�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

SdrFelding.dk
drives af Lokalrådet.

Redaktør:

Mogens Nielsen (mni)

tlf. 21 28 36 23 eller e-mail: mogens@sdrfelding.dk

 

SdrFelding.dk

er en byportal med nyheder, debat,  information og serviceoplysninger om Sdr. Felding og omegn.

SdrFelding.dk
Optimeret til Mozilla Firefox.

 

 


 

Overhaling endte galt

mni/Brandebladet 06.12. 2016
Søndag klokken 15.43 gik det galt, da en 56-årig mandlig bilist fra Sdr. Felding ville overhale en forankørende bilist.
Uheldet skete ved Kibæk.
Bilisten fra Sdr. Felding kom kørende ad Skjernvej i sydvestlig retning. Da han ville overhale, overså han en 53-årig mandlig bilist fra Brande, som kom kørende i modsatte kørebane, og de to biler stødte sammen.
Bilisten fra Brande pådrog sig et benbrud og en punkteret lunge. Han fik derudover forskellige knubs og måtte bagefter opereres i Århus.
Bilisten fra Sdr. Felding slap fra uheldet uden skader.

Rasmus Tantholdt kommer til Sdr. Felding

mni 05.12. 2016
Under titlen "Mit liv som krigsreporter"
Kommer Rasmus og fortæller om sine rørende, spændende og indimellem voldsomme oplevelser fra verden, der er hans arbejdsplads. Om de situationer hvor han troede, at han skulle dø, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemma han står over for, hver gang han er af sted. Et farligt job - men samtidig et job som han brænder for mere end noget andet!  

Og det er torsdag d. 12. januar kl. 19.00 i i Kultursalen i Det Legende Hus 

Billetpris er 200 kr. og kan købes ved tryk her 

Eller på tlf.  20 85 21 10
 
 

26-årig anholdt efter knivstikkeri

mni 04.12. 2016  TV Midt Vest skriver:

En beboer i en lejlighed i Sdr. Felding fik sig i nat en ubehagelig overraskelse, da en øjensynlig ukendt mand trængte ind beboelsen.

Episoden fandt sted omkring klokken 3.40 i nat.  Den ubudne gæst var en 26-årig mand fra Viborg, som hentede to knive i køkkenet ....

Læs mere

Kæmpetilslutning til juleoptog og julemesse

mni 04.12. 2016

Der var i år meget stor tilslutning til juleoptoget i gennem Sdr. Felding og det på trods af lidt regnvejr. Skjern Garden førte, sammen med John, an i juleoptoget som sluttede ved "Det Legende Hus"

I år var der 21 stande med til messen i hallen, hvoraf de fleste var lokale virksomheder og foreninger fra Sdr. Felding og omegn.

Arrangørerne skønner at der har været 1.100 gæster på messen

Se mange flere billeder

Søs Fenger Juletrio leverede to dejlige julekoncerter i Dagmar Bio

mni 03.12. 2016

Torsdag og fredag i denne uge var Søs Fenger Trio på besøg i Dagmar Bio. Torsdag aften var fotografen også forbi.
Fantastisk hyggelig juletradition i biografen. Pebernødder og laktidskonfekt i skålene på bordene, juletræ på scenen, glade gæster og fantastisk smuk musik. Hvad mere kan man ønske sig?

Se flere billeder her

Sidste spille runde inden jul indbragte 3 sejre 1 uafgjort og 1 nederlag det må siges at være i orden

mni 03.12. 2016

Hold 1 spillede ude mod Sdr. Omme 1 og de vandt med 7 – 1.
Hold 2 spillede hjemme mod Spjald 4 og tabte med 8 – 0

Hold 3 spillede hjemme mod Tarm 1 og de spillede uafgjort 4 – 4.
Hold 4 spillede hjemme mod Tarm 3 og vandt med 8 – 0.
Hold 6 Spillede ude mod Strellev Lyne og vandt med 6 – 2.
Som noget nyt så kommer der et Pool bord op nede i klubben i uge 51, som vi håber måske kunne bringe nogle nye medlemmer inden for i klubben
Alle ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Henning Knudsen Sdr. Felding billard klub

Læs mere om resultaterne

 

 

Michael Learns To Rock kommer til Sdr. Felding

mni 03.12. 2016
Dagmar Bio kan med stolthed fortælle, at det er lykkedes at få en kontrakt i hus med:
MICHAEL LEARNS TO ROCK og det er onsdag d. 15. marts 2017 kl. 20 -

Det er et band, der gennem 25 år har været kendt og elsket i Danmark, men i lige så høj grad elsket i stort set hele Asien. 

Billetter sælges fra Dagmar Bios stand på julemessen i Det Legende Hus i Sdr. Felding, søndag d. 4. december fra kl. 11.30  Billetpris: 495 kr. 

Læs mere (nederst på siden)

Så starter slutspurten på Medlemslåneordningen i Brugsforeningen

mni 02. 2016
Du kan stadig nå at tegne medlemslån som støtte til projektet ”Fremtidens Dagli’Brugs i Sdr Felding”.  For nuværende er der indsamlet 1.215.000 Kr. fra 67 medlemmer, udtaler Lars Svane formand for Brugsen.

Og vi vil meget gerne have endnu flere til at tegne et medlemslån.
Derfor vil vi godt opfordre de af jer, som måske synes at 5000 kr er lidt meget, til at tænke lidt alternativt og måske – som tidligere foreslået – gå sammen nogle stykker om en enkelt låneaftale.

Læs hele indlægget fra Lars

Nordea Fonden har uddelt 30.000 Kr. i Sdr. Felding

mni 01.12. 2016

Idrætsforeningen og Hallen har begge fået 15.000 kr. Fra Nordea Fonden. Vi takker mange gange for pengene, udtaler Vagn Andersen "Det legende hus" og Johnie V. Larsen SFGIF

Hallen bruger pengene på info-skærme og idrætsforeningen bruger dem i motionscenteret.

Vagn Andersen Hallen, Brian Mikkelsen Nordea Kibæk og Johnie V Larsen SFGIF

Tyv i ubeboet hus

mni 30.11. 2016

I tidsrummet fra søndag til tirsdag er der begået indbrud i et hus beliggende i Nørregade i Sdr. Felding. Tyven skaffede sig adgang ved at bryde et vindue op med et koben og knuste desuden en rude med en mursten. Huset er pt. ikke beboet, da det er under renovering, og tyven valgte at forlade det igen uden at stjæle noget.

 

 

 

Grov spøg i Sdr. Felding

mni 29.11. 2016

Politi og redningsmandskab mødte talstærkt op, da der mandag aften kort efter kl. 20 indløb alarm fra Sdr. Felding Skole om, at en 13-årig dreng var faldet 5 meter ned fra et tag og havde slået sig bevidstløs. Der blev både sendt ambulance, lægeambulance og lægehelikopter til Sdr. Felding, men den bevidstløse dreng var ingen steder at finde. Det viste der sig at være en god grund til: Det hele var en grov spøg arrangeret af nogle kammerater til en dreng fra Sdr. Felding, der er på efterskole i Sønderjylland. Mens han var i gang med noget boldspil, havde kammeraterne ”lånt” hans mobiltelefon og havde ringet 112, hvilket altså satte det helt store maskineri i gang – til ingen verdens nytte.
 

Julefrokost på Klods Hans

mni 28.11. 2016

Den 7.  december Kl. 12.30 afholder Sdr. Felding Efterløns- og Pensionistforening julefrokost på Klods Hans med en god menu og musik ved Arnfred.

Pris pr. kuvert 200 Kr.

Tilmelding senest d. 1. december på tlf. 26 47 70 27 eller 24 43 76 36

Indbrud på Ågade

mni 28.11. 2016

Lørdag eftermiddag i tidsrummet fra kl. 14 – 18.30 har der været indbrud i en villa på Ågade i Sdr. Felding. Et vindue til en baggang er blevet brudt op, skabe og skuffer er blevet åbnet, og der er spor efter færden over hele huset, men umiddelbart ser der ikke ud til at være stjålet noget fra stedet.

 

 

 

En mager uge for Billard klubben.

mni 27.11. 2016
Det blev kun til 2 sejre  1 uafgjort og 2 nederlag, skriver Henning Knudsen
Hold 1 spillede hjemme mod Vildbjerg 1 og det blev til en sikker sejr på 8 – 0
Hold 2 spillede ude mod Lem 2 og tabte med 6 – 2.
Hold 3 spillede ude mod Sdr. Omme 2 og tabte med 6 – 2.
Hold 4 spillede ude mod Borris 2 og spillede uafgjort 4 – 4.
Hold 6 spillede hjemme mod Tarm 4 og spillede uafgjort 4 – 4.

Læs mere om de enkelte resulter her

 

 

Lørdag var der julemarked på Engholm

mni 27.11. 2016

Rigtig mange havde fundet vej til plejehjemmet Engholms julemarked, hvor der var masse af flotte ting til salg, som man kunne købe ind til juleudsmykningen hjemme eller som gaver. Der var også tombola og man kunne støtte "Bussens venner". Og i det lille køkken kunne man købe kaffe og gløgg og æbleskiver.

Underholdningen stod Å-koret for, ledet af Bodil Kirketerp, og det var meget smukt og rørende at hører dem synge både danske og engelske julesalmer og julesange.

Se mange flere billeder

Borgerforeningens generalforsamling 2016

mni

Torsdag aften havde Borgerforeningen sin årlige generalforsamling og i alt 14 var mødt op.

Her fortalte Dorthe Viborg i ord og billeder om hvad der er sket det sidste år i foreningen, med bl.a. juleoptog, fastelavn, affaldsindsamling, Skt. Hans, byfest og kontingent indsamling.

Med tre nye i bestyrelsen i 2015 kom der også ny energi ind i foreningen og det har kunne mærkes både indadtil i foreningen og udadtil i byen. Den nye energi har også kunnet ses i regnskabet, hvor der i år blev samlet over 42.000 Kr. ind i kontingent og med et resultat på 23.500 Kr. er det det bedste år, så længe undertegnede(Mogens) kan huske.

Læs mere og se flere billeder

Julemarkede på Engholm

mni 25.11. 2016

HUSK det hyggelige julemarked på plejehjemmet Engholm, i morgen lørdag kl 14.00. Der er stort tombola, hygge og salg af alverdens skønne ting fra boderne.

Direktørskifte i Handelsbanken i Sdr. Felding

mni 23.11. 2016

Kristian Hansen stopper som direktør med udgangen af året, men pga. afholdelse af ferie er onsdag d. 30. november sidste arbejdsdag. Kristian Hansen har været ansat i Midtbank/Handelsbanken i 44 år og heraf godt 30 år som direktør i Sdr. Felding afdelingen.

Om beslutningen om at holde udtaler Kristian at det skal være mens han stadig kan lide at gå på arbejde og stadig har et godt helbred.

Kristian vil fremover nok kunne ses betydeligt mere på golfbanen, og han håber også at kunne få mere tid til hans store interesse for italienske vine og især norditalienske.

Kristians afløser bliver Frank Jensen, som i dag er direktør i Handelsbankens Vildbjergafdeling.

I forbindelse med Kristians beslutning om at gå på efterløn og Franks ansættelse som ny direktør, afholdes der reception på Klods Hans, fredag den 6. januar 2017 fra kl. 15.00 til kl. 18.00.
Her vil der være mulighed for at få sagt ordentligt farvel og tak for samarbejdet til Kristian og samtidig hilse på og starte et nyt samarbejde med Frank.

Carlsberg Sport Cup 2017

Billede fra Carlsberg Cup 2016

mni 22.11 2016

Traditionen tro bliver Carlsberg Sport Cup 2017 afholdt den første weekend i det nye år, hvilket i 2017 er 6. – 7.- og 8. januar.

Carlsberg Sport Cup 2017 bliver en historisk en af slagsen, da det er første gang at stævnet skal afholdes i den nye multihal i Sdr. Felding, også kendt som ”Det Legende Hus”.

Vi håber at den vedhæftede indbydelse vil fange en masses interesse og ser frem til at modtage jeres holdtilmeldinger.

Vedhæftet er også Carlsberg Sport Cup 2017 regelsæt. Reglerne er de samme som i det forgangene år.

Indbydelse og tilmelding    Regelsæt

Billard kampe i uge 45

mni 21.11. 2016

Alle 5 hold var i kamp i denne uge og efter sidste uges magre point høst, så fik alle hold point i denne uge og det blev til 4 uafgjorte og 1 sejr, skriver Henning Knudsen. 

Hold 1 spillede ude mod Sig 1 og vandt med 6 – 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Varde 2 og Spillede uafgjort 4 – 4.,

Hold 3 spillede hjemme mod Ølgod 2 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Hold 4 spillede hjemme mod Strellev Lyne og spillede uafgjort 4 – 4. 

Hold 6 spillede ude Mod Ølgod 3 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Læs mere om resultaterne

Nyhedsbrev for november 2016 af Dorte West

mni 21.11. 2016

Et af punkterne på byrådsmødet var at Sdr. Felding skole tildeles 3.1 mill til at nå i mål med ombygning

og det handler om frigivelse af anlægsbevilling på 3.1 mio kr til færdiggørelse af et større ombygnings- og tilbygningsprojekt på Sdr. Felding skole. Byggeriet er allerede i gang, da der også blev afsat midler til skolen på sidste års budgetforlig. Det skulle vise sig at midlerne ikke slog til at der blev skåret i projektet. Da det lykkedes at få fremrykket flere midler til renovering af Sdr. Felding Skole på budgetforliget for 2017, kan det oprindelige projekt nu finansieres.

