 op for at fejrer Gudde´s 50 års jubilæum og det var kunder, naboer, venner og familie. Og der blev snakket og hygget, Gudde forstår virkelig af samle glade og festlige mennesker omkring sig.

Endnu engang stort tillykke med jubilæet.

Se flere billeder her

KRISTIAN LILHOLT TRIO ramte os i hjertet.

mni 05.02. 2017
Dagmar Bio havde fredag aften besøg af Kristian Lilholt Trio. Det var en varm og underholdende koncert, der vakte glæde og begejstring.
Trioen Kristian Lilholt, Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen er i stand til at spille sig rundt i det meste af Kristian Lilholts mangefarvede musikalske palet. Lasse Jørgensen kan spille på det meste, og Idas smukke og varme stemme får det hele til at spille sammen.
Aftenen bar præg af, at Trioen befandt sig godt i den gamle biograf, og det blev til flere ekstranumre, inden der blev sagt tak for i aften og på gensyn.
Læs mere og se mangel flere billeder

Spillerunde i uge 5, blev en godkendt uge hvor alle hold var i kamp

mni 03.02. 2017

Og det blev til 3 sejre 1 uafgjort og 1 nederlag.
Hold 1 spillede ude mod Varde 2 og vandt med 6 - 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Vildbjerg og fik årets første sejr på 6 - 2.

Hold 3 spillede ude mod Ølgod 2 og tabte med  8 - 0.

Hold 4 spillede ude mod Strellev - Lyne 1 og spillede uafgjort 4 - 4.

Hold 6 spillede hjemme mod Ølgod 3 og vandt med 6 - 2.

Læs mere om de enkelte resultater

Singapore faldt men Sdr. Felding holdt

mni 01.02. 201                                                  

Foreningssamarbejdet i Sandet-Stakroge og Ældre Sagen arrangerer dette spændende foredrag om en ufortalt historie fra besættelsen.

Tidligere højskoleforstander i Sdr. Felding Niels Ole Frederiksen fortæller om dengang "Singapore faldt, men Sdr. Felding holdt"

Og det er 9. februar i Stakroge Beboerhus kl. 19.00

Der skal igen laves mad på Engholm

mni 30.01. 2017

Den 24. januar blev der afholdt nytårskur Engholm. Helle fortalte lidt om, hvad der er sket det sidste år på Engholm. Bl.a. at vi har fået nye møbler på afdelingerne, og at det nu er politisk bestemt at der skal laves mad på Engholm.

Vi har haft fokus på hyggen og samtaler omkring spisetiderne og alt personale har været til et temadag, hvor værdig ældrepleje og kerneopgaver var på dagsordenen.

Læs mere her

Spille runde 15 blev heller ikke en god uge for billardklubben

mni 29.01. 2017
Der var 4 hold i kamp i denne runde og det blev til 1 sejr og 3 nederlag, skriver Henning Knudsen.
Hold 1 spillede hjemme mod Grindsted 2 og vandt med 6 - 2. Ulrik Mikkelsen vandt med 15,38 i snit, Leif Simonsen vandt med 15,38 i snit, Henning Knudsen vandt med 13,33 i snit og Carsten Ramsing tabte med 13,30 i snit.
Hold 2 spillede ude mod Grindsted 1 og tabte med 6 - 2. Kurt Eg vandt med 12,20 i snit, Carsten Tvermose tabte med 9,73 i snit, Allan Ramsing tabte med 7,85 i snit og Carsten Yde Jensen tabte med 8,43 i snit.
Hold 3 spillede hjemme mod Grindsted 3 og tabte med 6 - 2. Ernst Pedersen vandt med 8,57 i snit, Valter Santini tabte med 8,57 i snit, Tom Skovly tabte med 6,66 i snit og Hasse Esbensen tabte med 5,60 i snit.
Hold 4 var oversidder i denne runde.
Hold 6 spillede ude mod Troldhede og tabte med 6 - 2. Brian Lassen vandt med 8,38 i snit, Michael Jørgensen tabte med 5,00 i snit, Palle Bøygård tabte med 2,25 i snit og Kim Bülow tabte med 3,03 i snit.

Generalforsamling er afholdt i Bussens venner

mni 28.01. 2017

Formanden afholdt beretning og kunne fortælle om nogle af de ture beboerne har været på i løbet af året.
Bl. a har vi været i Søby på brunkulsmuseum , til kaffe hos Karoline Dam i Stakroge og ved Kvie sø hvor vi besøgte pandekagehuset.
Vi har lige omkring 100 medlemmer
Efter generalforsamling var der underholdning med harmonika trio, som spillede stykker, som der kunne synges eller nynnes med på. En hyggelig aften med fuld hus.

Læs mere her

 

 

Men´s Room 3 er Mandehørn så det basker

mni 27.01. 2017

Torben Chris og Thomas Hartmann var liiiiidt ude efter pigerne torsdag i Dagmar Bio!

I omkring 2 timer blev publikum ført gennem hylende morsomme historier fra de to komikeres liv. Alt sammen historier om, hvordan de undrer sig over kvinder generelt.
Hartmann bor sammen med hans kæreste, mens Chris er far til en datter på 3 og bor med hans kone, som han har kendt gennem 14 år. Det giver dagligt Chris og Hartmann inspiration til masser af jokes.

Læs meget mere og se flere billeder

Rigtig stort fremmøde til møde om fremtidsmuligheder for Sdr. Felding

mni 25.01. 2017

Onsdag aften var der indkaldt til møde om fremtidsmuligheder for Sdr. Felding, og hele 110 mødte op til mødet. Det var Herning Kommune i samarbejde med arkitekt- og rådgivningsfirmaet Arkitema fra Århus, der stod for mødet. I efteråret var der blevet afholdt nogle møder med Lokalrådet og en følgegruppe om udviklingsmuligheder for Sdr. Felding og det var så resultatet af disse møder, som Arkitema udviklet og samskrevet.  En masse spændene nye ideer blev præsenteret og blev positivt modtaget, og mange kom med gode forslag til forslagene.

Når Lokalrådet modtager Arkitema´s opfølgning på aftenen, vil det blive offentliggjort her på hjemmesiden og på Facebook. Og Lokalrådet vil i samarbejde med interesserede arbejde videre på at få realiseret så mange af ideerne som muligt.

Se flere billeder

Kom og sæt dit præg på fremtiden for Sdr. Felding!

mni 24.01. 2017
Herning Kommune afholder borgermøde onsdag d. 25. januar kl. 19.00  i Sdr. Felding hallen, Det Legende Hus
Her vil vi præsentere et forslag til en centerbyplan for Sdr. Felding. Centerbyplanen skal angive visioner og udviklingsidéer til i hvilken retning Sdr. Felding skal udvikle sig. Forslaget er udarbejdet på baggrund af input fra en bred gruppe af aktører i Sdr. Felding. Centerbyplanen sætter fokus på det, Sdr. Felding kan og vil i fremtiden. 
Det vil på mødet være muligt at komme med forslag og input, som kan blive indarbejdet i den endelige centerbyplan.
Borgermødet er åbent for alle og tilmelding er ikke nødvendig

En ny andelsbevægelse spirer frem på landet

Ny fødevarerpark ved Borris i gl. Velux fabrik

mni 23.01. 2017
Thorup Strand Kystfiskerlaug, de folkeejede dagligvarebutikker på 11 småøer og Vestervig Byfornyelse, er alle eksempler på den nye andelsorganisering, som Landdistrikternes Fællesråd og landdistriktsforsker Hanne Tanvig fra Københavns Universitet mener, er begyndt at spire frem rundt omkring i landet.
Det er særligt uden for de største byer, at fællesskabstanken har vundet indpas, mener Landdistrikternes Fællesråd og formanden Steffen Damsgaard deltager mandag den 6. februar i en landdistriktskonference på Christiansborg for sammen med borgere, politikere og meningsdannere at diskutere udviklingen i landdistrikterne og finde fælles løsninger, der kan skabe yderligere aktivitet og vækst på landet.

Læs mere her 

Spille runde 14 i uge 3, blev en rigtig skidt runde for billardklubben.

mni 21.01. 2017

Det blev kun til en enkelt sejr og 4 nederlag

Hold 1 spillede top opgør mod Lem 2 ude i Lem og med 2 afbud blev det til et nederlag på 6 - 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Sig 1 og tabte med 6 - 2.

Hold 3 spillede ude mod Oksbøl 2 og tabte med 6 - 2.

Hold 4 spillede også top opgør i denne runde mod Sdr. Omme 3, og det blev til nederlag på 6 - 2.

Hold 6 spillede hjemme od Tarm 5 og stod for rundens eneste sejr som blev på 6 - 2.

Læs mere om resultaterne

Kom og sæt dit præg på fremtiden for Sdr. Felding!

mni 19.01. 2017 
Herning Kommune afholder borgermøde onsdag d. 25. januar kl. 19.00  i Sdr. Felding hallen, Det Legende Hus
Her vil vi præsentere et forslag til en centerbyplan for Sdr. Felding. Centerbyplanen skal angive visioner og udviklingsidéer til i hvilken retning Sdr. Felding skal udvikle sig.

Forslaget er udarbejdet på baggrund af input fra en bred gruppe af aktører i Sdr. Felding. Centerbyplanen sætter fokus på det, Sdr. Felding kan og vil i fremtiden. 
Det vil på mødet være muligt at komme med forslag og input, som kan blive indarbejdet i den endelige centerbyplan.
Borgermødet er åbent for alle og tilmelding er ikke nødvendig

I Lokalrådet håber vi at rigtig mange vil møde op og deltage i debatten om fremtidens Sdr. Felding.

Hva' så Sdr. Felding kvinder - er i friske på lidt boldspil??

Billede fra landsholdkamp

mni 17.01. 2017

Der har ikke været damefodbold i SFGIF, nogle år efterhånden. Der er flere, som tit har talt om, at det kunne være sjovt med lidt bold. Nu er vi et par stykker, som vil se om der kan laves et hold. Vi tænker lige pt "fodbold for sjov", men er der spillere til, at der kan meldes et hold i turnering så blir der det. (Sidste frist 15. Marts)

Så vil du deltage eller kender nogen, så meld gerne tilbage til os med navn, alder og om det er for sjov eller til turnering. Mvh Jeanette Gerning Damkjær 61394959 og Susanne Christensen 21849758

Gudde Bjerre har 50 års jubilæum som selvstændig frisør

mni 15.01. 2017

Gudrun er født og opvokset i Sdr. Felding, hendes far var ”Karl Tømmer”. Efter 8 kl. fik Gudde en frisørlærerplads og i 1967 blev Gudde udlært hos Elin Bæktoft og blev samme år selvstændig, idet hun overtog sin læremesterens salon for 5.000 Kr., og var dermed Danmarks yngste selvstændige frisør.

Siden kom der sp både mand og børn, og senere børnebørn...

Læs mere

Åbningsreception i Brauns nye motorcykelforretning

mni 15.01. 2017

Mange kom forbi den nye motorcykelforretning, Brauns MC Service på Torvegade lørdag, nok omkring 130 - 140 besøgende, udtaler en meget tilfreds Thomas Braun. Og det er en rigtig flot forretning vi har fået i byen, fantastisk at der kommer flere forretninger til byen i en tid hvor det normalt er forretningslukninger man hører om.