Læs hele nyhedsbrevet også om Venstres landsmøde i Herning

Generalforsamling i Borgerforeningen på torsdag

mni 20.11, 2016

 

 

Jesper Lundgaard Trio kommer til Dagmar Bio næste år

mni 18.11. 2016

Jesper Lundgaard Trio spiller torsdag d. 9. marts live og intim koncert i Dagmar Bio. Billetter til 350 kr. kan bestilles her:

Jesper Lundgaard har for længst etableret sig som én af landets store stemmer indenfor musical genren. Han har medvirket i et hav af koncerter, musicals og tv-shows, siden han i 1996 slog igennem med et brag der gav genlyd i hele Danmark.

Læs mere

Sidste frist for at booke en stand på julemessen i 'Det legende hus'

mni 17.11. 2016

Se tilmeldingsblanket

 

 

Status på fremtidens Dagli’Brugs i Sønder Felding

mni 17.11. 2016

Medlemslåneordningen fortsætter indtil 31/12‐2016. Efter at have nået 1 million på den første måned, går  det nu noget langsommere. Det var forventet.  Rygterne om, at det ikke bliver til noget, har ikke hold i virkeligheden. Beslutningen er truffet og holder  prisen sig inden for de 13 millioner, som vores erfarne rådgivere har lovet os, så starter byggeriet også  omkring den 1/8‐2017.

Med hensyn til de indsamlede lånebeløb, så er det ikke så meget det samlede beløb, som er afgørende. Vi  har sat målet 3 millioner, men projektet kan uden problemer gennemføres selv med 1½ eller 2 millioner i  indlån fra jer medlemmer.

Læs mere

Svejseudstyr stjålet

mni/Brandebladet 16.11. 2016

Fra virksomheden Frea Aquaculture Solutions, der har adresse på Skovbjergvej ved Sdr. Felding, er der i tidsrummet fra mandag eftermiddag til tirsdag morgen stjålet svejseapparater for en samlet værdi af 120.000 kroner. Virksomheden, der ejes af dambruger Christian Jørgensen, producerer og sælger anlægsløsninger og udstyr til dambrug.

IT stjålet ved højlys dag

mni 15.11. 2016

SDR. FELDING - Fra en landejendom ved Sdr. Felding, beliggende på Sandetvej, blev der fredag formiddag stjålet IT.

Tyven brugte en efterladt økse til at knuse en rude med og stjal en playstation 4, to bærbare computere af mærket Apple og Medion, et Apple TV og en iPad-mini. Tyven stjal også to sølv-sparegrise og en sort Kählervase . Tyveriet fandt sted i tidsrummet fra klokken 7.30 til 11.00.

Rekordår til Danse- og Spille-mandskursus!

 

mni 13.11. 2016

Lørdag d. 12 november var en  skøn dag på Sdr. Felding skole. Tilbage klokken 03.23 sidder vi tre nattevagter og nyder, at børnene stadig smiler, danser og spiller spillemandsmusik. 

I dag har 23 livlige spillebørn og 48 friske dansebørn været på kursus i Sdr. Felding, hvilket er de fleste deltagere kurset har haft nogensinde. Her har de har sunget, grint, spillet, danset og haft en fest, udtaler nattevagterne.

Læs mere og se flere billeder

Dagli`Brugsen fejrede "Kundeservice i verdensklasse" med 20% rabat

mni 11.11. 2016

Sjældent har jeg dog set så mange i Brugsen på en almindelig fredag, men når brugsen annoncerer med masser af smagsprøver og 20% rabat, ja så kommer vi kunder i Sdr. Felding gerne på besøg, udtaler redaktøren.

Grunden til dette var at butikken i september måned, var den butik i distriktet, som ydede den bedste kundeservice. Jeg vil gerne takke mit ekstremt dygtige personale for dem KÆMPE indsats de yder hver dag, udtaler uddeler Martin Iversen.

Jeg tror aldrig at vi har oplevet så mange lokale kunder i butikken, som jeg gjorde i dag. FANTASTISK med den opbakning.

Jeg er ovenud taknemmelig. Jeg har verdens bedste personale, verdens bedste bestyrelse og ikke mindst verdens bedste kunder❤️ 

Jeg/brugsen er vildt priviligerede når vi er så heldige, at verdens gladeste/sødeste kunder bor i Sdr. Felding❤️

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal takke personale, samarbejdspartnere og kunder, men tusind tusind tak❤️❤️❤️ slutter Martin

Se flere billeder

 

 

Bedste kundeservice fejres i Dagli`Brugsen

mni 11.11. 2016

TV2 Østjylland har udsendt nedenstående

mni 11.11. 2016

Vores kollegaer i det østjyske har også lagt mærke til, at Herning ligger lunt i svinget til at få den nye politiskole!  - Skriver TV MidtVest 

Den Grundvigske liste vandt stort til menighedsrådsvalget

mni 08.11. 2016

Ved valget til Sdr. Felding Menighedsråd, blev afgivet 458 stemmer, heraf var 2 blanke og 2 ugyldige.
Og valgdeltagelsen var på 34,1 %

 

Fra liste 1 – "Kirke for alle er" blev følgende valgt:

Marianne Hedegaard Søndergård

og Birgit Meldgaard Sangill blev valgt som suppleant


Fra liste 2 – "Den Grundvigste liste" blev følgende valgt:

Michael Kjær Christensen

Anne Marie Thygesen Jensen

Helle Maria Nielsen

Elin Kusk Støttrup

Flemming Jensen

Og Anette Brinch Jensen blev valgt som suppleant.

 

 

Fantastisk aften med "Biblioteket kommer forbi"

Charlotte Lindhardt
Karen Kousgaard

mni 08.11. 2016

For første gang afholdte Herning Bibliotek her tirsdag aften et arrangement i et privat hjem i Sdr. Felding.

Og det blev en rigtig god og interessant aften, hvor historiker Charlotte Lindhardt fortalte om Sdr. Felding Forsamlingshus historie fra 1914 til nedlæggelsen for et par år siden, og hvor hun bl.a., meget levende, fortalte om "Slaget i Sdr. Felding" i 1942, hvor danske nazister fik klø af herregymnastholdet i Sdr. Felding.

Karen Kousgaard leverede i to omgange en utrolig dejlig, og indlevende intim koncert, med mest egne sange.

Det var Anne Juul Andersen fra Herning Bibliotek der stod for arrrangementet, som blev afholdt på Bjergevej hos Jan Joensen og Lisbeth Jensen i deres hyggelige stue.

Håber Biblioteket vil lave et lignende arrangement en anden gang.

Se flere billeder her

 

 

 

Åbent for at stemme til Menighedsrådsvalget indtil Kl. 20

mni Kl. 17.30 08.11. 2016

På trods af vejret fik vi en flot indsamling med 17.500 kr.

Magnus og Viktor
Ulla

mni 07.11. 2016

I år fik vi hjælp af elever fra Sdr Feldings Efterskole. De gik bynære ruter og kom tilbage med 1500 kr. Det var rigtig flot og flere af elverne var tydeligvis usikre på opgaven, men kom tilbage og var stolte over at have bidraget og glade for at de trods alt var stået tidligt op for at være med.

Indsamlingen har lokale koordinatorer i Kibæk og jeg skriver lige det lokale resultat i parentes, Skarrild (3.585) og Sdr Felding(6.964) og det er en fornøjelse at de hvert år bruger en søndag sammen med indsamlerne. En lokal indsamler tog ene mand Stakroge området med et flot resulatet.

Hver indsamler bidrager med hjælp til op til 8 familier  på flugt (Syrien) så de kan få gryder, bestik, tallerkner og krus, så hver eneste krone gør en forskel

 

Flere bidragydere har betalt via mobil, men det resultat kendes ikke endnu. 

Børneteaterfestival i Sdr. Felding for første gang

mni 06.11. 2016

Med blot 3 - 4 tørklæder som rekvisitter tryllebandt skuespilleren publikum fra første færd med fortællingen om grisen, som blev greve. "Grev Gris" var en forestilling for børn i alderen fra 5 år og op. Den blev set af 33 børn og 17 voksne.

Aben Osvald og Jakelmesteren" var en forestilling for børn i alderen 2 - 6 år. Den blev set af 16 børn og 13 voksne. Publikum var meget optagede af fortællingen om abernes problemer med den store abe, som ville bestemme alting.

 

 

Arrangementet med "Biblioteket kommer forbi" er udsolgt

mni 06.11. 2016

For flere dage siden var huset hos Jan og Lisbeth på Bjergevej 34, fyldt op til et arrangement som Herning Bibliotek står får. Og hvor musiker Karen Kous vil spille en lille akustisk intimkoncert. Og hvor man samme aften kan møde historiker Charlotte Lindhardt, som kommer og fortæller anekdoter fra Sdr. Feldings historie. 

 

 

Resultater i Billardklubben, fra spillerunde 7.

mni 06.11. 2016

Efter sidste uges gode point høst blev det til mager uge for billard klubben det blev kun til 1 sejr 2 uafgjorte og 2 nederlag en lidt skuffende uge.

Hold 1 spillede hjemme mod Skarrild 1 og det blev til en sikker sejr på 8 – 0

Hold 2 spillede ude mod Horne 1 og tabte med 8 – 0.

Hold 3 spillede hjemme mod Oksbøl 2 og tabte med 8 – 0. 

Hold 4 Spillede hjemme mod Sdr. Omme 3 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Hold 6 spillede ude mod Tarm 5 og spillede uafgjort 4 – 4. 

Læs mere her

Udarbejdelse af Centerbyplan for Sdr. Felding

Deltagere i dialogmødet igår

mni 04.11. 2016

Herning Kommune kontaktede her i efteråret Sdr. Felding Lokalråd for at få udarbejdet en lokalplan for Sdr. Felding, ligesom der er blevet udarbejdet lokalplaner for de andre centerbyer i kommunen. Centerbyplanen kan sammenlignes med "Byfornyelsesplanen" fra 2009, dog er der ikke denne gang på forhånd bevilget offentlige penge til projektet. I første omgang bliver der afholdt to dialogmøder med repræsentanter for Sdr. Felding, Kommunen og konsulentfirmaet Arkitema fra Århus. Det er Arkitema der står for processen. Midt i januar vil der blive indkaldt til et borgermøde, hvor der vil blive orienteret om projektet og hvor alle borger i Sdr. Felding har mulighed for at kommenterer de fremlagte ideer.

Kristian Lilholt Trio spiller i 2. februar 2017 i Dagmar Bio

mni 04.11. 2016

Trioen vækker glæde og begejstring overalt med deres varme og underholdende koncerter. Efter mere end 800 koncerter i ind og udland, er de tre et yderst velfungerende og charmerende koncertbekendtskab.

Kristian Lilholt fyldte 60 år i 2016, og det fejrede han med en superflot, dobbelt ‘2016’ udgivelse: nye sange og ny instrumentalmusik nedfældet i en 40 siders rigt illustreret bog. Den nye musik cementerer, hvad vi allerede ved: Kristian er ganske enkelt en fremragende musikmager. Om det er sange eller instrumentalmusik, så er det svært ikke at blive ramt i hjertet af hans varme, lødige og vedkommendemenneskemusik.

Kristian Lilholt har også den gave, at han kan kommunikere frit og utvungent med sit publikum. Det er som at sidde i dagligstuen med ham og snakke løst og fast om både lette og svære emner - og det bliver som oftest også svært underholdende.

Billetpris: 225 kr.  billetter kan bestilles her 

 

 

 

Børneteaterfestival også i Sdr. Felding.

mni 01.11. 2016

Kulturelt Samråd Herning arrangerer børneteaterfestivali i mange byer i Herning Kommune fredag d. 4. november - og altså også her i Sdr. Felding, hvor der er to forestillinger fredag eftermiddag. 

På fredag er der teater for børn i Det Legende Hus i Sdr. Felding. 

Kl. 14.30 – 15.10 ”Aben Osvald og Jakelmesteren” for børn i alderen 2 – 6 år. 

Kl. 16.20 – 17.00 ”Grev Gris” for børn fra 5 år og op.

Gratis billetter udleveres ved hovedindgangen fra ½ time før forestillingens start. (først til mølle)

Alle forestillinger begynder til tiden, og man kan ikke komme ind, efter dørene er lukket.

Mad og drikke må ikke indtages under forestillingerne.

Indvielse af Kultursalen i Det legende hus

mni 31.10. 2016

Koncert med Zenobia fredag d. 11. november - Sdr. Felding Kulturforenings indvielse af kultursalen i Det Legende Hus.
Alle er velkomne til en festlig aften med spisning, festtale v. Dorte West og koncert med Zenobia, som spiller danske højskolesange og salmer. Musikken rummer egne arrangementer af den danske sangskat og omfavner elementer af tango, folkemusik, jazz og pop. Trioen spiller også egne kompositioner sat til såvel nye som velkendte tekster.

Tilmelding her

Må vi komme på besøg - Sdr. Felding?

mni 30.10. 2016

Tirsdag d. 8. november kl. 19 åbner Lisbeth Jensen og Jan Joensen, der bor i Sdr. Felding Bjergevej 34, deres hjem og byder indenfor til en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige! Herning Bibliotekerne kommer forbi og præsenterer program med musik og fortællinger. 

I Lisbeths og Jans stue vil du møde musiker Karen Kous, som vil spille en lille akustisk intimkoncert.

Denne aften vil du også møde historiker Charlotte Lindhardt som kommer og fortæller anekdoter fra Sdr. Feldings historie. Charlotte Lindhardt har skrevet.... 

Læs mere her

Det gratis at deltage - men tilmelding nødvendig! 

Tilmeld dig her: place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow

Hyggeeftermiddag i Efterløns- og Pensionistforeningen

mni 28.10. 2016

Det var en rigtig dejlig dag med musik af "De muntre toner" fra Lyne, anført af Erling Simmelsgaard.

Og det var en godt besøgt eftermiddag  med musik, sang og dans, udtaler Agnethe Grønbæk.

Næste arrangement er banko på Engholml onsdag d. 16. november kl. 14, og Julefrokost d. 7. december på Klods Hans.

Se flere billeder

Røvere på spil i "Den lille butik" på Vardevej ved F24

mni 26.10. 2016

U-indbudne tyveknægte, sultne var de også, stjal pølser/brød/sodavand/pølse stænger/plastik og kasse lidt over midnat igår, udtaler Tage Nielsen.

Vi har gode billeder på overvågningen, men er der nogen der har set noget, må i gerne give besked på tlf. 22 41 20 61. 

Fremtidens program for Coop-medlemmer er klar

mni 24.10. 2016

1,6 million medlemmer tager nu hul på fremtidens kommunikation, som Coop har premiere på. Med programmet får medlemmerne en lang række nye fordele, der gør det nemmere og mere enkelt at handle i de 1200 butikker i Coop.dk

Omdrejningspunktet er en ny app, CoopMedlem, som medlemmerne kan hente til deres telefon. Konkret betyder det bl.a. disse nyheder for medlemmerne: 

• De kan betale med deres telefon i butikkerne 

• De får bonus som de kan betale med året rundt 

• Hver dag får de tre nye bud på dagens aftensmad på telefonen samt masser af tips og ideer 

• Direkte kommunikation mellem de lokale butikker og medlemmer 

Læs mere

Nye garnbutik har fået en rigtig god modtagelse

mni 21.10. 2016

I går, som var første åbningsdag for garnbutikken, Bedstes Hjørne, var der over 80 kunder i butikken, hvilket overgik ejerne af butikken, Tilde og Caspers forventninger til kunder den første dag. Også i dag har der været en jævn strøm af kunder udtaler de til SdrFelding.dk`s udsendte reporter. Og de har modtaget rigtig mange positive tilkendegiverser i forhold til at oprette en garnbutik.

 

 

Tilde og Birgitte
Casper

Ældre Sagen i Aaskov indbyder til juletur

Brøns kro

mni 20.10. 2016

Denne gang er det en juleindkøbstur til Fleggaard i Aventort, torsdag den 24. november.

Ældre Sagen serverer kaffe og rundstykker undervejs

Vi afsætter et par timer til indkøb, derefter kører vi til Brøns Kro.

Kromor Ellen er her klar med en stor julebuffet (15 retter) 

Læs mere også om tilmelding

Medlemskontingent til Borgerforeningen

mni 18.10. 2016

Vi kommer rundt til alle husstande i 7280 Sdr. Felding og sælger medlemskort 2016/2017. Vi håber I vil tage godt imod os, udtaler Dorthe Viborg formand for Sdr. Felding Borgerforening.

Vi håber at nå alle i oktober måned. Dem I vil møde som sælgere er: Mogens Nielsen, Benthe Langgaard Linding, Carita Damsgaard Jensen, Dorthe Viborg, Anni Kamp, Helle Hammer, Birthe Møller Pedersen.

Forside af medlemskort
Bagside af medlemskort

Opstart af indendørs fodbold og spinning

mni 18.10. 2016

I uge 43 starter den nye sæson for indendørs fodbold i Sdr. Felding Hallen, og der er hele 7 hold, man kan vælge imellem. Se holdene her 

I uge 43 starter der også nye hold op i spinning, i Sdr. Felding Hallen og det på helt nye cykler.

Se holdene her

Nyhedsbrev - oktober fra Dorte West

mni 17.10. 2016

Så er det tid til en lille efterårshilsen. På landsplan fylder diskussionen om 2025 planer mest på den politiske dagsorden, men i Herning Byråd har vi i den eneste tid haft fokus på, at få budget 2017 på plads. På byrådsmødet i tirsdags var det også dette punkt, der kom til at fylde mest af de 25 punkter, der var på dagsordenen.  

Læs hele hele nyhedsbrevet

Hallens café søger frivillige hjælpere

mni 16.10. 2016

Hermed lidt nyt fra os, skriver hallens bestyrelse.

Cafeén åbner i løbet af uge 42 med Helle Nielsen som frivillig koordinator. I den anledning søges frivillige til at passe caféen nogle timer. Kontakt Helle på tlf. 40 56 22 20.  Der er tale om hverdagsaftener fra 17 til ca. 22 og lidt weekender. Der sælges slik, drikkevarer og cafeteriamad 

Indtil vi finder en forpagter, kan Kultursalen og Spejlsalen lejes på "nøglehusbasis". For mere info, kontakt halinspektør Henning Knudsen på tlf. 97 19 83 02 eller 21 44 26 95.

Tilde og Casper åbner garnbutik - "Bedstes hjørne"

Casper og Tilde
Gang i indflytning og opsætning

mni 16.10. 2016

Torsdag åbnes den nye garnbutik "Bedstes hjørne" i Sdr. Felding. Og det er Tilde og Casper Bennedsen der står bag. De bor idag, på fjerde år, på Kærhedevej uden for Sdr. Felding, sammen med deres to små piger på ½ år og 3 år.

De er begge tilflyttere, og valgte området, da det ligger godt i forhold til at Tilde arbejder som lærer i Herborg og Casper arbejder i Legoland. De er meget glade for at bo ved Sdr. Felding og synes de er blev rigtig godt modtaget. 

Ideen med at sælge garn, kommer af at både Tilde, hendes mor og Caspers mor strikker meget, og hvorfor så ikke selv købe garnet éngro, og derfra kom tanken med at sælge garn online, og når der alligevel skal være et lager , hvor der kan pakkes fra, var det oplagt at lave et lille butiksudsalg også. Foruden garn, vil der også være diverse dele til symaskiner mm.

 

Kampvalg til menighedsrådet i Sdr. Felding Sogn

mni 15.10. 2016

Der er valg til menighedsrådet tirsdag d. 8. november, og i år er der til forskel fra valget for 4 år siden, to lister der stiller op. Den ene liste er den "Grundvigske liste" og den anden liste er "Kirke for alle" som har sit udgangspunkt i Indre Mission. På begge lister er der 6 personer opstillet, og der skal vælges ialt 6 personer til menighedsrådet for de kommenden 4 år.

Se de 2 lister her

Spille runde 5 blev en rigtig god runde for alle hold

mni 15.10. 2016

Der blev point til alle hold i Sdr. Felding Billard Klub, med 3 sejre og 2 uafgjorte.

Hold 1 spillede hjemme mod Varde 2 og spillede uafgjort 4 – 4.

Hold 2 spillede ude mod Vildbjerg 1 og fik deres første point ved at spille uafgjort 4 – 4 

Hold 3 spillede ude mod Ølgod 1 og vandt med 6 – 2.

Hold 4 spillede ude mod Skarrild 2 og vandt med 6 – 2. 

Hold 6 spillede hjemme mod Borris 3 og vandt med en sikker 8 - 0 sejr. 

Læs mere om resutater

Må vi komme på besøg - Sdr. Felding?

mni 14.10. 2016

Tirsdag d. 8. november kl. 19 åbner Lisbeth Jensen og Jan Joensen, der bor i Sdr. Felding Bjergevej 34, deres hjem og byder indenfor til en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige! Herning Bibliotekerne kommer forbi og præsenterer program med musik og fortællinger. 

I Lisbeths og Jans stue vil du møde musiker Karen Kous, som vil spille en lille akustisk intimkoncert.

Denne aften vil du også møde historiker Charlotte Lindhardt som kommer og fortæller anekdoter fra Sdr. Feldings historie. Charlotte Lindhardt har skrevet.... 

Læs mere her

Det gratis at deltage - men tilmelding nødvendig! 

Tilmeld dig her: place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow

DoxBio genren skudt i gang!

mni 12.10. 2016

Første DoxBio film i Dagmar Bio blev vist tirsdag aften, og hele 37 købte billet til filmen ”Jacob Holdt – mit liv i billeder”. DoxBio genren er helt ny i Dagmar Bio, og det nye DoxBio udvalg blev utroligt positivt overraskede over den flotte opbakning.  

Filmen handlede om fotografen Jacob Holdt. Gennem et væld af fotografier og filmstumper følger filmen Jacob Holdt fra barndommen i Vestjylland over den afgørende rejse i USA og helt frem til hans liv nu som ældre mand med et skrantende helbred. Hovedvægten ligger på tiden i første halvdel af 1970’erne, hvor han tog de mange tusinde billeder, der blev til bogen ’Amerikanske billeder’. Den førte til international succes, berømmelse og en hektisk foredragsvirksomhed.

Læs mere plus billede fra kaffen efter filmen

Første Caféaften i den nye Kultursal

mni 12.10. 2016

I fredags holdt vi caféaften for første gang i Kultursalen i Det Legende Hus i Sdr. Felding.

Det blev en hyggelig og festlig aften, hvor der var 98 deltagere, som hyggede sig med god mad og musik, udtaler formand for Kulturforeningen Lene Schmidt.

Efter spisningen var der dans til musik af Søren Bækgaard.

 

 

HUSH - en helt fantastisk koncertoplevelse i Dagmar Bio

mni 09.10. 2016

Dorthe Gerlach - stemmen fra HUSH blev oplevet akustisk og helt tæt på lørdag aften.

Dagmar Bio var sidste spillested på en 3 ugers turne for HUSH- trioen - en turne i en akustisk og intim udgave, hvor publikum havde chancen for at komme endnu tættere på sangerinden og de to dygtige musikere Michael Hartmann og Rune Kjeldsen.

Publikum oplevede en meget nærværende og charmerende sangerinde med den flotte vokal og unikke klang - og som den gode historiefortæller, bl.a. fortalte Dorthe om sin tur rundt i Sdr. Felding, hvor hun straks kunne aflæse alt i de små ting. Når man ser en ulåst cykel, en hækklipper, der ligger klar ved hækken og en postkasse med en nøgle i må det være et godt tegn...

Læs mere og se flere billeder

 

 

Bedstes Hjørne/Garnonline åbner butik på Strøget

mni 08.10. 2016

Vi er super glade for at kunne åbne vores butik på Strøget 8 i Sdr. Felding! Der vil være gode tilbud og lidt godt til ganen! Alle er velkomne, skriver Casper Jensen Bennedsen på Facebook.

Vi åbner torsdag d. 20. oktober kl. 10 - 16, ligesom der i samme uge vil være åben fredag fra 10 - 16 og lørdag fra 12 - 16

 

 

FCM-kommer på besøg i SFGIF´s fodbold klubben.

mni 06.10. 2016

Onsdag d. 12/10 får fodboldafdelingen i Sdr.Felding GIF fornemt besøg. Denne dag kommer 1. målmand på FCM´ superligahold Johan Dahlin og 3 super talenter fra FCM´s akademi, Andreas Murbeck, Nikolaj Kirk (begge u19) og Antonis Martis (u17), nemlig på besøg i klubben.

De 4 vil i løbet af eftermiddagen stå for træningen af 60 af klubbens ungdomsspillere, hvilket både spillere, trænere og fodboldudvalg glæder sig meget til.

Fodboldudvalget vil gerne opfordre alle, som kunne have lyst til at se FCM-stjernerne, til at komme på stadion på onsdag d. 12/10 kl. 17.00.

 

Anna Jessen bliver idag 100 år

Anna Jessen
+ Jens Peter Jessen og Kirsten Eriksen

mni 05.10. 2016

Idag er det 100 år siden Anna Jessen blev født i Endrup ved Bramming. Og det er næsten 80 år siden at hun og hendes mand Kristian Jessen flyttede til Sdr. Felding, hvor Kristian blev den første uddeler i den nyoprettede Brugsforening. Her var der udover butik også salg af benzin, og de drev butikken i 45 år, indtil 1982, hvor de flyttede i et nybygget hus på Ågade. Kristian Jessen døde i 2000. Og i 2014 flyttede Anna Jessen på plejehjemmet Engholm. 

I lørdags blev fødselsdagen fejret på Skarrild Hus og idag var der besøg af hendes datter, Kirsten Eriksen og søn Jens Peter Jessen m.fl. 

SdrFelding.dk vil gerne ønske stort tillykke med fødselsdagen.

Garnonline åbner fysisk butik i Sdr. Felding

mni 03.10. 2016

Vi er glade for at vi har kunne indgå en midlertidig lejekontrakt med butikken som ligger på Strøget 8 i Sdr. Felding. Denne vil midlertidigt komme til at huse vores butik indtil at butikken på Strøget 7 er renoveret færdig til næste år, skriver indehaverne af Garnonline på deres Facebook side.