 

 

Spille runde 13, i billardklubben, blev en runde på det jævne

mni 14.01. 2017

Det blev til 2 sejre 1 uafgjort samt 2 nederlag.

Hold 1 spillede hjemme mod Horne 1 og de vandt 8 - 0 og med sejren er de fortsat nummer 1 i rækken.

Hold 2 spillede ude mod Sdr Omme 1 og de tabte med 5 - 3

Hold 3 spillede ude mod Helle 1 og vandt med 8 - 0.

Hold 4 spillede ude mod Tarm 2 og det blev et noget overrasket nederlag til holdet på 8 -0.

Hold 6 spillede top opgør hjemme mod Ølgod 3 og de delte pænt i porten 4 - 4 og dermed holder holdet stadigvæk første pladsen.

Læs mere her

VIL DU PÅ UNGDOMSUDVEKSLING MED LIONS CLUB?

mni 12.01. 2017

Og er du bosat i den gamle "Aaskov kommunen?

Udvekslingen foregår i skolernes sommerferie og varer normalt 3 uger. Lions Club Aaskov har i år besluttet at sponsere et ophold i Tyskland, for en ung fra den gamle Aaskov kommune.

Lions Club Danmark udsender hvert år i sommerferien ca. 150 danske unge mellem 16 og 21 år i international ungdomsudveksling til ca. 38 lande over hele verden.

Læs mere

DMGP - Quiz - Skal vi have et Sdr. Felding hold?

mni 11.01. 2017

Byerne i Herning kommune stiller hold, som dyster imod hinanden, og der er finale, som finder sted i Herning torsdag d. 23. februar.
De indledende runder mellem byerne bliver afviklet i starten af februar. Flere detaljer følger efter tilmelding.
Hvis du/I kender de danske melodi-grand-prix numre og har lyst til at deltage i Quizzen, så ring til Lene Schmidt på tlf.nr. 20852110.
Quisdeltagelse er åben for alle.

Foredrag med Rasmus Tantholdt - NY DATO

mni 11.01. 2017
TV2 har netop udsendt Rasmus Tantholdt til Syrien, for at han kan berette om de ting, som sker der for tiden. Desværre betyder det for os, at han ikke kommer til Sdr. Felding på torsdag d. 12. januar.
 
Vi er mange, som har glædet os til at høre Rasmus Tantholdts foredrag "Mit liv som krigsreporter", så heldigvis har vi fået en aftale om en ny dato: Torsdag d. 16. marts. 

Læs mere
 
 

Hærværk på børnehavens postkasse

mni 10.01. 2017
Solsikkens postkasse er i går aftes blevet sprængt i luften for anden gang siden nytårsaften, skriver personalet Det er sket efter 20.30, og vi søger eventuelle vidner. Vær venlig at tjekke op på, om jeres unge mennesker har mere krudt på lager, og tag en fornuftig snak med dem om, at dette ikke er nytårsløjer men hærværk.

Henvendelse kan ske på tlf. 96286646.Igen et successtævne med SFGIF Carlsberg Sport Cup

mni 08.01. 2017

Arrangørerne af Carlsberg Sport Cup 2017 vil gerne sige rigtig mange tak til alle de hold der har deltaget i weekends arrangement og ikke mindst alle de frivillige der har gjort det hele muligt.
Vi håber at se en masse gengangere samt nye deltagere til næste år, hvor arrangementet vil blive afholdt 5.-7. Januar 2018

Lone Kjærsig har på FB skrevet: Tak for endnu et super stævne i Sdr. Felding Hallen.
Hele weekenden summede hallen af stemning og begejstring fra de mange deltagere og tilskuere.
Stævnet var godt arrangeret, og succesfuldt afviklet.

Se flere billeder her

Afskeds- og velkomstreception i Handelsbanken

Kristian Hansen og ny direktør Frank Jensen, i baggrunden ses områdedirektør Jens Rahbek

mni 07.01. 2017

Fredag eftermiddag havde Handelsbanken indbudt til afskedsreception for direktør igennem de sidste 31 år i Sdr. Felding Kristian Hansen, og velkomst til den nye direktør Frank Jensen.

Rigtig mange mødte op til receptionen, nok omkring 150, hvor der var et stort oste- og kagebord samt diverse at drikke. Der var flere taler der alle roste Kristian for hans kæmpe indsats i banken, og for hans måde at møde både kunder og personale på.

Områdedirektør Jens Rahbek roste Kristian for at være en god sparingspartner og fordi han har været så dygtig til at drive banken, og han var glad for at det er Frank Jensen der er blevet ansat som afløser for Kristian. Frank Rahbek sluttede med at takke Else Hansen for lån af Kristian i de mange år.

Ebbe G. Andersen, Boligbutikken, takkede for det gode samarbejde igennem årene, og fordi Kristian er et ordentlig menneske der har styr på tingene og det i "Verdensklasse".

Niels Jørgen Nielsen som også sidder i det lokale Bankråd, takkede også for det gode samarbejde og for Kristians måde at tackle udfordringer på. Til den nye direktør overrakte han en bog om Sdr. Felding, så Frank kunne orienterer sig lidt om Sdr. Feldings historie.

Til slut takkede Kristian for det gode samarbejde der har været mellem både kollegaer og kunder igennem årene, og glædede sig nu til at få mere tid til familien, golf og hans interesse for italienske vine.

Se flere billeder

Resutater i billard klubben uge 1 2017


mni 06.01. 2017 
Efter en rigtig god jule pause var alle hold i kamp her efter nytår og det blev til 3 sejre og 2 nederlag.
Lokal opgør i V.B.U. serien, hvor hold 1 mødte hold 2 og det blev en sejr til hold 1 på 6 - 2.
Hold 3 spillede hjemme mod Ølgod 1 og tabte med 8 - 0.
Hold 4 spillede også hjemme og det var mod Skarrild og det blev til en sejr på 6 - 2.
Hold 6 spillede ude mod Borris 3 og vandt med 8 - 0.

Læs mere om resultaterne

Nytårs hilsen fra Dagmar Bio

mni 06.01. 2017
Året starter fantastisk spændende: nedrivningen af Ejvinds gamle garage er i dag sat i gang. Leif Nielsen, Johannes Støttrup og Ove Kjærgaard har meldt sig frivilligt til opgaven og går til den med sav, skruemaskiner og skruetrækkere.
Om kort tid håber vi at kunne fremvise de endelige tegninger på et skønt nyt pause-areal. 2017 tegner til at blive et fantastisk år i Dagmar Bio.

Stadig mulighed for at tegne medlemslån til Brugsen

mni 04.01. 2017

Vi har med udgangen af året tegnet lån for i alt 1.450.000 kr i form af i alt 76 låneaftaler, som repræsenterer ca. 160 medlemmer, udtaler formand Lars Svane.

Vi er rigtigt glade for, at så mange af vores medlemmer har bidraget til projektet. Foreningen har ca. 1000 medlemmer, så i gennemsnit har i lånt os næsten 1.500 kr per medlem. Det er rigtigt flot.
Bestyrelsen kunne imidlertid godt tænke sig, at endnu flere medlemmer udnyttede chancen for at vise deres støtte til vores fælles byggeprojekt, som vil sikre byen en dagligvarebutik i rigtigt mange år fremover. Vi har derfor valgt, at udvide perioden....

Læs mere

Mindeord om Jakob Meilby Østergaard Madsen

mni 02.01. 2017

Tommy Larsen, Klasselærer i 8. a, Sdr. Felding Skole, har sendt mindeord om Jakob Meilby Østergaard Madsen, Skarrild, der er død i en alder af kun 14 år.

Vores afholdte elev i 8. a Jakob Meilby Østergaard Madsen er pludselig død af hjertestop.

Læs mere på aoh.dk

Rasmus Tantholdt kommer til Sdr. Felding d. 12. januar

mni 02.01. 2017
Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigen i Irak, Afghanistan og flygtningekrisen i Europa. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Et foredrag med Rasmus er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer. Læs mere

Rasmus kommer til Sdr. Felding og holder foredrag d. 12. januar kl. 19 i Det Legende Hus.

Arr. af Kulturforeningen  Køb billetter her

 

 

Journalist, krigskorrespondent. Foredrag om krig og korrespondance.

Slap fra fyrværkeriskade med synet i behold

mni 01.01. 2017

Fra TV Midtvest

For Bent Christensen fra Sdr. Felding kunne nytårsaften godt være endt bedre.  Et batteri eksploderede i hans ansigt, og han måtte en tur på skadestuen.
- Jeg skulle skyde det aller sidste batteri af. Og lige i det jeg tænder, når jeg kun at se at der er ild i den, så står den lige op i hovedet på mig, forklarer Bent Christensen, som trods alt er sluppet heldigt fra ulykken.

Læs mere

Et nyt og spændende år er begyndt

mni 01.01. 2017

I Lokalrådet vil vi gerne ønske alle et godt nytår.
Og vi glæder os til at se resultatet af den kommende Centerbyplan for Sdr. Felding, som kommunen sammen med Arkitema satte i gang i efteråret.

Husk at der er borgermøde om Centerbyplanen d. 25. januar i Det Legende Hus.

 

Fantastisk aktivitetsdag i Det Legende Hus i dag

mni 29.12. 2016

Og det var Helle Kjærsig der var initiativtager til arrangementet. Der kom 160 gæster og der var masser af liv og glæde i de fine lyse lokaler. Både børn og voksne fik sved på panden og smil på læben

SdrFelding.dk vil gerne ønske alle en glædelig jul

mni 24.12. 2016

December nyhedsbrev fra Dorte West

mni 23.12. 2016

I sit indlæg kommer Dorthe bl.a. ind på at der nu er bevilget 25 mio. kr. til midtskolerne i Herning By, der skal give skolerne et bygningsmæssigt løft og dermed få flere forældre til at vælge de offentlige skoler, kontra til friskolerne.

Dorte skriver også om vindmølleprojektet ved Stakroge og Sandet, som der har været nogen indsigelser til fra lokale beboere pga. støj gener mm. Men et flertal i byrådet mente ikke at 8 indsigelser fra 12 borgerer var en massiv protest, og projektet blev vedtaget.

Dorte opfordre også borgerne i Sdr. Felding til at møde op i Det Legende Hus, den 25 januar for at deltage i et møde om den kommende centerbyplan for Sdr. Felding.