Åbningstidspunktet er endnu ukendt, men dette vil der komme mere om senere!

Vi er glade for at kunne være med til at skabe liv i Sdr. Felding igen ved at gå mod strømmen af butikslukninger!

Se mere på FaceBook

 

Konfirmand-cykelløb

mni 02.10. 2016

Det årlige cykelsponsorløb for konfirmander, blev afviklet idag, hvor 38 fra Sdr. Felding og Troldhede deltog. Og de kørte 63.078 Kr. ind ialt, som skal gå til konfirmandturen til Polen næste forår.

Derudover deltog der også 13 konfirmander fra Skarrild-Karstoft, men her er beløbet endnu ikke opgjort.

Se flere billeder

Hermed resultater fra 3. spillerunde i Sdr. Felding Billard Klub.

mni 02,10. 2016

Denne runde blev noget bedre end de to andre runder der er blevet spillet i år denne runde blev det til 2 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag, og det må siges at være et lille fremskridt.

Hold 1 spillede hjemme mod opryknings favoritterne fra Lem og vandt

Hold 2 spillede ude mod Sig 1 og tabte med 6 - 2 

Hold 3 spillede hjemme mod Sdr. Omme 2 og spillede uafgjort 4 - 4 

Hold 4 spillede hjemme mod Borris 2 og spillede uafgjort 4 - 4 

Hold 6 spillede ude mod Tarm 4 og vandt med 6 - 2 

Henning Knudsen

Læs mere om resultaterne

Café- og danseaften i Det Legende Hus

mni 30.09. 2016

Og det er på fredag d. 7. oktober kl. 18 - 23, og aftenen starter med spisning i Kultursalen og der efterfølges med kaffe og dans, hvor Søren Bækgård står for musikken. 

Arrangementet koster 175 kr. for medlemmer.

Tilmelding, se her

Ikke flere storke op

mni 28.09. 2016

Vi, i Handels- og Håndværkerforeningen, vil hermed beklage, at det, vi synes var en kanon ide, desværre ikke var det samme i praksis, udtaler formand Helle Kjærsig.

Vores indkøbte storke var uheldigvis ikke modstandsdygtige overfor det danske vejr. Derudover har vi erfaret, at de 9 babyhenvendelser vi har modtaget, desværre ikke stemmer overens med virkeligheden. Heldigvis for byen, er der født mange, mange flere.

Dermed vi har vurderet, at de manglende henvendelser gør, at vores initiativ sender et uheldig signal om, at Sdr Felding er mere under afvikling end en by i udvikling. Derfor har vi, i Handels- og Håndværkerforeningen, valgt at stoppe tiltaget, da dette ikke er det signal vi ønsker at sende, slutter Helle Kjærsig.

Brand & Redning havde røgøvelse i Gl. Sparbutik

mni 28.09. 2016

Tirsdag til aften havde Brand & Redning Herning røgøvelse i den den Gl. Sparbutik i Sdr. Felding.

Røgøvelsen gik rigtig godt udtaler Bruno Knudsen Jensen, som deltog i øvelsen. Mange af brandmændene syntes det var rart at prøve røgøvelse i lokalområdet, og så i et forholdsvis stort komplex som denne butik med lejlighed, og de vil gerne takke Martin Iversen og Dagli`Brugsen for lån af lokaler. Den næsten nyoprettede forplejningsenhed fra Brand & Redning var også med, og sørgede for bespisning af brandmændene. 

Se flere billeder

 

 

Indendørs cykling starter i uge 40

mni 26.09. 2016

Så starter spinning op igen i SFGIFs motionscenter i "Det legende hus" Og senes i i uge 42 kommer der 15 helt nye cykler, der skal erstatte de gamle cykler. For dem der har lyst er det også muligt at melde sig som instruktører i motionscenteret, og her kan man kontakte Joan Andersen på tlf. 60 38 14 49

Initiates file downloadKlik her eller på billedet og læs mere

Spille runde 2. uge 38 for Sdr. Felding Billard Klub

mni 25.09. 2016

Det har været en dårlig start for Billardklubben i år. I denne uge var alle 5 hold i kamp og det blev kun til 1 sejr og 1 uafgjort samt 3 nederlag.

Hold 1 spillede i Horne og tabte med 6 – 2.

Hold 2 spillede hjemme mod Sdr. Omme 1 og tabte med 6 – 2.  

Hold 3 spillede ude mod Ølgod 2 tabte med 6 – 2. 

Hold 4 spillede ude mod Strellev Lyne og vandt med 6 – 2. 

Hold 6 spillede hjemme mod Ølgod 3 og spillede uafgjort 4 – 4.

Læs mere om holdenes resultater

Ølsmagning I Stakroge Beboer og Kulturhus

mni 25.09. 2016

Og det er den 30. septemer kl. 19.00

Oplev en anderledes, sjov, spændende og hyggelig ølsmagning,

når Eddie fra Midtfyns Bryghus guider selskabet igennem

forskellige øltyper fra bryggeriets sortiment. Midtfyns Bryghus

har et bredt sortiment, hvor alle kan finde noget, de kan lide. 

Læs om tilmelding mm.

Til Sdr. Feldings borgere!

mni 23.09. 2016

Kommentar fra bestyrelsen i Sdr. Felding Hallen til opslag på Facebook af Kitt, Café/køkkenfor- pagter I ”Det Legende Hus ”

Bestyrelsen er gjort opmærksom på, at køkkenet ikke må bruges, som det er, og at det skulle være grunden til, Kitt har valgt, at holde Caféen lukket, indtil køkkenet er godkendt, hvilket vi selvfølgelig accepterede i bestyrelsen, da det jo skal være i orden. Det skulle gerne blive lavet på mandag, hvor efter vi havde regnet med, at Kitts Café og køkken kunne komme til, at fungere rigtigt og godt !

Læs mere

Kitt K Jepsen stopper i Det Legende Hus Café

mni 23.09. 23016

Kitt Jepsen udsendte torsdag d. 22. september på Facebook følgende meddelelse:

Kære alle Jer 

Som I nok har bemærket, så er cafe'en lukket ned.

Dette skyldes desværre, at bestyrtelsen og jeg ikke kan komme til enighed om en fælles løsning, som mit personale og jeg kan leve med. Hverken økonomisk eller med kapacitet, i forhold til arbejdsgangen i køkkenet. Og pga. diverse mangler kan storkøkkenet ikke blive godkendt / åbne på nuværende tidspunkt.

Læs mere

Påvirket brændetyv

mni 23.09. 2016

Torsdag aften standsede en hundepatrulje en bil med tre mand ved Sdr. Felding. I bilen fandt patruljen flere sække brænde, som viste sig at være stjålet fra F24-tanken på Vardevej, og desuden viste føreren af bilen sig at være påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer. Efter endt afhøring blev de tre, en 23-årig mand fra Tistrup, en ligeledes 23-årig mand fra Give samt en 25-årig mand fra Horsens, løsladt med sigtelser for deres respektive lovovertrædelser.

 

 

Den gl. Sparbutik lægger lokaler til røgøvelse

mni 23.09. 2016

På tirsdag kl. 17.30 - 20.30, holder Brand og Redning Herning røgøvelse i den forhenværende Sparbutik midt i Sdr. Felding. Derfor vil der nok kunne ses en del røg fra bygningen, det er dog kun ufarligt teaterrøg og man bedes derfor ikke ringe til alarmen. Til gengæld er alle velkomne til at komme over og se på og snakke med de brandfolk der er udenfor. 

Da brandstationen i Sdr. Felding mangler en ny brandmand, er man også velkommen til at komme og hører mere om denne stilling hvis det har interesse.

Nyhedsbrev 2 fra Dorte West

mni 21.09. 2016

Budget 2017 

Som udgangspunkt kan man sige at budgettet afspejler, at vi har en rimelig robust økonomi i Herning Kommune. Der var ikke lagt op til besparelser, men alligevel stram økonomisk styring. De to områder der pt. er mest udfordret er Handikap og Psykiatri på voksenområdet under Social og Sundshedsudvalget, og det specialiserede børneområde (primært anbringelser) under Børne- og Fa-milieudvalget. Der er på begge områder lavet handlingsplaner for at bringe budgetterne i balance. 

Forskønnelse af center- og omegnsbyer

I de seneste to år har vi haft  2 mio. kr. til forskønnelsesprojekter i center- og omegnsbyerne.

I den forbindelse kan jeg nævne, at jeg sammen med resten af Lokalrådet allerede har været til det første møde med to landskabsarkitekter fra Arkitema, og to medarbejdere fra Byplan i Herning Kommune...

Læs mere her

SÅ kommer første DoxBio film i Dagmar Bio.

mni 20.09. 2016 

Tirsdag d. 11. oktober kl. 20 vises filmen "Jacob Holdt: Mit liv i billeder". Der er gratis kaffe på kanden, og en mulighed for en sludder i stuen efter filmen. 

Læs mere om "Jacob Holdt: Mit liv i billeder"

Billetter til filmen kan købes her

DOXBIO præsenterer hvert år et program med 6 dokumentarfilm, som kan ses i biografer landet over.

Formålet med DOXBIO er at bringe dokumentarfilmen ud i de danske biografer, ikke bare i de større byer, men i hele landet. 

Og nu er Dagmar Bio blevet en af landets Doxbiografer.

Læs meget mere om DoxBio på www.doxbio.dk

 

VELLYKKET sensommer turnering

mni 19.09. 2016

Helstegt pattegris, flotte præmier og live musik var rammerne for en vellykket sensommer turnering i Åskov Golfklub som THUNE GOLF var vært for lørdag den 10.september.

74 spillere - i det smukkeste solskinsvejr - var klar kl.13 til at spille 2 mands Texas Scramble. Mange gav udtryk for, at det var sjovt at spille golf på en anden måde end den sædvanlige. Der blev lavet rigtig flotte scores i begge rækker.

Læs mere og se flere billeder

Den store mission - af Thoms Skov

mni 18.09. 2016

Thomas har en drøm. Sammen med sin bedste ven skal han på en mission, der skal gøre drenge til mænd. De vil se bryster. I levende live.

De har på fornemmelsen, at de er de eneste to drenge i 7. klasse, der ikke har set nogen, og hvis de ikke får set et par inden 8. klasse, vil de dø som ensomme jomfruer uden hår på. 

Den Store Mission foregår i år 2000 i en lille vestjysk by, hvor alle kender hinanden, og de fleste....

Læs mere

Nye sæson 2016/2017 startet op for Sdr. Felding Billard Klub.

mni 17.09. 2016

Vi skulle have haft 6 hold med i turneringen i år, men pga. sygdom har vi været nødt til at trække hold 5 ud af turneringen.

Så i denne runde var der 4 hold i gang og det blev til 1 sejr og 3 nederlag, en skidt start på den nye turnering, så der er plads til forbedring.

Læs mere om resultaterne

Kontingentstigning i borgerforeningen

Fra affaldsindsamling i april

mni 16.09. 2016

Sdr. Felding Borgerforening havde igår indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, idet foreningens bestyrelse ønskede at forhøje kontingentet for det kommen år, fra 100 kr. pr husstand til 150 kr. pr husstand.

Forslaget blev enstemmigt vedtaget af de tilstedeværende.

Forhøjelsen af kontingentet skyldes at foreningens bestyrelse ønsker større og flere aktivíter, og derfor også ønsker flere midler at gøre godt med. 

Der vil i år blive indsamlet ved at bestyrelsen m.fl., vil gå fra hus til hus og sælge medlemskort.

Juleoptog og julemesse 2016

mni 15.09. 2016 

Så er datoen for årets juleoptog/messe meldt ud - og i år bliver det i udvidede og nyrenoverede lokaler, oplyser juleudvalget for Borgerforeningen og Handels- og Håndværkerforeningen. 

Så sæt allerede nu et kryds i kalenderen for søndag d. 4. december. 

Menighedsrådsvalg 2016

mni 12.09. 2016

Orienteringsmøde om valget imorgen tirsdag d. 13. september kl. 19.00 i Sdr. Felding Sognehus.

Her vil der blive orienteret om menighedsrådsvalget og der er mulighed for opstilling af liste til valget.

Selve valget til menighedsrådet er d. 8. november 2016.

Nyhedsbrev fra Dorte West

mni 11.09. 2016

I sidste uge var byrådet samlet på Skarrildhus i to dage for at diskutere og drøfte budget for 2017. Her fik vi et overblik over den aktuelle kommunale økonomi og i hvilken retning man forventer økonomien bevæger sig.

Bl.a. var der et punkt  om forskønnelse af Omegns- og Centerbyerne i Herning Kommune.

Der er afsat 2 mio. kr. i henholdsvis 2016 og 2017 til at forskønne vores omegns- og Centerbyer. Der blev på byrådsmødet frigivet 1.4 mio. kr. af disse til konkrete projekter i bl.a. Sunds, Lind og Aulum.

Der er ingen tvivl om, at Sdr. Felding har gode muligheder for en forskønnelse af vores bymidte. Ikke mindst sammenholdt med de spændende planer, der lige nu er for en ny lokal Brugs.  

Læs hele nyhedsbrevet

 

 

Gårdhavefest hos Sdr. Felding MC

mni 10.09. 2016

Fantastisk vejr til en gårdhavefest og en masse glade gæster der rigtigt hyggede sig, både i musikteltet og og udenfor. 

"Den  Syngende Bager" satte ekstra gang i festen, med sin helt egen fortolkning af alle de største klassikere, plus med hans flotte og kraftfulde stemme, og der var lidt for enhver smag.

Sdr. Felding MC har eksisteret siden 1982.

Se mange flere billeder

Budgetforlig i Herning Byråd

mni 10.09. 2016

Der er blandt andet afsat i alt 4 mio. kr. til at forbedre indsatsen overfor sårbare unge, som gerne skulle lette livet for denne gruppe af borgere, skriver Dorte West.

Der er afsat midler til bedre rekruttering og fastholdelse af lærere på vores folkeskoler. Der er afsat midler til "tag og fag" på vores folkeskoler - dvs. til renovering af tag og facader. 

Der fremrykkes midler til renovering af Sdr. Felding Skole, så første etape kan færdiggøres.  

Desuden er der afsat 2 mio kr i 2018 og 2019 til forskønnelse af centerbyerne - herunder Sdr. Felding.

Læs hele indlægget fra Dorte West

14 damer i "Cykelklubben" mødtes igår til 25 års jubilæum

mni 07.09. 2016

I går aftes mødtes 14 damer på Klods Hans for at fejre deres 25 år jubilæum i Cykelklubben hjemmehørende i Sdr. Felding.

De har på de 25 sæsoner cyklet, hvad der svarer til 2 gange jorden rundt, oplyser Dagny Ørbæk.

Og det skulle fejres med middag og hygge, hvor de bl.a. læste op af dagbøger fra perioden. 

SdrFelding.dk ønsker jer tillykke med jubilæet og siger godt gået

 

 

Snart udsolgt til Men's Room 3 i Dagmar Bio

mni/am 06.09. 2016

D'herrer Thomas Hartmann og Torben Chris er populære. Der er nu kun få billetter tilbage til deres 'Men's Room 3' i Dagmar Bio, den 26. januar 2017.

Vil du se showet, så skynd dig at bestille din billet her

Økologisk Høstmarked på Søgård Andelsbrug

mni 04.09. 2016

På trods af vejret var det et rimeligt godt besøgt høstmarked der blev holdt på Søgård Andelsbrug.

Søgård folkene skønner at der har været ca. 200 besøgende. Og heldigvis var der sat et stort telt op og her blev der hygget med rigtig god musik af musikere fra Fanø.

Da vejret igen klarede op var der mulighed for at få en ridetur, malke en ko, tage med på en tur i marken med traktor og vogn, og komme ud og se kalve og køer med mm. Der var desuden smagsprøver på div. mælkeprodukter, grøntsager, pandekager og hjemmelavet is.

Se mange flere billeder på her

Indvielse af Sdr. Felding Hallen - Det Legende Hus

mni 02.09. 2016

Så kom den store dag hvor den store ombygning af Sdr. Felding Hallen kunne indvies. Og med måske 400 gæster var det noget af et tilløbsstykke. Vagn Andersen, formand for hallen, holdte åbningstale, hvor han bl.a. kom ind på at projektet så småt startede i 2008, i 2012 blev der lavet en stor pengeindsamling, som gav 4,2 mio. Dernæst gik kommunen med i projektet med med mange mio. kr. ligesom Bygge og anlægsfonden har støttet med 3 mio. kr. + lån. Og han takkede alle dem der har været indvolveret i projektet for deres støtte og arbejde. 

Johs Poulsen formand for Kultur og Fritid, holdt også en tale, hvor han kom ind på at navnet Det Legende Hus, både er et bevægelseshus for idræt og kultur, som imødekommer de fremtidige behov og hallen dermed er transformeret til et aktivitetshus. Her er der udover selve hallen, springgrav, bevælgesessal, motions- og spinningslokaler, motorikbaner og kultursal mm. 

Herefter klippede Johs Poulsen snoren og Vagn Andersen bød alle de tilstedeværende indenfor.

Et rigtigt flot projekt som hallens bestyrelse med Vagn Andersen i spidsen har opnået. 

Se mange flere billeder fra dagen

MENS ROOM 3 med Thomas Hartmann og Torben Chris kommer til Dagmar Bio

mni 02.09. 2016

Og det er torsdag d. 26. januar 2017 kl. 20.00.

Da de to komikere Torben Chris og Thomas Hartmann i 2012 lavede showet “Men’s Room” anede de ikke, hvor meget det ville gribe om sig. Showet drejede sig, i al sin enkelthed, om de sider af kvinder, som de fleste mænd ryster på hovedet af -­‐ det hele naturligvis med et kærligt glimt i øjet. 

Du kan bestille din billet her

Åbent hus i Sdr. Felding Billard Klub

mni 02.09. 2016

Sdr. Felding Billard Klub holder åben hus fredag d. 9 september kl. 19.00, hvor der vil blive spillet en opvisning kamp mellem Danmarks bedste billard spiller Johnny Hansen som kommer forbi og vil spille en opvisnings kamp mod vores bedste spiller Ulrik Mikkelsen. Alle som har lyst  og interesse er velkommen i lokalerne i Sdr. Felding Billard Klub.

Opvisnings kampen vil blive spillet kl. 19.30 i lokalerne oven på, hvor vi har 2 kamp borde, skriver bestyrelsen for billardklubben.

Se så fin en bygning HUSK indvielse i morgen fra 14 - 17

mni 01.09. 2016

Vi opfordrer hermed Sdr. Feldings beboere til at hejse flaget i morgen!

Brugsen har nu indsamlet 1 mio. kr.

mni 01.09. 2016

Siden vi startede indsamlingen d. 1/8-2016 med et møde i Dagmar Bio, har vi uge for uge set vores medlemmer tegne låneaftaler med vores forening.

Til dato har næsten 60 medlemmer tegnet en låneaftale med os. Og i dag nåede vi så et samlet lånebeløb på 1 million kr. Det synes vi er imponerende og et rigtigt godt tegn på, at vi har sat et levedygtigt projekt i gang i form af vores byggeprojekt ”Fremtidens Dagli’Brugs i Sdr. Felding”, udtaler formand for Brugsen Lars Svane.

Læs hele formandens indlæg

Henrik Pedersen fra Sdr. Felding vandt DM i cykling for U13

mni 31.08. 2016 

Danmarks Cykel Union holdt DM for alle børne- og ungdomsyttere på vejene omkring Kibæk.

Det var Herning Cykle Klub, der var arrangør, og der var 312 ryttere til start bøde lørdag og søndag i aldersklasserne U13 til U17.

Lørdag blev der kørt enkeltstart, hvor Henrik Pedersen fra Sdr. Felding vandt danmarksmesterskabet i U13. Han slog sin nærmeste konkurrent med 22 sekunder i tiden 19.42, og var dermed den eneste, der kom under 20 minutter på den 12,4 km lange enkeltstart.

Der var 61 ryttere til start i U13 klassen.

Til linieløbet søndag endte han midt i feltet, der kom samlet i mål. Senere søndag fik klubkammeraterne Julie Lillelund fra Ikast og Maria Bertelsen fra Lind hver en guldmedalje i henholdsvis U13 piger og U16 piger.

Generelt klarede klubbens 32 rytter sig alle flot til en DM, der blev gennemført til stor ros fra de mange deltagere.

 

Åbent hus i den nye hal "Det Legende hus"

mni 29.08. 2016

Fredag d. 2. september kl. 14 - 17 fejres ibrugtagningen af haludvidelsen, med et åbent hus, hvor alle er velkomne.

Her kommer Johannes Poulsen, formand for Kultur og fritid i Herning kommune og klipper snoren.

Man kan på dagen opleve idrætsfaciliteter som spejlsal, squashbaner, motionscenter, multisal med badmintonbane og springrav, samt kurtursal, café og mødelokaler.

Der vil blive serveret et let traktement oplyser Det legende hus.

Knallertkøreren overså sin vigepligt og kørte ud foran en motorcyklist

mni 27.08. 2016  Fra Fyn.dk

En mand er søndag aften død i en færdselsulykke på Vardevej nær Sønder Felding sydvest for Herning.

Ulykken skete, da en 64-årig knallertkører overså sin ubetingede vigepligt. Han kolliderede efterfølgende med en motorcyklist.

Det oplyser Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Ritzau.

Den dræbte knallertkører er fra lokalområdet, og han er kendt af politiet, blandt andet fordi han flere gange er taget for at køre påvirket. Han har desuden mistet førerretten.

- Han lugter kraftigt af spiritus, da vi ankommer til stedet, og vi er sikre på, at han er påvirket, siger vagtchefen.

Motorcyklisten, der er en mand på 54 år, er fløjet til Aarhus for at modtage behandling. Hans tilstand er ikke kendt af vagtchefen, der dog vurderer, at motorcyklisten er uden for livsfare.

Projektet ”Fremtidens Dagli’Brugs i Sdr. Felding” er kommet godt fra start

mni 25.08. 2016

På nuværende tidspunkt, efter ca. 4 ugers aktivitet, har medlemmerne lånt os i alt 760.000 kr. Det opfatter vi om en særdeles god start, udtaler formanden, Lars Christian Svane. ”Vi er rigtigt glade for det engagement medlemmerne udviser, og det vil være en rigtig god støtte for os i det videre forløb”, fortsætter han.  

Formanden håber, at den første million kan nås med månedens udgang. 

Læs mere

Dgali`Brugsen holdte onsdag aften fællesspisning ved åen

mni 24.08. 2016   Foto: Martin Iversen

2 - 300 deltog i Dagli`Brugsens fællesspisning, hvor det også var muligt at tegne sig for et lån til Brugsen.

Halprojektet "Det legende hus" er næste færdig

Foto: Henning Knudsen

mni 22.08. 2016  

Så blev der lige lagt fliser foran hoved indgangen, samt langs med kultur huset det gik godt nok stærkt, skriver Henning Knudsen på Facebook.

Og en lang weekend blev brugt på slut rengøring i Det Legende hus. Resultatet er nu, at støvet er væk, og hallen er nu klar til vinterens aktiveteter. Vi håber nu at brugerne kan lide resultatet.

Så det ser ud til at alt bliver klar til åbningen den 2 september, slutter Henning Knudsen.

Se flere billeder

 

 

Stort tillykke til håndboldherrerne

mni 21.08. 2016

Mon du ser OL i denne tid?

mni 20.08. 2016

Og har du fulgt med i, hvor godt det er gået for Danmark?

Vil du selv prøve kræfter med den sjove sport?

Så er det heldigt, at SFGIF igen i år tilbyder badminton for både unge og voksne.

Kom gerne – der er plads – endnu.

Vi er meget glade og taknemlige for, at følgende trænere har sagt JA til kommende sæson.

Jesper Bertelsen, Ulrik Mikkelsen, Anna Eg Jensen, Birger Søndergård og Sofie Damgaard Larsen

Vi mangler dog fortsat en træner til vores hold “8. klasse og op” onsdag fra 18.30-20.00, og dem vil vi rigtig gerne kunne tilbyde en træner, da mange af dem har spillet i mange år. Kan det være noget for dig? - evt. hver anden gang eller posten kan deles mellem flere. Vi vil så gerne have hjælp til dette hold også.

Bemærk, at kontingent stiger med 100 kr. efter sæsonstart, så tilmeld dig gerne allerede i dag.

Se meget mere på www.sfgif.dk under badminton.

Så fik vejen til Præstevænget plus et par andre veje ny asfalt

mni 18.08. 2016

Traditionen tro er der igen SF. Pub Crawl i Sdr. Felding

mni 18.08. 2016 

På lørdag d. 20. august afholder vi Sønder Felding Pub Crawl lige som vi plejer, udtaler Maria Alexandra Munk.

Og i vil kunne se at vi bevæger os rundt i byen lørdag eftermiddag.

 

 

SF.PC i 2015

Så starter SF.GIF håndbold op igen

mni 17.08. 2016

Håldboldsæsonen 2016 og 2017 starter nu op med 10 hold, og tilmelding er som sædvanlig på www.sfgif.dk

Se de forskellige hold her

 

 

 

                                          Puljevindere i 2013

Må vi komme på besøg?

Herning Biobliotek

mni 16.08. 2016

Dette efterår søger Herning Bibliotekerne 2 familier i Sdr. Felding, der har lyst til at åbne deres stuer og samarbejde med biblioteket om et anderledes kulturelt arrangement. Der vil blive tale om 1 arrangement pr. privat hjem. Det ene arrangement vil have litterært indhold og det andet arrangement vil have fokus på aktualitet og samtale.  Arrangementerne vil blive afviklet en aften i oktober eller november.  

Biblioteket kommer med kaffe, te og lidt sødt til arrangementet. Det er også biblioteket som står for økonomi og dialogen til oplægsholdere og andet indhold til arrangementerne. Biblioteket modtager meget gerne input og ideer til emner og indhold til de to arrangementer. Det eneste krav vi stiller til det private hjem er, at der skal være plads til 20 personer i stuen - og familien skal gerne kunne stille 20 stole til rådighed.   