Læs hele nyhedbrevet her

Nye lokaler taget i brug i Sdr. Felding Billard Klub

mni 22.12. 2016

Det er i det nye pool rum hvor vi har fået et pool bord sat op. Det er et nyt tiltag, vi prøver i klubben, hvor vi håber på, om der kunne være nogle unge mennesker der kunne tænke sig at prøve at spille både pool og billard.
Man kan få en gratis prøve måned nede i klubben, hvor man kan prøve det at være medlem i billard klubben.
Et medlems skab koster kun 700 kr for et helt år.
Billard klubben vil gerne ønske alle en rigtig god jul samt et godt nytår
Mvh. Henning Knudsen
Sdr. Felding Billard Klub

Aktivitetsdag for alle i Sdr. Feldings nye hal

mni 21.12. 2016

Skrevet af Helle Kjærsig

Torsdag d 29/12 vil der som noget nyt være aktivitetsdag i Det Legende Hus fra kl. 9.00 til 14.00.
Der vil denne dag være mulighed for at prøve forskellige sportsaktiviteter: kettlebells, folkedans, badminton, fodbold, håndbold, squash, indoor cycling, volleyball, træne i motionsmaskinerne samt mulighed for at prøve springgraven og trampolinerne.
Der vil også være legeland med gymnastikredskaber for børn og barnlige sjæle.
Til alle aktiviteterne er der forskellige frivillige instruktører til at lede/vejlede.
Prisen for at deltage denne dag vil være 30 kr. for både deltagere og tilskuere.
De penge, der kommer ind, vil gå til spejle i multihallen, og har man lyst til at donere mere, skal man være hjerteligt velkommen, da der stadig er mange løse ender i forbindelse med ombygningen.
Cafeteriet vil være åbent, så der er mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Håber rigtig mange har lyst til at deltage og få sved på panden, samt en god oplevelse på kryds og tværs af alle aldre, størrelser og niveauer.

Se program og muligheder

 

 

Lokale virksomheder kan nu tegne medlemslån til Dagli`Brugsen

mni 21.12. 2016

I brevet til de lokale virksomheder skriver formanden for Dagli`Brugsen bl.a.:

Vi har siden 1. august 2016 arbejdet på at inddrage vores medlemmer i projektet via en ”Medlemslåneordning” som beskrevet i vedlagte projektbeskrivelse.
Nu vil vi godt åbne for næste fase af projektet ved at tilbyde de lokale virksomheder i Sønder Felding lokalområde, at de kan deltage i vores medlemslåneordning på samme betingelser, som vores medlemmer.

Læs hele brevet til virksomheder her

Projektbeskrivelse

Brauns MC Service åbner ny butik i Sdr. Felding

Winnie og Thomas Braun

mni 20.12. 2016

Fra 2. januar er der igen en butik på Torvegade og det er Thomas Braun, der denne dag åbner butik og værksted i Leif Nielsens forhenværende El-forretning, som Thomas lejer. Der vil komme motorcykler, MC-beklædning i butikslokalerne, og derudover vil Thomas sælge reservedele og dæk.

Thomas reparerer mange slags motorcykler, heriblandt også Harley-Davidson.

Det er 3 år siden Thomas startede Braun`s MC Service op i Sdr. Felding på Nørregade i Emtelles og Roteks lokaler.

Thomas håber med den større synlighed at kunne udvide kundekredsen.

Privat bor Thomas sammen med Winnie i Troldhede, og sammen har de 2 børn på henholdsvis 6 og 1 år.

 

 

Kom og sæt dit præg på fremtiden for Sdr. Felding!

mni 20.12. 2016
 
Herning Kommune afholder borgermøde onsdag d. 25. januar kl. 19.00  i Sdr. Felding hallen, Det Legende Hus.
Her vil vi præsentere et forslag til en Centerbyplan for Sdr. Felding. Centerbyplanen skal angive visioner og udviklingsidéer til i hvilken retning Sdr. Felding skal udvikle sig. Forslaget er udarbejdet på baggrund af input fra en bred gruppe af aktører i Sdr. Felding. Centerbyplanen sætter fokus på det, Sdr. Felding kan og vil i fremtiden. 
Det vil på mødet være muligt at komme med forslag og input, som kan blive indarbejdet i den endelige centerbyplan.
Borgermødet er åbent for alle og tilmelding er ikke nødvendig.

Fra Lokalrådet vil vi gerne opfordre Sdr. Feldings borgere til at komme til mødet.

Prøv bibliotekernes digitale tilbud på lydbøger - eReolen.dk.

Lydbøgerne på eReolen.dk er nemlig lige ved hånden, hvis du skal igennem en kedelig opvask, har en meget stor have, der skal gøres vinterklar eller bare har en rigtig lang pendlertur på arbejde foran dig. 

 eReolen kan bruges både på hjemmesiden eReolen.dk og via en app, hvor alle borgere i Herning kvit og frit kan låne ebøger og netlydbøger. Man skal blot være registreret som bruger på Herning Bibliotekerne, og så er det eneste, der kræves en PC, en tablet eller en mobiltelefon.

 

 

 

Jul på Engholm

mni 17.12. 2016

I november-december måned oser det af julehygge på Engholm, udtaler Tinne Gejl Hartvigsen. 

Uden hjælp fra de fantastiske frivillige, er der flere af tingene der ikke kunne lade sig gøre. De har være med til at hænge julepynt op, bage småkager med beboerne, været med på juleture osv.

I dec. har vi også haft besøg af børnehave og børnehaveklassen som gav et dejligt frisk pust med julesange. Årets julefrokost med beboere og personale er afholdt, også en hyggelig og festlig dag. Nu lader vi op til den sidste uge inden jul.

Læs mere og se flere billeder

SFO inviterede alle i afd.1 og E. kl. i Nissebio i Dagmar Bio

mni 16.12. 2016

Her så vi Familien Jul, fik slikposer og da vi kom hjem fik vi lækre æbleskiver. En rigtig hyggelig eftermiddag.

Se flere billeder

 

 

Aaskov Rideklub har gang i "Ryttermærker" uddannelse

mni 16.12. 2016
Fredag d. 2. dec. bestod 7 dygtige piger "Ryttermærke 3" - med ros, udtaler Rikke Sander  Poulsen.
De har været flittige hver torsdag siden efterårsferien. Godt gået alle sammen og stor tak til Nanna Helstrup for at ville undervise- du har gjort det godt, alle melder klar til "Ryttermærke 4".

Ryttermærkerne går især ud på at lære om sikkerhed, så derfor vil man også lære om, hvordan hesten lærer, og hvilke etiske regler man skal handle efter.

Tak til Connie for at få det sat i gang, slutter Rikke

Første af de nye grunde ved Præsteskoven solgt

mni 13.12. 2016

Grunden blev solgt 1. november i år og ifølge Annette Nielsen fra Herning Kommune,  som er den der står for salg at grundene ved Præsteskoven, har køberen ønsket at gå i gang med byggeriet ret hurtigt.

Inden for den nærmeste tid, vil der også  komme et stort salgsskilt op ud mod Skjernvej, så de forbi kørende kan se at de her har mulighed for at købe en grund.

Se mere om grundende her

 

 

Hyggelig julefrokost på Klods Hans

mni 10.12. 2016

 

Sdr. Felding Efterløns- og Pensionistforening holdte julefrokosten i mandags og der var 62 personer med til foreningens årlige julefrokost på Klods Hans, udtaler Agnethe Grønbæk. Det var en hel igennem dejlig dag, hvor stemningen var i top. Inga havde lavet en traditionel julefrokost og festsalen var rigtig julepyntet. Der var også amerikansk lotteri med fine præmier, og Crea havde givet en dekoration, som præmie. Det hele var krydret med god musik fra Arnfred.

Tak til alle for en godt dag, slutter Agnethe.

Se flere billeder

Sdr. Felding Billard klub har holdt sin årlige julefrokost

mni 10.12. 2016

Og der var masser af hygge og lykkehjul samt billard spil, og der skulle så skaffes en masser gevinster som der var mange der var villige til og det vil vi gerne hermed gerne sige TAK for støtten igen i år til alle vores sponsorer, udtaler Henneing Knudsen fra Billard Klubben
Vi vil gerne sige tak til.
Vardevejens Kiosk, Sdr. Felding Brugs, Allan Ramsing, Viola Hair V/ Didde Frisør, Din Købmand Skovlund, Slagter Kirkeby, Salon AK, JPK, Velux, Sdr. Felding Bager, 10-4 Videbæk, IBF, Hessel Brande, Vædderen, Herning Industrilager, Carlsberg, Moster Di´s Kaffevogn og Sdr. Felding Vognmands forretning.

Lastbil endte i grøften

mni 08.12. 2016

Onsdag kl. 13.37 skete der et færdselsuheld ca. 50 meter fra rundkørslen Skjernvej/Vardevej øst for Sdr. Felding. En 51-årig lastbilchauffør fra Ringkøbing kom kørende mod øst, da en modkørende personbil pludselig trak over i hans vejbane. For at undgå kollision trak lastbilchaufføren ud i rabatten med det ene hjulsæt, hvilket fik lastbilen til at tippe udover autoværnet, til gengæld lykkedes det at undgå et sammenstød. Hændelsesforløbet bekræftes af et vidne, mens politiet til gengæld ikke har haft held til at komme i kontakt med føreren af personbilen, som fortsatte sin kørsel uanfægtet. Uheldet medførte en del trafikale problemer, da vejen måtte spærres delvis af i et par timer, mens redningsmandskab fik lastbilen tilbage på ret køl.

 

Overhaling endte galt

mni/Brandebladet 06.12. 2016
Søndag klokken 15.43 gik det galt, da en 56-årig mandlig bilist fra Sdr. Felding ville overhale en forankørende bilist.
Uheldet skete ved Kibæk.
Bilisten fra Sdr. Felding kom kørende ad Skjernvej i sydvestlig retning. Da han ville overhale, overså han en 53-årig mandlig bilist fra Brande, som kom kørende i modsatte kørebane, og de to biler stødte sammen.
Bilisten fra Brande pådrog sig et benbrud og en punkteret lunge. Han fik derudover forskellige knubs og måtte bagefter opereres i Århus.
Bilisten fra Sdr. Felding slap fra uheldet uden skader.

Rasmus Tantholdt kommer til Sdr. Felding

mni 05.12. 2016
Under titlen "Mit liv som krigsreporter"
Kommer Rasmus og fortæller om sine rørende, spændende og indimellem voldsomme oplevelser fra verden, der er hans arbejdsplads. Om de situationer hvor han troede, at han skulle dø, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemma han står over for, hver gang han er af sted. Et farligt job - men samtidig et job som han brænder for mere end noget andet!  

Og det er torsdag d. 12. januar kl. 19.00 i i Kultursalen i Det Legende Hus 

Billetpris er 200 kr. og kan købes ved tryk her 

Eller på tlf.  20 85 21 10
 
 

26-årig anholdt efter knivstikkeri

mni 04.12. 2016  TV Midt Vest skriver:

En beboer i en lejlighed i Sdr. Felding fik sig i nat en ubehagelig overraskelse, da en øjensynlig ukendt mand trængte ind beboelsen.

Episoden fandt sted omkring klokken 3.40 i nat.  Den ubudne gæst var en 26-årig mand fra Viborg, som hentede to knive i køkkenet ....

Læs mere

Kæmpetilslutning til juleoptog og julemesse

mni 04.12. 2016

Der var i år meget stor tilslutning til juleoptoget i gennem Sdr. Felding og det på trods af lidt regnvejr. Skjern Garden førte, sammen med John, an i juleoptoget som sluttede ved "Det Legende Hus"

I år var der 21 stande med til messen i hallen, hvoraf de fleste var lokale virksomheder og foreninger fra Sdr. Felding og omegn.