Tilmelding input og ideer kan sendes til Anne Juul Andersen på bibaja@herning.dk

 

Festudvalget for byfesten sender en stor tak

Helle Hammer, Birthe Møller Pedersen, Anni Kamp Dorthe Viborg, og Benthe Langgaard Linding

mni 15.08. 2016

Festudvalget vil gerne takke jer alle for den store opbakning vi endnu engang har fået. Nu glæder vi os til at få gjort tingene op, så vi kan gøre status.

Der var 138 med til spisningen lørdag aften plus 40 som kom senere.

Vi glæder os allerede til Byfest 2017 som bliver weekenden uge 32.

Sidst men ikke mindst tak for den fine indsamling I lavede til os tøser i teltet i går, det var meget uventet og overvældende, tak tak tak fra festudvalget.    

Se billeder fra festen lørdag aften

Læs også status på Byfesten

 

Godt gang i byfesten lørdag med masser af aktiviteter

Der graves efter karameller

mni 13.08. 2016

Efter en fredag aften med diskotek for de helt unge med 140 deltagere, er der lørdag en masse aktiviteter igang. Der var gratis morgenmad, loppetorv, veteranbil fremvisning, mulighed for børn og barnlige sjæle at få en tur på Sdr. Felding MC´s motorcykler, hoppeborg for børn og dyk ned i kornbunke efter karameller. 

Der var også arrangeret et Handelsbankløb samt et cykelløb og for de motorglade kunne man få lov til at køre på ATV, eller hvis det ikke lige var motor så få en ridetur på en af rideklubbens heste. I eftermiddag har der været live musik i teltet ved Marius Grønkjær. Et rigtig flot program og masser af besøgende på trods af det dårlige vejr.

Se flere billeder 

 

 

Fra to-tal til tolv-tal, hørt ved Efterskolens reception fredag

mni 13.08. 2016

Sdr. Feldings Efterskole havde havde fredag indbudt til 10 års jubilæumsreception. Og den invitation var der mange der havde taget imod. Og udover noget lækkert at spise og drikke, var der også flere der holdt taler, bl.a. to tidligere elever, nemlig Marlene og Lisette. Og de havde kun ros at sige om deres ophold på skolen. Og fra at de tidligere kun havde fået meget lave karakterer havde de begge ved eksamens afslutningen fået flere 12-taller, et kæmpe kado til efterskolen og dens lærer, og de anbefaler stadig skolen for for andre potientielle efterskole elever.

Se flere billeder og læs talen af skolens nuværende formand Jan Andersen

og forhenv. formand Leif Jørgensen

Fantastisk aften med Lindy Aldahl

mni 11.08. 2016

Så er byfesten igang og Lindy fra "Rigtige mænd" var bare rigtig god og fik de over 200 tilskuere til at more igen og igen. Mere omtale i morgen.

Læs mere og se flere billeder

 

 

Skur lænset for haveredskaber

mni 09.08. 2016

I perioden fra mandag d. 1. august frem til i søndags har der været indbrud i et udhus/skur på Furebyvej i Sdr. Felding. En hængelås til skuret er klippet op, hvorefter der er stjålet en Texas græsslåmaskine, en Randers-trillebør samt en motorsav af mærket Partner fra stedet. Det stjålne har en samlet værdi af ca. 2.900 kr.

 

 

 

mni 07.08. 2016

Der er nu kl. 19.45 solgt 101 billetter til festen lørdag aften, udtaler Dorthe Viborg

Sdr. Feldings Efterskole fejrer 10 års jubilæum

mni 05.08. 2016

Det er nu næsten 12 år siden at en arbejdsgruppe med Leif Jørgensen i spidsen, sammen med Jørgen Møller og Ulla Mølgård begyndte arbejdet på opstart af en efterskole for ordblinde, senere kom der mange flere med i arbejdsgruppen. Og det var den lukkede Sdr. Felding Højskole der skulle indrettes som efterskole.

Skolen startede op med 72 elever og 13 nyansatte inkl. forstanderen Jens Boddum, og de første år var efter sigende hårde...

Læs mere

Fremtidens Dagli`Brugs i Sdr. Felding

mni 02.08. 2016

Som lovet i nedenstående indlæg fra i går om Brugsens låne program, er det nu muligt at se hvordan lånedokumenterne vil se ud og hvordan tilbagebetalingen sker, alt efter hvor stort beløb man låner til Brugsen.

Lån på 10.000 Kr. 

Lån på 20.000 Kr. 

Lån på 50.000 Kr. 

Lån på 100.000 Kr. 

Det er også muligt at få udleveret låne dokumenter i Dagli`Brugsen, eller ved at kontakte formanden Lars Svane på tlf. 25 19 99 94   

 

 

Stort fremmøde til Dagli`Brugsens møde om lån

mni 01.08. 2016

Omkring 80 var mødt op i Dagmar Bio for at hører om hvordan Sdr. Felding Brugsforening har tænkt sig at få finansieret bygningen af en ny og meget støre Dagli`Brugs. Ifølge formanden Lars Svane forventes det at byggeprojektet incl. køb af 2 huse på Strøget vil koste ca. 12 - 13 mio. kr. 

Finansieringen bliver en kombination mellem realkredit, lån i Brugforeningernes låne fond og så fra de ca. 1.000 medlemmer af Sdr. Felding Brugsforening. Og her håber bestyrelsen at medlemmerne vil låne ca. 3 mio. kr. til Brugsen mod en forrentning på 3%. Mere om tegning af medlemslån i de kommende dage her på siden.

Indbrud hos Åskov Golfklub

mni 01.08. 2016

Og det var i tidsrummet fra lørdag kl. 19 til søndag morgen kl. 06.32 

Stedet betegnes af politiet som raseret både ind- og udvendigt, og gerningsmændene har bl.a. foretaget 2 murgennembrydninger for at komme ind i henholdsvis et kontor og golfklubbens pro-shop. Desuden er en dør til et skur blevet opbrudt og nogle sensorer nedtaget. 

For at komme ind i klubhuset har tyvene opbrudt en terrassedør. 

Udbyttet ved indbruddet, som politiet ikke udelukker kan have samme gerningsmænd som et lignende, men knapt så voldsomt indbrud hos Brande Golfklub et døgns tid senere, blev dels nogle pengekasser, som er opbrudt og tømt, dels noget tøj fra shoppen.

To indbrud på Præstevænget

mni 01.08. 2016

I løbet af sidste uge har der været indbrud i to villaer på Præstevænget i Sdr. Felding. Det ene er sket i tidsrummet fra søndag til fredag, hvor beboerne kom hjem til en uløst fordør, som de mente at have låst. Efterfølgende blev der da også fundet et opbrudt vindue i huset. Fra stedet er der stjålet en MacBook, en iPad, smykker samt et uoplyst kontantbeløb. Det andet indbrud, som med stor sandsynlighed er begået af samme gerningsmand, er sket fra torsdag til søndag. Her er et køkkenvindue blevet opbrudt, og der er spor efter færden i hele huset. Der er endnu ikke fuldt overblik over udbyttet, udover at der er blevet stjålet en Garmin GPS.

 

 

Fodboldopstart i SF.GIF efterår 2016

Drengehold i 2013

30.07. 2016

Og i efteråret er der 11 hold der starter op.

Husk tilmelding til udendørsfodbold på SF.GIF´s hjemmeside.

Kontingentprisen er gældende INDTIL opstartsdatoen, herefter stiger kontingentet med 100 kr. (jævnfør SF.GIF´s kontingentpolitik).

Vi glæder os til, vi ses på fodboldbanerne.

M.v.h. Anette Rahbek, Fodboldudvalget i SF.GIF

Læs mere om de enkelte hold

Billetter til Byfesten kan købes i Dagli`brugsen

mni 27.07. 2016 

16 billetter solgt, pyhaaa håber da flere har lyst at være med i Byfest 2016, udtaler Dorthe Viborg.

Husk at gå i Brugsen og købe billet til Lørdag aften d. 13. august - pris 200 Kr. 

 

 

Medlemslåneordning i Dagli’Brugsen

26.07. 2016

Mandag den 1. august afholder Sdr. Felding Brugsforening et arrangement i Dagmar Bio, hvor foreningen vil præsenterer deres medlemslåneordning ”Fremtidens Dagli’Brugs i Sønder Felding, oplyser Brugsens formand Lars Christian Svane.

Det er håbet, at vi på denne måde kan samle mindst 3 millioner kr. Dette beløb, lånt af medlemmerne, vil være et ganske stærkt grundlag for at søge ekstern finansiering af det resterende beløb, som er nødvendigt for at gennemføre projektet. Bestyrelsen forventer at projektet kan gennemføres for mellem 12 og 13 millioner Kr.

Læs mere 

Byfesten er nu ved at være bemandet med frivillige

mni 18.07. 2016 

Det går hurtigt, nu mangler vi "kun" til løbs vagter på ruten og nedtagning af telt udtaler Dorthe Viborg, så er der nogen der har lyst til at give en hånd med kan i henvende jer til Dorthe Viborg på tlf: 53 39 18 02 eller på mail: dortheviborg@gmail.com

 

 

Kræmmermarked på Strøget fredag eftermiddag

mni 17.07. 2016

Fornyelse af fjernvarmerør på Vestergade

mni 13.07. 2016 

Vi påbegynder renoveringen af Vestergade og vil gerne undskylde på forhånd at vi kommer til at rode lidt, meddeler Sdr. Felding Fjernvarmeværk.

Som det kan ses på billedet er det en del meter rør der skal skiftes.

Vi informerer så snart vi kender til tidspunkter for afbrydelse. Hvis du har nogle spørgsmål så ring endeligt 97198272

 

 

Team Rynkeby Midt-Vest på vej mod Paris

mni 10.07. 2016 

I går blev Team Rynkeby sendt afsted mod Paris. Fra Sønder Felding er Solvejg og Kristian Lauridsen med på holdet. Og Helle Villum Christensen er med på service teamet. 

Helles søn holdt en tale der både var til grin og tårer der triller. Se den  her

 

Indvielse af Det legende Hus

mni 10.07. 2016

Og det bliver fredag d. 2. september udtaler Vagn Andersen, i bestyrelsen havde vi dog håbet på et noget tidligere tidspunkt.

Der er at ved blive lagt gulv i Multisalen og alle udvendinge døre er nu færdig monteret. Der er kommet håndvaske op i toiletterne, der er ved at blive lavet legeområde inde i cafe-området og håndværkerne er igang med gulvet til Squash banerne, udtaler Henning Knudsen.

 

Gammel engvandingsanlæg "genopstår"

mni 07.07. 2016

I denne uge har Paul Krogh m.fl. fra Grønne områder i Herning kommune, været igang med at genskabe renderne i det gamle engvandings anlæg som ligger lige syd for Åparken i Sdr. Felding. Ideen er ikke at få vand i anlægget igen, men derimod at bevarer det, så turister og borgere i byen kan se hvordan vanding forgik før man fik vandingsmaskiner.

Vandet til systemet kom fra Nørrekanal, som ligger nord for Sdr. Felding og løb i bikanaler ned til engen. Men pga. af byudvikling er disse bikanaler siden blevet sløjfet.

Læs mere om historien om Engvandingssystemet

Er der her nogen du kender

02.07. 2016 

Lokalhistorisk Arkiv rundt sendte fornylig et billede, hvor de ikke kender navnene på personerne. Billedet er engang blevet indleveret af Lilly Lund, og følgende er oplyst. Det er elever fra Tarp Skole omkring 1940-41. Hvis du kan hjælpe med navnene, hører arkivet gerne fra dig.

 

 

Dagmar Bio "Langt mere end en bif" - får støtte

mni 29.06. 2016

Den selvejende Institution Dagmar Bio i Sdr. Felding har søgt om støtte til at inddrage en nuværende garagebygning i kulturhusets areal og derved give plads til nye toiletforhold, herunder også plads til et handicaptoilet og forbedrede adgangsforhold. Og det har Lokale og anlægs fonden nu bevilget  77.810 kr. til.

Status er nu, at Dagmar Bio står rigtig godt rustet i forhold til det estimerede anlægsbudget. Arkitekten arbejder med finpudsning af tegningerne, og så håber vi MEGET snart at kunne komme i gang med det spændende projekt, udtaler Jens Udbye.

 

 

Byens bedste børn har brug for dig

mni 28.06. 2016

Badminton udvalget skriver at de efterspørger trænere til "vores dejlige ungdomsspillere" (8. klasse og op) til sæsonen 2016/17

Læs mere her

Nyhedsbrev fra byrådet i juni fra Dorte West

mni 27.06. 2016

Inden byrådsmødet var byrådet samlet til et såkaldt temamøde, hvor vi skulle høre om de foreløbige planer for området, hvor det nuværende Herning Sygehus er placeret. De foreløbige tanker så meget spæn-dende ud. Når det nuværende sygehus er flyttet til Gødstrup står der et areal på 100.000 kvm tomt midt i Herning. Byplanafdelingen kom med et meget visionært bud på, hvordan området kan udvikles.

Kommunal ejendom på Knudsvej 10-12 kan ombygges af flygtninge - men måske kommer der ikke så mange som forventet ..... 