Arrangørerne skønner at der har været 1.100 gæster på messen

Se mange flere billeder

Søs Fenger Juletrio leverede to dejlige julekoncerter i Dagmar Bio

mni 03.12. 2016

Torsdag og fredag i denne uge var Søs Fenger Trio på besøg i Dagmar Bio. Torsdag aften var fotografen også forbi.
Fantastisk hyggelig juletradition i biografen. Pebernødder og laktidskonfekt i skålene på bordene, juletræ på scenen, glade gæster og fantastisk smuk musik. Hvad mere kan man ønske sig?

Se flere billeder her

Sidste spille runde inden jul indbragte 3 sejre 1 uafgjort og 1 nederlag det må siges at være i orden

mni 03.12. 2016

Hold 1 spillede ude mod Sdr. Omme 1 og de vandt med 7 – 1.
Hold 2 spillede hjemme mod Spjald 4 og tabte med 8 – 0

Hold 3 spillede hjemme mod Tarm 1 og de spillede uafgjort 4 – 4.
Hold 4 spillede hjemme mod Tarm 3 og vandt med 8 – 0.
Hold 6 Spillede ude mod Strellev Lyne og vandt med 6 – 2.
Som noget nyt så kommer der et Pool bord op nede i klubben i uge 51, som vi håber måske kunne bringe nogle nye medlemmer inden for i klubben
Alle ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Henning Knudsen Sdr. Felding billard klub

Læs mere om resultaterne

 

 

Michael Learns To Rock kommer til Sdr. Felding

mni 03.12. 2016
Dagmar Bio kan med stolthed fortælle, at det er lykkedes at få en kontrakt i hus med:
MICHAEL LEARNS TO ROCK og det er onsdag d. 15. marts 2017 kl. 20 -

Det er et band, der gennem 25 år har været kendt og elsket i Danmark, men i lige så høj grad elsket i stort set hele Asien. 

Billetter sælges fra Dagmar Bios stand på julemessen i Det Legende Hus i Sdr. Felding, søndag d. 4. december fra kl. 11.30  Billetpris: 495 kr. 

Læs mere (nederst på siden)

Så starter slutspurten på Medlemslåneordningen i Brugsforeningen

mni 02. 2016
Du kan stadig nå at tegne medlemslån som støtte til projektet ”Fremtidens Dagli’Brugs i Sdr Felding”.  For nuværende er der indsamlet 1.215.000 Kr. fra 67 medlemmer, udtaler Lars Svane formand for Brugsen.

Og vi vil meget gerne have endnu flere til at tegne et medlemslån.
Derfor vil vi godt opfordre de af jer, som måske synes at 5000 kr er lidt meget, til at tænke lidt alternativt og måske – som tidligere foreslået – gå sammen nogle stykker om en enkelt låneaftale.

Læs hele indlægget fra Lars

Nordea Fonden har uddelt 30.000 Kr. i Sdr. Felding

mni 01.12. 2016

Idrætsforeningen og Hallen har begge fået 15.000 kr. Fra Nordea Fonden. Vi takker mange gange for pengene, udtaler Vagn Andersen "Det legende hus" og Johnie V. Larsen SFGIF

Hallen bruger pengene på info-skærme og idrætsforeningen bruger dem i motionscenteret.

Vagn Andersen Hallen, Brian Mikkelsen Nordea Kibæk og Johnie V Larsen SFGIF

Tyv i ubeboet hus

mni 30.11. 2016

I tidsrummet fra søndag til tirsdag er der begået indbrud i et hus beliggende i Nørregade i Sdr. Felding. Tyven skaffede sig adgang ved at bryde et vindue op med et koben og knuste desuden en rude med en mursten. Huset er pt. ikke beboet, da det er under renovering, og tyven valgte at forlade det igen uden at stjæle noget.

 

 

 

Grov spøg i Sdr. Felding

mni 29.11. 2016

Politi og redningsmandskab mødte talstærkt op, da der mandag aften kort efter kl. 20 indløb alarm fra Sdr. Felding Skole om, at en 13-årig dreng var faldet 5 meter ned fra et tag og havde slået sig bevidstløs. Der blev både sendt ambulance, lægeambulance og lægehelikopter til Sdr. Felding, men den bevidstløse dreng var ingen steder at finde. Det viste der sig at være en god grund til: Det hele var en grov spøg arrangeret af nogle kammerater til en dreng fra Sdr. Felding, der er på efterskole i Sønderjylland. Mens han var i gang med noget boldspil, havde kammeraterne ”lånt” hans mobiltelefon og havde ringet 112, hvilket altså satte det helt store maskineri i gang – til ingen verdens nytte.
 

Julefrokost på Klods Hans

mni 28.11. 2016

Den 7.  december Kl. 12.30 afholder Sdr. Felding Efterløns- og Pensionistforening julefrokost på Klods Hans med en god menu og musik ved Arnfred.

Pris pr. kuvert 200 Kr.

Tilmelding senest d. 1. december på tlf. 26 47 70 27 eller 24 43 76 36

Indbrud på Ågade

mni 28.11. 2016

Lørdag eftermiddag i tidsrummet fra kl. 14 – 18.30 har der været indbrud i en villa på Ågade i Sdr. Felding. Et vindue til en baggang er blevet brudt op, skabe og skuffer er blevet åbnet, og der er spor efter færden over hele huset, men umiddelbart ser der ikke ud til at være stjålet noget fra stedet.

 

 

 

En mager uge for Billard klubben.

mni 27.11. 2016
Det blev kun til 2 sejre  1 uafgjort og 2 nederlag, skriver Henning Knudsen
Hold 1 spillede hjemme mod Vildbjerg 1 og det blev til en sikker sejr på 8 – 0
Hold 2 spillede ude mod Lem 2 og tabte med 6 – 2.
Hold 3 spillede ude mod Sdr. Omme 2 og tabte med 6 – 2.
Hold 4 spillede ude mod Borris 2 og spillede uafgjort 4 – 4.
Hold 6 spillede hjemme mod Tarm 4 og spillede uafgjort 4 – 4.

Læs mere om de enkelte resulter her

 

 

Lørdag var der julemarked på Engholm

mni 27.11. 2016

Rigtig mange havde fundet vej til plejehjemmet Engholms julemarked, hvor der var masse af flotte ting til salg, som man kunne købe ind til juleudsmykningen hjemme eller som gaver. Der var også tombola og man kunne støtte "Bussens venner". Og i det lille køkken kunne man købe kaffe og gløgg og æbleskiver.

Underholdningen stod Å-koret for, ledet af Bodil Kirketerp, og det var meget smukt og rørende at hører dem synge både danske og engelske julesalmer og julesange.

Se mange flere billeder

Borgerforeningens generalforsamling 2016

mni

Torsdag aften havde Borgerforeningen sin årlige generalforsamling og i alt 14 var mødt op.

Her fortalte Dorthe Viborg i ord og billeder om hvad der er sket det sidste år i foreningen, med bl.a. juleoptog, fastelavn, affaldsindsamling, Skt. Hans, byfest og kontingent indsamling.

Med tre nye i bestyrelsen i 2015 kom der også ny energi ind i foreningen og det har kunne mærkes både indadtil i foreningen og udadtil i byen. Den nye energi har også kunnet ses i regnskabet, hvor der i år blev samlet over 42.000 Kr. ind i kontingent og med et resultat på 23.500 Kr. er det det bedste år, så længe undertegnede(Mogens) kan huske.

Læs mere og se flere billeder

Julemarkede på Engholm

mni 25.11. 2016

HUSK det hyggelige julemarked på plejehjemmet Engholm, i morgen lørdag kl 14.00. Der er stort tombola, hygge og salg af alverdens skønne ting fra boderne.

Direktørskifte i Handelsbanken i Sdr. Felding

mni 23.11. 2016

Kristian Hansen stopper som direktør med udgangen af året, men pga. afholdelse af ferie er onsdag d. 30. november sidste arbejdsdag. Kristian Hansen har været ansat i Midtbank/Handelsbanken i 44 år og heraf godt 30 år som direktør i Sdr. Felding afdelingen.

Om beslutningen om at holde udtaler Kristian at det skal være mens han stadig kan lide at gå på arbejde og stadig har et godt helbred.

Kristian vil fremover nok kunne ses betydeligt mere på golfbanen, og han håber også at kunne få mere tid til hans store interesse for italienske vine og især norditalienske.

Kristians afløser bliver Frank Jensen, som i dag er direktør i Handelsbankens Vildbjergafdeling.

I forbindelse med Kristians beslutning om at gå på efterløn og Franks ansættelse som ny direktør, afholdes der reception på Klods Hans, fredag den 6. januar 2017 fra kl. 15.00 til kl. 18.00.
Her vil der være mulighed for at få sagt ordentligt farvel og tak for samarbejdet til Kristian og samtidig hilse på og starte et nyt samarbejde med Frank.

Carlsberg Sport Cup 2017

Billede fra Carlsberg Cup 2016

mni 22.11 2016

Traditionen tro bliver Carlsberg Sport Cup 2017 afholdt den første weekend i det nye år, hvilket i 2017 er 6. – 7.- og 8. januar.

Carlsberg Sport Cup 2017 bliver en historisk en af slagsen, da det er første gang at stævnet skal afholdes i den nye multihal i Sdr. Felding, også kendt som ”Det Legende Hus”.

Vi håber at den vedhæftede indbydelse vil fange en masses interesse og ser frem til at modtage jeres holdtilmeldinger.

Vedhæftet er også Carlsberg Sport Cup 2017 regelsæt. Reglerne er de samme som i det forgangene år.

Indbydelse og tilmelding    Regelsæt

Billard kampe i uge 45

mni 21.11. 2016

Alle 5 hold var i kamp i denne uge og efter sidste uges magre point høst, så fik alle hold point i denne uge og det blev til 4 uafgjorte og 1 sejr, skriver Henning Knudsen. 

Hold 1 spillede ude mod Sig 1 og vandt med 6 – 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Varde 2 og Spillede uafgjort 4 – 4.,

Hold 3 spillede hjemme mod Ølgod 2 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Hold 4 spillede hjemme mod Strellev Lyne og spillede uafgjort 4 – 4. 

Hold 6 spillede ude Mod Ølgod 3 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Læs mere om resultaterne

Nyhedsbrev for november 2016 af Dorte West

mni 21.11. 2016

Et af punkterne på byrådsmødet var at Sdr. Felding skole tildeles 3.1 mill til at nå i mål med ombygning

og det handler om frigivelse af anlægsbevilling på 3.1 mio kr til færdiggørelse af et større ombygnings- og tilbygningsprojekt på Sdr. Felding skole. Byggeriet er allerede i gang, da der også blev afsat midler til skolen på sidste års budgetforlig. Det skulle vise sig at midlerne ikke slog til at der blev skåret i projektet. Da det lykkedes at få fremrykket flere midler til renovering af Sdr. Felding Skole på budgetforliget for 2017, kan det oprindelige projekt nu finansieres.

Læs hele nyhedsbrevet også om Venstres landsmøde i Herning

Generalforsamling i Borgerforeningen på torsdag

mni 20.11, 2016

 

 

Jesper Lundgaard Trio kommer til Dagmar Bio næste år

mni 18.11. 2016

Jesper Lundgaard Trio spiller torsdag d. 9. marts live og intim koncert i Dagmar Bio. Billetter til 350 kr. kan bestilles her:

Jesper Lundgaard har for længst etableret sig som én af landets store stemmer indenfor musical genren. Han har medvirket i et hav af koncerter, musicals og tv-shows, siden han i 1996 slog igennem med et brag der gav genlyd i hele Danmark.