Læs hele nyhedsbrevet 

Gymnastik udvalget er begyndt planlægning af sæsonen 2016/2017

mni 25.06. 2016

 

Gymnastik udvalget mangler trænere og hjælpetrænere til følgende hold: 
Årgang 12 (piger/drenge) 

Årgang 11 (piger/drenge) Årgang 10/09 (drenge) Årgang 10/09 (piger – spring/rytme) Lille spring (2. – 4. klasse) Store spring (3. klasse og op) Hvis der er noget for dig eller en du kender, så kontakt endeligt gymnastik udvalgets formand, Laila Nielsen på mail: hchly@herning.dk eller mobil: 25117889 Eller hvis du har lyst til at sidde med i gymnastik udvalget, så mangler vi også et par udvalgs medlemmer. For at udnytte de nye faciliteter i Det Legende Hus er vi i dialog med efterskolen omkring en uddannet springtræner.På vegne af gymnastik udvalget Caspar Bennedsen

 

 

Sankt Hans Fest på Gl. Stadion i Sdr. Felding

mni 24.06. 2016

Sankt aften, startede med fodboldkamp mellem Sønderlandet og Nørrelandet og i stort set hele 1. halvleg småregnede det. Kampen endte med en stor sejr til Nørrrelandet med 8 - 3, og så måtte dommeren endda hjælpe Sønderlandet og scorede et af deres 3 mål. Efterfølgende var der fakkeltog fra Engholm til Stadion, hvor børnene tændte bålet med deres fakler.

Det var i Lars Svane, formand for Brugsen der holdt båltalen, hvor han bl.a. kom ind på hvordan vi i Sdr. Felding somme tider er verdens centrum og fortalte efter opfordring fra arrangørerne om Dagli´Brugsens store udvidelsenses planer, se hele talen under her.

Jørgen Møller og Torben Jensen sørgede for den musikalske underholdning og der var en rigtig god stemning blandt de 200 - 300, der var mødt op.

Lars Svanes tale

Så er heksen klar til imorgen

mni 22.06. 2016

Og det er Karen Pedersen, der har lavet årets heks, flot klaret

 

 

Vold på Klods Hans

mni 20.06. 201

Natten til søndag opstod der en voldsepisode på Restaurant Klods Hans i Sdr. Felding. En 33-årig mand fra Kibæk tildelte et knytnæveslag til en gæst på stedet. Da en 37-årig mand fra Skarrild ville lægge sig imellem, blev han slået med en flaske i hovedet af den 33-årige og pådrog sig derved en 8 cm. lang flænge.

Politiet anholdt den 33-årige klokken 02.15 og tog ham med på stationen. Han blev løsladt søndag morgen og sigtes nu for kvalificeret vold i begge tilfælde.

Politiet i Herning oplyser, at den 33-årige er kendt for lignende forseelser.

 

 

Biblioteket Kommer - til dit lokalområde

mni 19.06. 2016

Som en del af bibliotekets services leverer vi hver anden onsdag i årets lige uger bogpakker netop i Dagli'Brugsen til afhentning af borgere, der er tilmeldt ordning, udtaler bibliotekar Mette Nørlund Andersen. 

Det fungerer således, at borgere i Sdr. Felding på herningbib.dk bestiller de bøger, de ønsker at få leveret til vores afhentningssted. 14 dage efter afleveres bogpakken igen og vi er klar til en ny bestilling. 

Du kan læse meget mere om tilbuddet på www.herningbib.dk/biblioteket-kommer 

Her står også information om tilmelding. 

Limfjordsturen med havefolket

mni 17.06. 2016

Aaskov Havekreds kunne ikke have valgt en bedre dag til årets heldagsudflugt til Limfjordens smukke haver, solen skinnede fra en blå himmel og havefolket tog af sted i højt humør. Dagens første besøgshave var hos Hanne-Lis Lovmand ved Snedsted, som bød de 40 gæster velkomne på godt klingende nordjysk.

Læs mere og se flere billeder 

Sommerfest i Petanque klubben

mni 15.06. 2016

Så har vi været til sommerfest i petanque klubben, skriver Agnethe Grønbæk. Rigtig hyggelig eftermiddag. Der spilles hver tirsdag kl 13.30, og der er plads til flere, så kom glad.

 

 

Idrætsdag på Engholm

mni/sgh 14.06. 2016

Igen i år skulle beboerne på Engholm kæmpe mod dagcenterbrugerne om vandrepokalen.  En del af vore uundværlige frivillige kom for at hjælpe med at komme rundt til de 5 poster. Der blev kæmpet i støvlekast, kast med ærteposer, bordkroket og lign. To af posterne var indendøre og de andre i haven og ude foran Engholm. Alle kæmpede bravt og med godt humør. Point blev talt sammen og gennemsnit udregnet, og resultatet blev sejr til dagcentret. Meget retfærdigt , da Engholm har haft pokalen de sidste par år.  Efter strabadserne grillede Poul Erik pølser til alle og dertil fik vi kartoffelsalat m.m. og is til dessert. Der blev taget godt fra af maden. Efter en hyggelig formiddag var det tid til en middagshvil, og nogle beboere havde forinden en lille snak om, hvornår de skulle gå i træningslejr , da dagcenteret jo helst ikke skal have pokalen to gange i træk.

Se flere billeder

 

 

Brand i minilæsser

mni 13.06. 2016

Brandfolkene fra Sdr. Felding måtte lørdag aften ved spisetid en tur til Blåkærvej 7 ved Karstoft. Her var der gået ild i en Manitou minilæsser, som havde været i brug umiddelbart forinden og sandsynligvis brød i brand p.g.a. varmen fra motoren. Ved en snarrådig indsats lykkedes det at få trukket minilæsseren ud af det maskinhus, den stod parkeret i, så brandskaderne begrænsede sig til maskinen, mens bygningerne slap uden skader.

 

 

Sdr. Feldings nyopstartede U19 fodboldhold har sluttet sæsonen

mni 12.06. 2016

En godkendt sæson, hvor det blev til 2 sejre og 2 uafgjorte kampe. I tabellen er de kun overhalet af "storklubber" som Herning, Vildbjerg og Silkeborg. Nu ser de frem til en ny sæson, som de spiller i Serie 6. Holdet tager med glæde imod nye som gamle spillere!

Dagli`Brugsen gør klar til den helt store fornyelsesplan

mni 10.06. 2016 
Yes det lykkedes, skriver Martin Iversen på Facebook
Brugsen har købt Strøget 4 og Bredgade 25 (tidligere slagter og tidligere købmand)
Planen er at nedrive disse og bygge en ny stor flot brugs derovre. Derefter nedriver vi nuværende brugs og laver parkeringsplads der.
Hvad synes du om den plan?
Vision:
Vi vil være nærområdets bedste sted at handle og arbejde. Vi mødes i brugsen - DIN butik

Læs også Lars Svanes pressemeddelse om bl.a. finansiering

Sommerudflugt til Varde

mni 09.06. 2016

Sdr Felding efterløn og pensionistforening har været på tur til Varde Miniby, hvor vi fik en sandwich til medbragt kaffe, skriver Agnethe Grønbæk.

Dernæst gik turen videre til Nygaards Afrika, hvor vi hørte om og så film omkring jagt på store dyr. Vi spiste flæskesteg og æblekage der. Dernæst gik turen til Bork Vikingehavn, og dernæst kaffe på Bork Kro.

På hjemvejen havde Sdr Felding Daglig Brugs sponseret vand og øl, som vi nød på pumpestation Nord. Hjemkomst ca 18.30. En rigtig god dag, hvor vejret også var med os.

Se flere billeder

 

 

mni 08.06. 2016

Så bliver spring graven fyldt op med trampoliner og spring pude. Der bliver også på begyndt at gøre klar til at væggene i squash banerne skal monteres. Der er også blevet hængt den store emhætte op ude i køkkenet. Det var så alt for denne uge, vender tilbage i næste uge når det næste projekt går i gang, skriver Henning Knudsen.

Skole OL i København med flot deltagelse fra Sdr. Felding

mni 07.06. 2016

TILLYKKE til Sofie Aastrup Christensen, nr. 5307, med en flot bronzemedalje til skole OL i København!
Hele 2 piger fra 4.a kom i finalen i hækkeløb! Sofie Aastrup Christensen blev nummer 3 og Mia Nielsen blev nummer 6. Generelt fik Sdr. Felding fine resultater. Alle har haft en super god dag. Nu går turen snart hjemad med hjemkomst kl ca 21.
Godt gået 4.a!!

19-årig kørte galt

mni 07.06. 2016

En 19-årig mand fra Sdr. Felding kørte mandag kl. 18.46 galt på Skovbjergvej i Sdr. Felding. Her kom den unge mand kørende i østlig retning, da han mistede herredømmet over bilen og ramte et træ. Ved sammenstødet, som ikke omfattede andre, pådrog den 19-årige sig knubs, formentlig et brækket kraveben samt et kraftigt slag på brystkasse, ribben og lunger. Han blev kørt til sygehuset i Herning, hvor han måtte afgive en blodprøve, eftersom politiet mistænkte ham for at være spirituspåvirket.

Aaskov Havekreds besøgte kanalhaver

mni 06.06. 2016

Store gamle frodige landbohaver med højt til himlen kan virkelig trække folk på havevandring. Dette oplevede Aaskov Havekreds torsdag den 2. juni, hvor der var inviteret til besøg i to kanalhaver ved Skarrild, hvor i alt 89 besøgende havde lyst til at tilbringe denne lune sommeraften på havebesøg hos hhv. Birthe og Holger Skjærbæk og Inger Marie og Karl Bøndergård

Læs mere og se flere billeder

Bedsteforældredag i Solsikken

mni 05.06. 2016

Torsdag d. 3/6 havde vi bedsteforældredag, og vi havde en rigtig hyggelig dag med højt humør, og mange aktiviteter på legepladsen i det fine vejr, udtaler Britta Skovbjerg Jensen.

En af bedsteforældrene havde medbragt madpakke, og børnene nød at vise deres institution og hverdag frem. Personale og børn siger tak for den fine opbakning.

Se flere billeder

Solsikken sagde farvel til 24 børn

mni 05.06. 2016

Tirsdag d. 31/5 sagde Solsikken farvel til 24 dejlige børn, der nu fortsætter på Fristedet og fra august i skolen.  Her fra Solsikken ønsker vi de dejlige børn, samt deres forældre held og lykke med alt det nye, der venter.

Endnu en vellykket arbejdsaften i Halmhuset gennemført

mni 04.06. 2016

Tusind tak til alle de frivillige hjælpere, bare skønt med så god en opbakning, udtaler Chanett Nørgaard Grønbæk. Der blev malet flere steder, lagt flis ud, lavet cykelstativ, gjort rent, sat hylder op, en ny trappe er ved at blive lavet og flere småting blev ordnet.

Arbejdsfolket var virkelig effektive, og vi er rigtig glade for det færdige resultat. Også en stor tak til JPK for lån af gummiged.

Se flere billeder på Hamhusets Facebook side

Fantastisk dag i Dagli`Brugsen med masser af smagsprøver

mni 03.06. 2015

Så er programmet for årets byfest klar

mni 02.06. 2016

"Rigtige mænd" ved Lindy Alddahl kommer til byen

mni 01.06. 2016

 

 

Byfest udvalget har inviteret Lindy Aldahl

Stål og teknik til springgraven klargøres

mni 29.05. 20106

Så blev stålet i spring graven færdig. Det tog lige en uge for at få hullet fyldt op med stål til både spring graven og trampolin det ser rigtig godt ud. Bliver sjovt når det skal tages i brug

Nyhedsbrev om byrådsarbejdet fra Dorthe West

mni 26.05. 2016

Et punkt på dagsordenen var en revideret befolkningsprognose. En prognose over hvorledes man forventer befolkningstallet vil udvikle sig de kommende 15 år.

Og ifølge den vil kommunens indbyggertal stige med 10,4% over de kommende 15 år?
Det er altid interessant læsning – specielt er jeg mest interesseret i, hvordan børnetallene udvikler sig rundt i kommunen.

Læs mere

Rigtig godt og hyggeligt årsmøde i Lokalrådet

mni 26.05. 2016

Onsdag aften afholdte Lokalrådet sit Årsmøde, hvor 14 var mødt op.

Der ikke været så mange møder i lokalrådet i det forløbne år, til gengæld har lokalrådet været med at at sætte nogle skibe i søen, såsom mødet med flygtninge og flygtningemøder i Dagmar Bio hver tirsdag. Vi har fået sat en undersøgelse om mulighederne for en renoverering af den Gl. Jernbanebro igang,.

I efteråret deltog vi i en byvandring med ansatte forvaltningen "Grønne områder"  og der er er blevet afholdt flere møder om turisme i vores området, idet vi tror på muligheden for en øget omsætning i byen med flere turister.

Læs meget mere om årsmødet her

 

 

Tyveri fra garage

mni 24.05. 2016

Natten til mandag har der været indbrud i en garage på Strøget i Sdr. Felding. Døren er først blevet underboret, hvilket har gjort det muligt for tyven at række ind til dørhåndtaget. Fra garagen er der stjålet en 2½ tons donkraft samt forskelligt elværktøj af mærkerne Bosch, Dewalt og Black & Decker til en samlet værdi af ca. 22.000 kr. Indbruddet blev opdaget kl. 7.30 mandag morgen.

 

 

 

Flot afskedsrecepsion for Leif Jørgensen på efterskolen

De tre første ansatte, Jens Boddum, Magnus Moesgaard, Mary Willumsgård og tidl. formand Leif Jørgensen

mni 22.05. 2016

Fredag eftermiddag afholdte Sdr. Feldings Efterskole en reception for den nu afgåede formand for skolen i de første 10 år Leif Jørgensen.