Læs mere

Sidste frist for at booke en stand på julemessen i 'Det legende hus'

mni 17.11. 2016

Se tilmeldingsblanket

 

 

Status på fremtidens Dagli’Brugs i Sønder Felding

mni 17.11. 2016

Medlemslåneordningen fortsætter indtil 31/12‐2016. Efter at have nået 1 million på den første måned, går  det nu noget langsommere. Det var forventet.  Rygterne om, at det ikke bliver til noget, har ikke hold i virkeligheden. Beslutningen er truffet og holder  prisen sig inden for de 13 millioner, som vores erfarne rådgivere har lovet os, så starter byggeriet også  omkring den 1/8‐2017.

Med hensyn til de indsamlede lånebeløb, så er det ikke så meget det samlede beløb, som er afgørende. Vi  har sat målet 3 millioner, men projektet kan uden problemer gennemføres selv med 1½ eller 2 millioner i  indlån fra jer medlemmer.

Læs mere

Svejseudstyr stjålet

mni/Brandebladet 16.11. 2016

Fra virksomheden Frea Aquaculture Solutions, der har adresse på Skovbjergvej ved Sdr. Felding, er der i tidsrummet fra mandag eftermiddag til tirsdag morgen stjålet svejseapparater for en samlet værdi af 120.000 kroner. Virksomheden, der ejes af dambruger Christian Jørgensen, producerer og sælger anlægsløsninger og udstyr til dambrug.

IT stjålet ved højlys dag

mni 15.11. 2016

SDR. FELDING - Fra en landejendom ved Sdr. Felding, beliggende på Sandetvej, blev der fredag formiddag stjålet IT.

Tyven brugte en efterladt økse til at knuse en rude med og stjal en playstation 4, to bærbare computere af mærket Apple og Medion, et Apple TV og en iPad-mini. Tyven stjal også to sølv-sparegrise og en sort Kählervase . Tyveriet fandt sted i tidsrummet fra klokken 7.30 til 11.00.

Rekordår til Danse- og Spille-mandskursus!

 

mni 13.11. 2016

Lørdag d. 12 november var en  skøn dag på Sdr. Felding skole. Tilbage klokken 03.23 sidder vi tre nattevagter og nyder, at børnene stadig smiler, danser og spiller spillemandsmusik. 

I dag har 23 livlige spillebørn og 48 friske dansebørn været på kursus i Sdr. Felding, hvilket er de fleste deltagere kurset har haft nogensinde. Her har de har sunget, grint, spillet, danset og haft en fest, udtaler nattevagterne.

Læs mere og se flere billeder

Dagli`Brugsen fejrede "Kundeservice i verdensklasse" med 20% rabat

mni 11.11. 2016

Sjældent har jeg dog set så mange i Brugsen på en almindelig fredag, men når brugsen annoncerer med masser af smagsprøver og 20% rabat, ja så kommer vi kunder i Sdr. Felding gerne på besøg, udtaler redaktøren.

Grunden til dette var at butikken i september måned, var den butik i distriktet, som ydede den bedste kundeservice. Jeg vil gerne takke mit ekstremt dygtige personale for dem KÆMPE indsats de yder hver dag, udtaler uddeler Martin Iversen.

Jeg tror aldrig at vi har oplevet så mange lokale kunder i butikken, som jeg gjorde i dag. FANTASTISK med den opbakning.

Jeg er ovenud taknemmelig. Jeg har verdens bedste personale, verdens bedste bestyrelse og ikke mindst verdens bedste kunder❤️ 

Jeg/brugsen er vildt priviligerede når vi er så heldige, at verdens gladeste/sødeste kunder bor i Sdr. Felding❤️

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal takke personale, samarbejdspartnere og kunder, men tusind tusind tak❤️❤️❤️ slutter Martin

Se flere billeder

 

 

Bedste kundeservice fejres i Dagli`Brugsen

mni 11.11. 2016

TV2 Østjylland har udsendt nedenstående

mni 11.11. 2016

Vores kollegaer i det østjyske har også lagt mærke til, at Herning ligger lunt i svinget til at få den nye politiskole!  - Skriver TV MidtVest 

Den Grundvigske liste vandt stort til menighedsrådsvalget

mni 08.11. 2016

Ved valget til Sdr. Felding Menighedsråd, blev afgivet 458 stemmer, heraf var 2 blanke og 2 ugyldige.
Og valgdeltagelsen var på 34,1 %

 

Fra liste 1 – "Kirke for alle er" blev følgende valgt:

Marianne Hedegaard Søndergård

og Birgit Meldgaard Sangill blev valgt som suppleant


Fra liste 2 – "Den Grundvigste liste" blev følgende valgt:

Michael Kjær Christensen

Anne Marie Thygesen Jensen

Helle Maria Nielsen

Elin Kusk Støttrup

Flemming Jensen

Og Anette Brinch Jensen blev valgt som suppleant.

 

 

Fantastisk aften med "Biblioteket kommer forbi"

Charlotte Lindhardt
Karen Kousgaard

mni 08.11. 2016

For første gang afholdte Herning Bibliotek her tirsdag aften et arrangement i et privat hjem i Sdr. Felding.

Og det blev en rigtig god og interessant aften, hvor historiker Charlotte Lindhardt fortalte om Sdr. Felding Forsamlingshus historie fra 1914 til nedlæggelsen for et par år siden, og hvor hun bl.a., meget levende, fortalte om "Slaget i Sdr. Felding" i 1942, hvor danske nazister fik klø af herregymnastholdet i Sdr. Felding.

Karen Kousgaard leverede i to omgange en utrolig dejlig, og indlevende intim koncert, med mest egne sange.

Det var Anne Juul Andersen fra Herning Bibliotek der stod for arrrangementet, som blev afholdt på Bjergevej hos Jan Joensen og Lisbeth Jensen i deres hyggelige stue.

Håber Biblioteket vil lave et lignende arrangement en anden gang.

Se flere billeder her

 

 

 

Åbent for at stemme til Menighedsrådsvalget indtil Kl. 20

mni Kl. 17.30 08.11. 2016

På trods af vejret fik vi en flot indsamling med 17.500 kr.

Magnus og Viktor
Ulla

mni 07.11. 2016

I år fik vi hjælp af elever fra Sdr Feldings Efterskole. De gik bynære ruter og kom tilbage med 1500 kr. Det var rigtig flot og flere af elverne var tydeligvis usikre på opgaven, men kom tilbage og var stolte over at have bidraget og glade for at de trods alt var stået tidligt op for at være med.

Indsamlingen har lokale koordinatorer i Kibæk og jeg skriver lige det lokale resultat i parentes, Skarrild (3.585) og Sdr Felding(6.964) og det er en fornøjelse at de hvert år bruger en søndag sammen med indsamlerne. En lokal indsamler tog ene mand Stakroge området med et flot resulatet.

Hver indsamler bidrager med hjælp til op til 8 familier  på flugt (Syrien) så de kan få gryder, bestik, tallerkner og krus, så hver eneste krone gør en forskel

 

Flere bidragydere har betalt via mobil, men det resultat kendes ikke endnu. 

Børneteaterfestival i Sdr. Felding for første gang

mni 06.11. 2016

Med blot 3 - 4 tørklæder som rekvisitter tryllebandt skuespilleren publikum fra første færd med fortællingen om grisen, som blev greve. "Grev Gris" var en forestilling for børn i alderen fra 5 år og op. Den blev set af 33 børn og 17 voksne.

Aben Osvald og Jakelmesteren" var en forestilling for børn i alderen 2 - 6 år. Den blev set af 16 børn og 13 voksne. Publikum var meget optagede af fortællingen om abernes problemer med den store abe, som ville bestemme alting.

 

 

Arrangementet med "Biblioteket kommer forbi" er udsolgt

mni 06.11. 2016

For flere dage siden var huset hos Jan og Lisbeth på Bjergevej 34, fyldt op til et arrangement som Herning Bibliotek står får. Og hvor musiker Karen Kous vil spille en lille akustisk intimkoncert. Og hvor man samme aften kan møde historiker Charlotte Lindhardt, som kommer og fortæller anekdoter fra Sdr. Feldings historie. 

 

 

Resultater i Billardklubben, fra spillerunde 7.

mni 06.11. 2016

Efter sidste uges gode point høst blev det til mager uge for billard klubben det blev kun til 1 sejr 2 uafgjorte og 2 nederlag en lidt skuffende uge.

Hold 1 spillede hjemme mod Skarrild 1 og det blev til en sikker sejr på 8 – 0

Hold 2 spillede ude mod Horne 1 og tabte med 8 – 0.

Hold 3 spillede hjemme mod Oksbøl 2 og tabte med 8 – 0. 

Hold 4 Spillede hjemme mod Sdr. Omme 3 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Hold 6 spillede ude mod Tarm 5 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Læs mere her

Udarbejdelse af Centerbyplan for Sdr. Felding

Deltagere i dialogmødet igår

mni 04.11. 2016

Herning Kommune kontaktede her i efteråret Sdr. Felding Lokalråd for at få udarbejdet en lokalplan for Sdr. Felding, ligesom der er blevet udarbejdet lokalplaner for de andre centerbyer i kommunen. Centerbyplanen kan sammenlignes med "Byfornyelsesplanen" fra 2009, dog er der ikke denne gang på forhånd bevilget offentlige penge til projektet. I første omgang bliver der afholdt to dialogmøder med repræsentanter for Sdr. Felding, Kommunen og konsulentfirmaet Arkitema fra Århus. Det er Arkitema der står for processen. Midt i januar vil der blive indkaldt til et borgermøde, hvor der vil blive orienteret om projektet og hvor alle borger i Sdr. Felding har mulighed for at kommenterer de fremlagte ideer.

Kristian Lilholt Trio spiller i 2. februar 2017 i Dagmar Bio

mni 04.11. 2016

Trioen vækker glæde og begejstring overalt med deres varme og underholdende koncerter. Efter mere end 800 koncerter i ind og udland, er de tre et yderst velfungerende og charmerende koncertbekendtskab.

Kristian Lilholt fyldte 60 år i 2016, og det fejrede han med en superflot, dobbelt ‘2016’ udgivelse: nye sange og ny instrumentalmusik nedfældet i en 40 siders rigt illustreret bog. Den nye musik cementerer, hvad vi allerede ved: Kristian er ganske enkelt en fremragende musikmager. Om det er sange eller instrumentalmusik, så er det svært ikke at blive ramt i hjertet af hans varme, lødige og vedkommendemenneskemusik.

Kristian Lilholt har også den gave, at han kan kommunikere frit og utvungent med sit publikum. Det er som at sidde i dagligstuen med ham og snakke løst og fast om både lette og svære emner - og det bliver som oftest også svært underholdende.

Billetpris: 225 kr.  billetter kan bestilles her 

 

 

 

Børneteaterfestival også i Sdr. Felding.

mni 01.11. 2016

Kulturelt Samråd Herning arrangerer børneteaterfestivali i mange byer i Herning Kommune fredag d. 4. november - og altså også her i Sdr. Felding, hvor der er to forestillinger fredag eftermiddag. 

På fredag er der teater for børn i Det Legende Hus i Sdr. Felding. 

Kl. 14.30 – 15.10 ”Aben Osvald og Jakelmesteren” for børn i alderen 2 – 6 år. 

Kl. 16.20 – 17.00 ”Grev Gris” for børn fra 5 år og op.

Gratis billetter udleveres ved hovedindgangen fra ½ time før forestillingens start. (først til mølle)

Alle forestillinger begynder til tiden, og man kan ikke komme ind, efter dørene er lukket.

Mad og drikke må ikke indtages under forestillingerne.

Indvielse af Kultursalen i Det legende hus

mni 31.10. 2016

Koncert med Zenobia fredag d. 11. november - Sdr. Felding Kulturforenings indvielse af kultursalen i Det Legende Hus.
Alle er velkomne til en festlig aften med spisning, festtale v. Dorte West og koncert med Zenobia, som spiller danske højskolesange og salmer. Musikken rummer egne arrangementer af den danske sangskat og omfavner elementer af tango, folkemusik, jazz og pop. Trioen spiller også egne kompositioner sat til såvel nye som velkendte tekster.

Tilmelding her

Må vi komme på besøg - Sdr. Felding?

mni 30.10. 2016

Tirsdag d. 8. november kl. 19 åbner Lisbeth Jensen og Jan Joensen, der bor i Sdr. Felding Bjergevej 34, deres hjem og byder indenfor til en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige! Herning Bibliotekerne kommer forbi og præsenterer program med musik og fortællinger. 

I Lisbeths og Jans stue vil du møde musiker Karen Kous, som vil spille en lille akustisk intimkoncert.

Denne aften vil du også møde historiker Charlotte Lindhardt som kommer og fortæller anekdoter fra Sdr. Feldings historie. Charlotte Lindhardt har skrevet.... 

Læs mere her

Det gratis at deltage - men tilmelding nødvendig! 

Tilmeld dig her: place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow

Hyggeeftermiddag i Efterløns- og Pensionistforeningen

mni 28.10. 2016

Det var en rigtig dejlig dag med musik af "De muntre toner" fra Lyne, anført af Erling Simmelsgaard.

Og det var en godt besøgt eftermiddag  med musik, sang og dans, udtaler Agnethe Grønbæk.

Næste arrangement er banko på Engholml onsdag d. 16. november kl. 14, og Julefrokost d. 7. december på Klods Hans.

Se flere billeder

Røvere på spil i "Den lille butik" på Vardevej ved F24

mni 26.10. 2016

U-indbudne tyveknægte, sultne var de også, stjal pølser/brød/sodavand/pølse stænger/plastik og kasse lidt over midnat igår, udtaler Tage Nielsen.

Vi har gode billeder på overvågningen, men er der nogen der har set noget, må i gerne give besked på tlf. 22 41 20 61. 

Fremtidens program for Coop-medlemmer er klar

mni 24.10. 2016

1,6 million medlemmer tager nu hul på fremtidens kommunikation, som Coop har premiere på. Med programmet får medlemmerne en lang række nye fordele, der gør det nemmere og mere enkelt at handle i de 1200 butikker i Coop.dk

Omdrejningspunktet er en ny app, CoopMedlem, som medlemmerne kan hente til deres telefon. Konkret betyder det bl.a. disse nyheder for medlemmerne: 

• De kan betale med deres telefon i butikkerne 

• De får bonus som de kan betale med året rundt 

• Hver dag får de tre nye bud på dagens aftensmad på telefonen samt masser af tips og ideer 

• Direkte kommunikation mellem de lokale butikker og medlemmer 

Læs mere

Nye garnbutik har fået en rigtig god modtagelse

mni 21.10. 2016

I går, som var første åbningsdag for garnbutikken, Bedstes Hjørne, var der over 80 kunder i butikken, hvilket overgik ejerne af butikken, Tilde og Caspers forventninger til kunder den første dag. Også i dag har der været en jævn strøm af kunder udtaler de til SdrFelding.dk`s udsendte reporter. Og de har modtaget rigtig mange positive tilkendegiverser i forhold til at oprette en garnbutik.

 

 

Tilde og Birgitte
Casper

Ældre Sagen i Aaskov indbyder til juletur

Brøns kro

mni 20.10. 2016

Denne gang er det en juleindkøbstur til Fleggaard i Aventort, torsdag den 24. november.

Ældre Sagen serverer kaffe og rundstykker undervejs

Vi afsætter et par timer til indkøb, derefter kører vi til Brøns Kro.

Kromor Ellen er her klar med en stor julebuffet (15 retter) 

Læs mere også om tilmelding

Medlemskontingent til Borgerforeningen

mni 18.10. 2016

Vi kommer rundt til alle husstande i 7280 Sdr. Felding og sælger medlemskort 2016/2017. Vi håber I vil tage godt imod os, udtaler Dorthe Viborg formand for Sdr. Felding Borgerforening.

Vi håber at nå alle i oktober måned. Dem I vil møde som sælgere er: Mogens Nielsen, Benthe Langgaard Linding, Carita Damsgaard Jensen, Dorthe Viborg, Anni Kamp, Helle Hammer, Birthe Møller Pedersen.

Forside af medlemskort
Bagside af medlemskort

Opstart af indendørs fodbold og spinning

mni 18.10. 2016

I uge 43 starter den nye sæson for indendørs fodbold i Sdr. Felding Hallen, og der er hele 7 hold, man kan vælge imellem. Se holdene her 

I uge 43 starter der også nye hold op i spinning, i Sdr. Felding Hallen og det på helt nye cykler.

Se holdene her

Nyhedsbrev - oktober fra Dorte West

mni 17.10. 2016

Så er det tid til en lille efterårshilsen. På landsplan fylder diskussionen om 2025 planer mest på den politiske dagsorden, men i Herning Byråd har vi i den eneste tid haft fokus på, at få budget 2017 på plads. På byrådsmødet i tirsdags var det også dette punkt, der kom til at fylde mest af de 25 punkter, der var på dagsordenen.  

Læs hele hele nyhedsbrevet

Hallens café søger frivillige hjælpere

mni 16.10. 2016

Hermed lidt nyt fra os, skriver hallens bestyrelse.

Cafeén åbner i løbet af uge 42 med Helle Nielsen som frivillig koordinator. I den anledning søges frivillige til at passe caféen nogle timer. Kontakt Helle på tlf. 40 56 22 20.  Der er tale om hverdagsaftener fra 17 til ca. 22 og lidt weekender. Der sælges slik, drikkevarer og cafeteriamad 

Indtil vi finder en forpagter, kan Kultursalen og Spejlsalen lejes på "nøglehusbasis". For mere info, kontakt halinspektør Henning Knudsen på tlf. 97 19 83 02 eller 21 44 26 95.

Tilde og Casper åbner garnbutik - "Bedstes hjørne"

Casper og Tilde
Gang i indflytning og opsætning

mni 16.10. 2016

Torsdag åbnes den nye garnbutik "Bedstes hjørne" i Sdr. Felding. Og det er Tilde og Casper Bennedsen der står bag. De bor idag, på fjerde år, på Kærhedevej uden for Sdr. Felding, sammen med deres to små piger på ½ år og 3 år.

De er begge tilflyttere, og valgte området, da det ligger godt i forhold til at Tilde arbejder som lærer i Herborg og Casper arbejder i Legoland. De er meget glade for at bo ved Sdr. Felding og synes de er blev rigtig godt modtaget. 

Ideen med at sælge garn, kommer af at både Tilde, hendes mor og Caspers mor strikker meget, og hvorfor så ikke selv købe garnet éngro, og derfra kom tanken med at sælge garn online, og når der alligevel skal være et lager , hvor der kan pakkes fra, var det oplagt at lave et lille butiksudsalg også. Foruden garn, vil der også være diverse dele til symaskiner mm.

 

Kampvalg til menighedsrådet i Sdr. Felding Sogn

mni 15.10. 2016

Der er valg til menighedsrådet tirsdag d. 8. november, og i år er der til forskel fra valget for 4 år siden, to lister der stiller op. Den ene liste er den "Grundvigske liste" og den anden liste er "Kirke for alle" som har sit udgangspunkt i Indre Mission. På begge lister er der 6 personer opstillet, og der skal vælges ialt 6 personer til menighedsrådet for de kommenden 4 år.

Se de 2 lister her

Spille runde 5 blev en rigtig god runde for alle hold

mni 15.10. 2016

Der blev point til alle hold i Sdr. Felding Billard Klub, med 3 sejre og 2 uafgjorte.

Hold 1 spillede hjemme mod Varde 2 og spillede uafgjort 4 – 4.

Hold 2 spillede ude mod Vildbjerg 1 og fik deres første point ved at spille uafgjort 4 – 4 

Hold 3 spillede ude mod Ølgod 1 og vandt med 6 – 2.

Hold 4 spillede ude mod Skarrild 2 og vandt med 6 – 2. 

Hold 6 spillede hjemme mod Borris 3 og vandt med en sikker 8 - 0 sejr. 

Læs mere om resutater

Må vi komme på besøg - Sdr. Felding?

mni 14.10. 2016

Tirsdag d. 8. november kl. 19 åbner Lisbeth Jensen og Jan Joensen, der bor i Sdr. Felding Bjergevej 34, deres hjem og byder indenfor til en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige! Herning Bibliotekerne kommer forbi og præsenterer program med musik og fortællinger. 

I Lisbeths og Jans stue vil du møde musiker Karen Kous, som vil spille en lille akustisk intimkoncert.

Denne aften vil du også møde historiker Charlotte Lindhardt som kommer og fortæller anekdoter fra Sdr. Feldings historie. Charlotte Lindhardt har skrevet.... 

Læs mere her

Det gratis at deltage - men tilmelding nødvendig! 

Tilmeld dig her: place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow

DoxBio genren skudt i gang!

mni 12.10. 2016

Første DoxBio film i Dagmar Bio blev vist tirsdag aften, og hele 37 købte billet til filmen ”Jacob Holdt – mit liv i billeder”. DoxBio genren er helt ny i Dagmar Bio, og det nye DoxBio udvalg blev utroligt positivt overraskede over den flotte opbakning.  

Filmen handlede om fotografen Jacob Holdt. Gennem et væld af fotografier og filmstumper følger filmen Jacob Holdt fra barndommen i Vestjylland over den afgørende rejse i USA og helt frem til hans liv nu som ældre mand med et skrantende helbred. Hovedvægten ligger på tiden i første halvdel af 1970’erne, hvor han tog de mange tusinde billeder, der blev til bogen ’Amerikanske billeder’. Den førte til international succes, berømmelse og en hektisk foredragsvirksomhed.

Læs mere plus billede fra kaffen efter filmen

Første Caféaften i den nye Kultursal

mni 12.10. 2016

I fredags holdt vi caféaften for første gang i Kultursalen i Det Legende Hus i Sdr. Felding.

Det blev en hyggelig og festlig aften, hvor der var 98 deltagere, som hyggede sig med god mad og musik, udtaler formand for Kulturforeningen Lene Schmidt.

Efter spisningen var der dans til musik af Søren Bækgaard.

 

 

HUSH - en helt fantastisk koncertoplevelse i Dagmar Bio

mni 09.10. 2016

Dorthe Gerlach - stemmen fra HUSH blev oplevet akustisk og helt tæt på lørdag aften.

Dagmar Bio var sidste spillested på en 3 ugers turne for HUSH- trioen - en turne i en akustisk og intim udgave, hvor publikum havde chancen for at komme endnu tættere på sangerinden og de to dygtige musikere Michael Hartmann og Rune Kjeldsen.

Publikum oplevede en meget nærværende og charmerende sangerinde med den flotte vokal og unikke klang - og som den gode historiefortæller, bl.a. fortalte Dorthe om sin tur rundt i Sdr. Felding, hvor hun straks kunne aflæse alt i de små ting. Når man ser en ulåst cykel, en hækklipper, der ligger klar ved hækken og en postkasse med en nøgle i må det være et godt tegn...

Læs mere og se flere billeder

 

 

Bedstes Hjørne/Garnonline åbner butik på Strøget

mni 08.10. 2016

Vi er super glade for at kunne åbne vores butik på Strøget 8 i Sdr. Felding! Der vil være gode tilbud og lidt godt til ganen! Alle er velkomne, skriver Casper Jensen Bennedsen på Facebook.

Vi åbner torsdag d. 20. oktober kl. 10 - 16, ligesom der i samme uge vil være åben fredag fra 10 - 16 og lørdag fra 12 - 16

 

 

FCM-kommer på besøg i SFGIF´s fodbold klubben.

mni 06.10. 2016

Onsdag d. 12/10 får fodboldafdelingen i Sdr.Felding GIF fornemt besøg. Denne dag kommer 1. målmand på FCM´ superligahold Johan Dahlin og 3 super talenter fra FCM´s akademi, Andreas Murbeck, Nikolaj Kirk (begge u19) og Antonis Martis (u17), nemlig på besøg i klubben.

De 4 vil i løbet af eftermiddagen stå for træningen af 60 af klubbens ungdomsspillere, hvilket både spillere, trænere og fodboldudvalg glæder sig meget til.

Fodboldudvalget vil gerne opfordre alle, som kunne have lyst til at se FCM-stjernerne, til at komme på stadion på onsdag d. 12/10 kl. 17.00.

 

Anna Jessen bliver idag 100 år

Anna Jessen
+ Jens Peter Jessen og Kirsten Eriksen

mni 05.10. 2016

Idag er det 100 år siden Anna Jessen blev født i Endrup ved Bramming. Og det er næsten 80 år siden at hun og hendes mand Kristian Jessen flyttede til Sdr. Felding, hvor Kristian blev den første uddeler i den nyoprettede Brugsforening. Her var der udover butik også salg af benzin, og de drev butikken i 45 år, indtil 1982, hvor de flyttede i et nybygget hus på Ågade. Kristian Jessen døde i 2000. Og i 2014 flyttede Anna Jessen på plejehjemmet Engholm. 

I lørdags blev fødselsdagen fejret på Skarrild Hus og idag var der besøg af hendes datter, Kirsten Eriksen og søn Jens Peter Jessen m.fl. 

SdrFelding.dk vil gerne ønske stort tillykke med fødselsdagen.

Garnonline åbner fysisk butik i Sdr. Felding

mni 03.10. 2016

Vi er glade for at vi har kunne indgå en midlertidig lejekontrakt med butikken som ligger på Strøget 8 i Sdr. Felding. Denne vil midlertidigt komme til at huse vores butik indtil at butikken på Strøget 7 er renoveret færdig til næste år, skriver indehaverne af Garnonline på deres Facebook side.

Åbningstidspunktet er endnu ukendt, men dette vil der komme mere om senere!

Vi er glade for at kunne være med til at skabe liv i Sdr. Felding igen ved at gå mod strømmen af butikslukninger!

Se mere på FaceBook

 

Konfirmand-cykelløb

mni 02.10. 2016

Det årlige cykelsponsorløb for konfirmander, blev afviklet idag, hvor 38 fra Sdr. Felding og Troldhede deltog. Og de kørte 63.078 Kr. ind ialt, som skal gå til konfirmandturen til Polen næste forår.

Derudover deltog der også 13 konfirmander fra Skarrild-Karstoft, men her er beløbet endnu ikke opgjort.

Se flere billeder

Hermed resultater fra 3. spillerunde i Sdr. Felding Billard Klub.

mni 02,10. 2016

Denne runde blev noget bedre end de to andre runder der er blevet spillet i år denne runde blev det til 2 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag, og det må siges at være et lille fremskridt.

Hold 1 spillede hjemme mod opryknings favoritterne fra Lem og vandt

Hold 2 spillede ude mod Sig 1 og tabte med 6 - 2 

Hold 3 spillede hjemme mod Sdr. Omme 2 og spillede uafgjort 4 - 4 

Hold 4 spillede hjemme mod Borris 2 og spillede uafgjort 4 - 4 

Hold 6 spillede ude mod Tarm 4 og vandt med 6 - 2 

Henning Knudsen

Læs mere om resultaterne

Café- og danseaften i Det Legende Hus

mni 30.09. 2016

Og det er på fredag d. 7. oktober kl. 18 - 23, og aftenen starter med spisning i Kultursalen og der efterfølges med kaffe og dans, hvor Søren Bækgård står for musikken. 

Arrangementet koster 175 kr. for medlemmer.

Tilmelding, se her

Ikke flere storke op

mni 28.09. 2016

Vi, i Handels- og Håndværkerforeningen, vil hermed beklage, at det, vi synes var en kanon ide, desværre ikke var det samme i praksis, udtaler formand Helle Kjærsig.

Vores indkøbte storke var uheldigvis ikke modstandsdygtige overfor det danske vejr. Derudover har vi erfaret, at de 9 babyhenvendelser vi har modtaget, desværre ikke stemmer overens med virkeligheden. Heldigvis for byen, er der født mange, mange flere.

Dermed vi har vurderet, at de manglende henvendelser gør, at vores initiativ sender et uheldig signal om, at Sdr Felding er mere under afvikling end en by i udvikling. Derfor har vi, i Handels- og Håndværkerforeningen, valgt at stoppe tiltaget, da dette ikke er det signal vi ønsker at sende, slutter Helle Kjærsig.

Brand & Redning havde røgøvelse i Gl. Sparbutik

mni 28.09. 2016

Tirsdag til aften havde Brand & Redning Herning røgøvelse i den den Gl. Sparbutik i Sdr. Felding.

Røgøvelsen gik rigtig godt udtaler Bruno Knudsen Jensen, som deltog i øvelsen. Mange af brandmændene syntes det var rart at prøve røgøvelse i lokalområdet, og så i et forholdsvis stort komplex som denne butik med lejlighed, og de vil gerne takke Martin Iversen og Dagli`Brugsen for lån af lokaler. Den næsten nyoprettede forplejningsenhed fra Brand & Redning var også med, og sørgede for bespisning af brandmændene. 

Se flere billeder

 

 

Indendørs cykling starter i uge 40

mni 26.09. 2016

Så starter spinning op igen i SFGIFs motionscenter i "Det legende hus" Og senes i i uge 42 kommer der 15 helt nye cykler, der skal erstatte de gamle cykler. For dem der har lyst er det også muligt at melde sig som instruktører i motionscenteret, og her kan man kontakte Joan Andersen på tlf. 60 38 14 49

Initiates file downloadKlik her eller på billedet og læs mere

Spille runde 2. uge 38 for Sdr. Felding Billard Klub

mni 25.09. 2016

Det har været en dårlig start for Billardklubben i år. I denne uge var alle 5 hold i kamp og det blev kun til 1 sejr og 1 uafgjort samt 3 nederlag.

Hold 1 spillede i Horne og tabte med 6 – 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Sdr. Omme 1 og tabte med 6 – 2.  

Hold 3 spillede ude mod Ølgod 2 tabte med 6 – 2. 

Hold 4 spillede ude mod Strellev Lyne og vandt med 6 – 2. 

Hold 6 spillede hjemme mod Ølgod 3 og spillede uafgjort 4 – 4.

Læs mere om holdenes resultater

Ølsmagning I Stakroge Beboer og Kulturhus

mni 25.09. 2016

Og det er den 30. septemer kl. 19.00

Oplev en anderledes, sjov, spændende og hyggelig ølsmagning,

når Eddie fra Midtfyns Bryghus guider selskabet igennem

forskellige øltyper fra bryggeriets sortiment. Midtfyns Bryghus

har et bredt sortiment, hvor alle kan finde noget, de kan lide. 

Læs om tilmelding mm.

Til Sdr. Feldings borgere!

mni 23.09. 2016

Kommentar fra bestyrelsen i Sdr. Felding Hallen til opslag på Facebook af Kitt, Café/køkkenfor- pagter I ”Det Legende Hus ”

Bestyrelsen er gjort opmærksom på, at køkkenet ikke må bruges, som det er, og at det skulle være grunden til, Kitt har valgt, at holde Caféen lukket, indtil køkkenet er godkendt, hvilket vi selvfølgelig accepterede i bestyrelsen, da det jo skal være i orden. Det skulle gerne blive lavet på mandag, hvor efter vi havde regnet med, at Kitts Café og køkken kunne komme til, at fungere rigtigt og godt !

Læs mere

Kitt K Jepsen stopper i Det Legende Hus Café

mni 23.09. 23016

Kitt Jepsen udsendte torsdag d. 22. september på Facebook følgende meddelelse:

Kære alle Jer 

Som I nok har bemærket, så er cafe'en lukket ned.

Dette skyldes desværre, at bestyrtelsen og jeg ikke kan komme til enighed om en fælles løsning, som mit personale og jeg kan leve med. Hverken økonomisk eller med kapacitet, i forhold til arbejdsgangen i køkkenet. Og pga. diverse mangler kan storkøkkenet ikke blive godkendt / åbne på nuværende tidspunkt.

Læs mere

Påvirket brændetyv

mni 23.09. 2016

Torsdag aften standsede en hundepatrulje en bil med tre mand ved Sdr. Felding. I bilen fandt patruljen flere sække brænde, som viste sig at være stjålet fra F24-tanken på Vardevej, og desuden viste føreren af bilen sig at være påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer. Efter endt afhøring blev de tre, en 23-årig mand fra Tistrup, en ligeledes 23-årig mand fra Give samt en 25-årig mand fra Horsens, løsladt med sigtelser for deres respektive lovovertrædelser.

 

 

Den gl. Sparbutik lægger lokaler til røgøvelse

mni 23.09. 2016

På tirsdag kl. 17.30 - 20.30, holder Brand og Redning Herning røgøvelse i den forhenværende Sparbutik midt i Sdr. Felding. Derfor vil der nok kunne ses en del røg fra bygningen, det er dog kun ufarligt teaterrøg og man bedes derfor ikke ringe til alarmen. Til gengæld er alle velkomne til at komme over og se på og snakke med de brandfolk der er udenfor. 

Da brandstationen i Sdr. Felding mangler en ny brandmand, er man også velkommen til at komme og hører mere om denne stilling hvis det har interesse.

Nyhedsbrev 2 fra Dorte West

mni 21.09. 2016

Budget 2017 

Som udgangspunkt kan man sige at budgettet afspejler, at vi har en rimelig robust økonomi i Herning Kommune. Der var ikke lagt op til besparelser, men alligevel stram økonomisk styring. De to områder der pt. er mest udfordret er Handikap og Psykiatri på voksenområdet under Social og Sundshedsudvalget, og det specialiserede børneområde (primært anbringelser) under Børne- og Fa-milieudvalget. Der er på begge områder lavet handlingsplaner for at bringe budgetterne i balance. 

Forskønnelse af center- og omegnsbyer

I de seneste to år har vi haft  2 mio. kr. til forskønnelsesprojekter i center- og omegnsbyerne.

I den forbindelse kan jeg nævne, at jeg sammen med resten af Lokalrådet allerede har været til det første møde med to landskabsarkitekter fra Arkitema, og to medarbejdere fra Byplan i Herning Kommune...

Læs mere her

SÅ kommer første DoxBio film i Dagmar Bio.

mni 20.09. 2016 

Tirsdag d. 11. oktober kl. 20 vises filmen "Jacob Holdt: Mit liv i billeder". Der er gratis kaffe på kanden, og en mulighed for en sludder i stuen efter filmen. 

Læs mere om "Jacob Holdt: Mit liv i billeder"

Billetter til filmen kan købes her

DOXBIO præsenterer hvert år et program med 6 dokumentarfilm, som kan ses i biografer landet over.

Formålet med DOXBIO er at bringe dokumentarfilmen ud i de danske biografer, ikke bare i de større byer, men i hele landet. 

Og nu er Dagmar Bio blevet en af landets Doxbiografer.

Læs meget mere om DoxBio på www.doxbio.dk

 

VELLYKKET sensommer turnering

mni 19.09. 2016

Helstegt pattegris, flotte præmier og live musik var rammerne for en vellykket sensommer turnering i Åskov Golfklub som THUNE GOLF var vært for lørdag den 10.september.

74 spillere - i det smukkeste solskinsvejr - var klar kl.13 til at spille 2 mands Texas Scramble. Mange gav udtryk for, at det var sjovt at spille golf på en anden måde end den sædvanlige. Der blev lavet rigtig flotte scores i begge rækker.

Læs mere og se flere billeder

Den store mission - af Thoms Skov

mni 18.09. 2016

Thomas har en drøm. Sammen med sin bedste ven skal han på en mission, der skal gøre drenge til mænd. De vil se bryster. I levende live.

De har på fornemmelsen, at de er de eneste to drenge i 7. klasse, der ikke har set nogen, og hvis de ikke får set et par inden 8. klasse, vil de dø som ensomme jomfruer uden hår på. 

Den Store Mission foregår i år 2000 i en lille vestjysk by, hvor alle kender hinanden, og de fleste....

Læs mere

Nye sæson 2016/2017 startet op for Sdr. Felding Billard Klub.

mni 17.09. 2016

Vi skulle have haft 6 hold med i turneringen i år, men pga. sygdom har vi været nødt til at trække hold 5 ud af turneringen.

Så i denne runde var der 4 hold i gang og det blev til 1 sejr og 3 nederlag, en skidt start på den nye turnering, så der er plads til forbedring.

Læs mere om resultaterne

Kontingentstigning i borgerforeningen

Fra affaldsindsamling i april

mni 16.09. 2016

Sdr. Felding Borgerforening havde igår indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, idet foreningens bestyrelse ønskede at forhøje kontingentet for det kommen år, fra 100 kr. pr husstand til 150 kr. pr husstand.

Forslaget blev enstemmigt vedtaget af de tilstedeværende.

Forhøjelsen af kontingentet skyldes at foreningens bestyrelse ønsker større og flere aktivíter, og derfor også ønsker flere midler at gøre godt med. 

Der vil i år blive indsamlet ved at bestyrelsen m.fl., vil gå fra hus til hus og sælge medlemskort.

Juleoptog og julemesse 2016

mni 15.09. 2016 

Så er datoen for årets juleoptog/messe meldt ud - og i år bliver det i udvidede og nyrenoverede lokaler, oplyser juleudvalget for Borgerforeningen og Handels- og Håndværkerforeningen. 

Så sæt allerede nu et kryds i kalenderen for søndag d. 4. december. 

Menighedsrådsvalg 2016

mni 12.09. 2016

Orienteringsmøde om valget imorgen tirsdag d. 13. september kl. 19.00 i Sdr. Felding Sognehus.

Her vil der blive orienteret om menighedsrådsvalget og der er mulighed for opstilling af liste til valget.

Selve valget til menighedsrådet er d. 8. november 2016.

Nyhedsbrev fra Dorte West

mni 11.09. 2016

I sidste uge var byrådet samlet på Skarrildhus i to dage for at diskutere og drøfte budget for 2017. Her fik vi et overblik over den aktuelle kommunale økonomi og i hvilken retning man forventer økonomien bevæger sig.

Bl.a. var der et punkt  om forskønnelse af Omegns- og Centerbyerne i Herning Kommune.

Der er afsat 2 mio. kr. i henholdsvis 2016 og 2017 til at forskønne vores omegns- og Centerbyer. Der blev på byrådsmødet frigivet 1.4 mio. kr. af disse til konkrete projekter i bl.a. Sunds, Lind og Aulum.

Der er ingen tvivl om, at Sdr. Felding har gode muligheder for en forskønnelse af vores bymidte. Ikke mindst sammenholdt med de spændende planer, der lige nu er for en ny lokal Brugs.  

Læs hele nyhedsbrevet

 

 

Gårdhavefest hos Sdr. Felding MC

mni 10.09. 2016

Fantastisk vejr til en gårdhavefest og en masse glade gæster der rigtigt hyggede sig, både i musikteltet og og udenfor. 

"Den  Syngende Bager" satte ekstra gang i festen, med sin helt egen fortolkning af alle de største klassikere, plus med hans flotte og kraftfulde stemme, og der var lidt for enhver smag.

Sdr. Felding MC har eksisteret siden 1982.

Se mange flere billeder

Budgetforlig i Herning Byråd

mni 10.09. 2016

Der er blandt andet afsat i alt 4 mio. kr. til at forbedre indsatsen overfor sårbare unge, som gerne skulle lette livet for denne gruppe af borgere, skriver Dorte West.

Der er afsat midler til bedre rekruttering og fastholdelse af lærere på vores folkeskoler. Der er afsat midler til "tag og fag" på vores folkeskoler - dvs. til renovering af tag og facader. 

Der fremrykkes midler til renovering af Sdr. Felding Skole, så første etape kan færdiggøres.  

Desuden er der afsat 2 mio kr i 2018 og 2019 til forskønnelse af centerbyerne - herunder Sdr. Felding.

Læs hele indlægget fra Dorte West

14 damer i "Cykelklubben" mødtes igår til 25 års jubilæum

mni 07.09. 2016

I går aftes mødtes 14 damer på Klods Hans for at fejre deres 25 år jubilæum i Cykelklubben hjemmehørende i Sdr. Felding.

De har på de 25 sæsoner cyklet, hvad der svarer til 2 gange jorden rundt, oplyser Dagny Ørbæk.

Og det skulle fejres med middag og hygge, hvor de bl.a. læste op af dagbøger fra perioden. 

SdrFelding.dk ønsker jer tillykke med jubilæet og siger godt gået

 

 

Snart udsolgt til Men's Room 3 i Dagmar Bio

mni/am 06.09. 2016

D'herrer Thomas Hartmann og Torben Chris er populære. Der er nu kun få billetter tilbage til deres 'Men's Room 3' i Dagmar Bio, den 26. januar 2017.

Vil du se showet, så skynd dig at bestille din billet her

Økologisk Høstmarked på Søgård Andelsbrug

mni 04.09. 2016

På trods af vejret var det et rimeligt godt besøgt høstmarked der blev holdt på Søgård Andelsbrug.

Søgård folkene skønner at der har været ca. 200 besøgende. Og heldigvis var der sat et stort telt op og her blev der hygget med rigtig god musik af musikere fra Fanø.

Da vejret igen klarede op var der mulighed for at få en ridetur, malke en ko, tage med på en tur i marken med traktor og vogn, og komme ud og se kalve og køer med mm. Der var desuden smagsprøver på div. mælkeprodukter, grøntsager, pandekager og hjemmelavet is.

Se mange flere billeder på her

Indvielse af Sdr. Felding Hallen - Det Legende Hus

mni 02.09. 2016

Så kom den store dag hvor den store ombygning af Sdr. Felding Hallen kunne indvies. Og med måske 400 gæster var det noget af et tilløbsstykke. Vagn Andersen, formand for hallen, holdte åbningstale, hvor han bl.a. kom ind på at projektet så småt startede i 2008, i 2012 blev der lavet en stor pengeindsamling, som gav 4,2 mio. Dernæst gik kommunen med i projektet med med mange mio. kr. ligesom Bygge og anlægsfonden har støttet med 3 mio. kr. + lån. Og han takkede alle dem der har været indvolveret i projektet for deres støtte og arbejde. 

Johs Poulsen formand for Kultur og Fritid, holdt også en tale, hvor han kom ind på at navnet Det Legende Hus, både er et bevægelseshus for idræt og kultur, som imødekommer de fremtidige behov og hallen dermed er transformeret til et aktivitetshus. Her er der udover selve hallen, springgrav, bevælgesessal, motions- og spinningslokaler, motorikbaner og kultursal mm. 

Herefter klippede Johs Poulsen snoren og Vagn Andersen bød alle de tilstedeværende indenfor.

Et rigtigt flot projekt som hallens bestyrelse med Vagn Andersen i spidsen har opnået. 

Se mange flere billeder fra dagen

MENS ROOM 3 med Thomas Hartmann og Torben Chris kommer til Dagmar Bio

mni 02.09. 2016

Og det er torsdag d. 26. januar 2017 kl. 20.00.

Da de to komikere Torben Chris og Thomas Hartmann i 2012 lavede showet “Men’s Room” anede de ikke, hvor meget det ville gribe om sig. Showet drejede sig, i al sin enkelthed, om de sider af kvinder, som de fleste mænd ryster på hovedet af -­‐ det hele naturligvis med et kærligt glimt i øjet. 

Du kan bestille din billet her

Åbent hus i Sdr. Felding Billard Klub

mni 02.09. 2016

Sdr. Felding Billard Klub holder åben hus fredag d. 9 september kl. 19.00, hvor der vil blive spillet en opvisning kamp mellem Danmarks bedste billard spiller Johnny Hansen som kommer forbi og vil spille en opvisnings kamp mod vores bedste spiller Ulrik Mikkelsen. Alle som har lyst  og interesse er velkommen i lokalerne i Sdr. Felding Billard Klub.

Opvisnings kampen vil blive spillet kl. 19.30 i lokalerne oven på, hvor vi har 2 kamp borde, skriver bestyrelsen for billardklubben.

Se så fin en bygning HUSK indvielse i morgen fra 14 - 17

mni 01.09. 2016

Vi opfordrer hermed Sdr. Feldings beboere til at hejse flaget i morgen!

Links til lokale aviser

Lokalbladet

To top

2557833 visits2557833 visits2557833 visits2557833 visits2557833 visits


Typovizion - Typo3 CMS & kurser