Der blev holdt 4 flotte taler af Jan Andersen ny formand, Asbjørn Lyby forstander, Kirsten G. Sørensen lærer, og Magnus Moesgård som var den første pedel på skolen. Og de kunne alle berettet om Leifs store indsats for opstart af skolen og ikke mindst som formand for skolen. Leif var en god sparringspartner der tror på dem han arbejder sammen med, hvorfor han også er meget vellidt både blandt de ansatte og blandt eleverne. Han er en ildsjæl der brænder for udvikling, han troede og tror på ideen, havde is i maven under opstarten, hvor det somme tider kunne være svært at se lys for enden af tunnelen. Og det er Leifs fortjeneste at navnet er Sdr. FeldingS Efterskole.

Leif var så tæt på skolen at nogen af eleverne i starten troede at det var ham der ejede skolen.

Alt i alt kan man sige at havde det ikke været for Leifs kæmpe indsats sammen med mange andre frivillige og ansatte havde der nok ikke idag været en efterskole i Sdr. Felding. Rigtig godt gået Leif.

Tale af nye formand Jan Andersen

Leif sluttede af med en lille tale som kan læses her

Se også billeder fra receptionen

Den gamle vandringsmand

Clemmen får en kop kaffe inden start

mni 21.05. 2016

Fra lørdag den 21. maj 2016 vil den 68 årige Clemmen Andersen fra Sønder Felding vandre ca. 1200 km rundt i Jylland og på Fyn. Undervejs samles der ind til fattige børn i Filippinerne.
Man kan støtte projektet ved at give fra 10 øre pr. tilbagelagt kilometer.

Læs mere her.

Årsmøde i Lokalrådet

mni 21.05. 2016

På onsdag er der Årsmøde i Sdr. Felding Lokalråd, hvor alle er velkomne.

Lokalrådet har i det forløbne år i samarbejde med Visit Herning arbejdet for mere turisme i vores område, vi har sat en proces igang omkring den gl. jernbanebro, skal den renoveres eller..., vi har i samarbejde med Borgerforeningen og Handels- og Håndværkerforeningen m.fl. været med til at få startet "Venligboerne" op.

Kom med til mødet på onsdag hør mere om vores arbejde.

Elvis kom til Engholm.

mni 20.05. 2016
Alle de fantastiske frivillige vi har på Engholm og Sørvad ældrecenter, var sammen med beboerne inviteret af Helle til en hyggelig eftermiddag med snitter, jordbærtærte og småkager . Helle bød velkommen og takkede for den store betydning de frivillige har og viste billeder fra nogle af de aktiviteter, de frivillige giver en hånd med i hverdagen.  Derefter nød vi kaffen m tilbehør. Pludselig lød høj musik i højtalerne og ind kom Elvis, som vi husker han så ud i sit hvide glimmertøj med svaj i bukserne. Han sang det ene kendte nummer efter hinanden og samtidig flirtede han med flere af de kvindelige gæster. Grete Olsen var i sit es, og kunne synge med på de fleste af sangene. Hun fik lidt ekstra opmærksomhed fra Elvis og hvis jeg ikke tager helt fejl blev hun lidt småforelsket i sit idol. Han fortalte at han nu var blevet 81 år, (uden et eneste gråt hår) og at han havde taget et lille dansk kursus. 

Efter en halv times sang sagde han farvel og lidt efter kom han ind som Flemming og underholdt med flere kendte sange, som alle kunne synge med på. En fantastisk sangstemme var har også beriget med.  En dejlig eftermiddag med god stemning til ære for de frivillige.

Sdr. Felding par hædret

18.05. 2016

Under DM i svæveflyvning ved Arnborg blev Birgitte Ørskov og Jørgen Thomsen fra Sdr. Felding hædret for deres nye nationale rekorder i svæveflyvning. Begge er svæveflyverud- dannede og flyver til dagligt i Svæveflyveklubben Sg-70 i Herning.

Læs mere

Resultater fra mandagens orienteringsløb

mni 17.05. 2016

På max. 30 minutter: Metha Trillingsgaard, 5 poster

På  max. 45 minutter: Evelyn og Laurids Jensen, 12 poster

På max. 6o minutter: Nicoline og Henrik Nissen, 26 poster 

Max 60 minutter på racercykel: Lotte Kristensen og Henrik Pedersen, 21 poster

Max. 60 minutter for medlemmer af Orienteringsklub: Kim Hyldgaard, Ilskov, 34 poster

1.

Orienteringsløb i Sdr. Felding sat igang

mni 16.05. 2016
Knap 60 var mødt op kl. 13.00 idag for at deltage i 2. pinsedags orienteringsløb, arrangeret af Herning Orienteringsklub.

 

 

Jernbanebroen øst for Vardevej bliver 100 år i 2017

mni16.05. 2016

Lokalrådet har derfor med Henrik Jensen i spidsen arbejdet på at få afklaret hvad der skal ske med broen fremover. Herning Kommune, som ejer broen, har tidligere indvilget i at få vurderet hvad en renovering af broen vil koste. Kommunen hyrede det rådgivende Ingeniørfirma Atkins, der har undersøgt sagen og ifølge dem vil det koste flere millioner at sætte broen i stand.

Derfor arbejdes der lige nu på at finde mulige sponsorer, der sammen med Herning Kommune vil hjælpe med finanseringen af en evt. renovering.

 

 

 

Stor tilstrømning til årets Å-Festival

mni 13.05. 2016

Lige nu er der det helt store ryk ind på festivalpladsen af biler, campingvogne og ikke mindst unge mennesker.

Det er fantastisk at se alle de forventningsfulde unge mennesker komme til Å-Festival.

Fra Lokalrådet vil vi gerne byde jer alle hjertelig velkommen, og håbe i vil få nogle rigtig gode dage på festivalen og i Sdr. Felding.

Natligt indbrud i bageriet

mni/Brandebladet 13.05. 2016

Natten til fredag har der været indbrud i Sdr. Felding Bageri på Bredgade. Tyvene har presset butikkens dør op ved hjælp af nogle EUR-paller. Fra bagerbutikken er der stjålet et uoplyst antal cigaretpakker, 4 icetea og 2 flasker Cocio. Indbruddet fandt sted kl. 00.40.

 

Venligboerne og flygtninge mødes i Dagmar Bio

mni 12.05. 2016

Efter opfordring fra mødet om flygtninge på Sdr. Felding skole d. 7. april, har den nystartede gruppe af Venligboer i Sdr. Felding besluttet at afholde møder de næste 6 tirsdag i Dagmar Bio.

Det starter tirsdag d. 17. maj kl. 19.30 - 21.00. Hovedpunkterne på møderne vil være: 17. maj Praktiske muligheder, 24. maj Vartsfamilier, 31. maj Walk and talk, 07. juni Fortællinger om flygtninges liv, 14. juni På tur ud af huset og 21. juni Sommerferie snak.

Du kan læse mere på Facebooks Venligboer side

 

 

Dagplejer med børn besøgte Tømmer gården

mni/ln 12.05. 2016

Onsdag d. 11. maj er Dagplejernes Dag, og som sædvanlig besøgte dagplejerne Tømmergården med deres børn.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og flaget var hejst. Bageren havde sponsoreret boller, og beboerne på Tømmergården havde lavet kaffe og købt juice og is, så det blev et par hyggelige timer for både børn og voksne.

Normalt plejer børnene at synge et par sange for beboerne; men i år var børnene ikke så gamle, så sangen må vente til næste år.

 

 

Pensionistforeningens forårsfest 2016

mni/ag 11.05. 2016

Sdr. Felding pensionistforening har afholdt forårsfest på Klods Hans . Vi startede med spisning, hvor Inga serverede tarteletter og hamburgryg med diverse. Derefter kaffe og småkager + chokolade. Så spillede alletiders spillemand Jens Sandager op til dans, og dansegulvet var optaget resten af aftenen . En rigtig dejlig aften.

Se flere billeder

Julekoncert i Dgmar Bio

mni/am 11.05. 2016

DOBBELT julekoncert med Søs Fenger i Dagmar Bio - sådan!
Torsdag d. 1. december og fredag d. 2. december spiller Søs Fenger julemusik i Dagmar Bio. Koncerterne starter kl. 20, og du kan bestille din billet lige her: www.place2book.com/da/list/EM3631

Bomberyddere i Sdr. Felding

mni/Brandebladet 10.05. 2016

 

Sidst på eftermiddagen mandag måtte forsvarets bomberyddere (EOD) en tur til Sdr. Felding. Under gravearbejde på Birkebyvej dukkede der en mystisk genstand op, som man frygtede kunne være en bombe. Genstanden blev fotograferet, og på baggrund af fotoet vurderede EOD, at der formentlig var tale om en gammel granat, som derfor blev afhentet på adressen. EOD blev adviseret om fundet kl. 17.

Ny motionsmulighed i Sdr. Felding

mni 09.05. 2016

I samarbejde med Veluxfonden indbydes alle områdets beboere til en festlig indvielse af
det nye orienteringskort over Sdr. Felding.
Det foregår som en god gammeldags skattejagt.
Der er GRATIS kort til alle, som møder frem. Kan du finde dit hus på kortet, som er meget detaljeret?

Læs mere

Stierne ved åen er blevet slået, så de igen er farbare

Det er Svend Åge Lauridsen, der har slået dem, og er er masser af friske brændenældeskud.

Sdr. Felding Tennisklub har afholdt generalforsamling

mni 08.05. 2016

Formand John Jensen kunne i sin første årsberetning orientere om at der er blevet startet stille og roligt op, og der var 16 betalende medlemmer, hvilket bestyrelsen betragter som værende tilfredsstillende.
Kasserer Jørgen Larsen gennemgik regnskabet, som viste en overskud på knap 8.000.
Bestyrelsen blev genvalgt med John Jensen som formand, næstformand Chris Andersen, kasserer Jørgen Larsen, sekretær Michael Christensen, menigt medlem Andy Sand og revisor Birgit Kristensen.
Bestyrelsen har planer om, at bane 2, som i øjeblikket ligger øde hen, skal laves en om til en multibane. Dette vil dog koste flere hundrede tusinde kr., så der arbejdes i øjeblikket på at søge penge forskellige steder fra.

Lørdag den 21. maj 2016 kl. 10-12 afholdes der åbent hus/tilmeldingsdag i klubben, hvor interesserede kan komme at høre nærmere samt evt. spille lidt. Der serveres pølser, øl og sodavand.

Læs referat  Tilmeldingsblanket

Carsten Knudsen Show med masser af grin i Dagmar Bio

mni 07.05. 2016

Fredag aften var der lagt op til spas og løjer i Dagmar Bio. Carsten Knudsen fra De Nattergale var på besøg, og han kridtede banen op ved at starte med at spille ”Oluf – a står under æ mistelten” som en slags fællessang. Allerede i tredje nummer sidder publikum og vifter med hænderne i vejret, mens de synger med på det sjove nummer ”Salmonelle Ella”. Og Knudsens scene, som den gryntende svineavler Gert Reinborg Jensen, sad lige i skabet!

Læs mere og se flere billeder

Nu bliver der sat stålplader på hallen

mni 05.05. 2016

Både på kultur salen og overbygning på gymnastiksalen. Der er lukket af rundt om hele bygningen. Derfor vil det for eftertiden nok kun komme billeder og info fra det der sker inden døre.

Jeg vil gerne bede folk om at benytte indgangen i nordenden af hallen. Døren som er om mod Skolegade. På forhånd tak udtaler Henning Knudsen

 

 

Engholms beboere på hotel i Sandet

mni 03.05. 2016

Fredag d.29. april var beboerne på Engholm inviteret til middag på Sandet hotel, udtaler Tinne G. Hartvigsen fra Engholm. Ildsjælen Karen havde søgt og fået penge fra Finns humørfond til arrangementet. Karen havde lavet maden oksekød m Bintje kartofler, sursød/peberrods sovs med tilbehør og til dessert gammeldags gul sagosuppe med rom og svedsker.  Der var festlig musikalsk underholdning under hele middagen af Conny og Ellen fra Sdr. Omme. Karen havde hjælp til borddækning...

Læs mere og se flere billeder

Fredag d. 6. maj kl. 20 - Carsten Knudsen show

mni 02.05. 2016

Såååå er det lige om lidt at lattermusklerne skal røres smile-humørikon Du kan stadig nå at få billet til Carsten Knudsens (fra De Nattergale) show fredag aften kl. 20. Spring ind på linket lige her:

Bagerbutikken overrakte idag flot kage til nybagte forældre

mni 01.05. 2016

Nu er der kommet 4 storke op i bedet ved Vinola Hair. Og idag fik Anette og Søren overrakt en flot kage hos Sdr. Felding bageren i anledning af deres lille nyfødte søn.

Så husk at ringe til bageren 97 19 88 33 eller Helle Kjærsig 20 88 59 81, hvis i har født en søn/datter.

Generalforsamling i Præsteskoven/Halmhuset i torsdags

mni 01.05. 2016

Der var et lille fremmøde på 8 medlemmer. Vi var oppe imod Troels Lyby, som samme aften gæstede Efterskolen, udtaler Morten Axelsen.
Der var ikke de store overraskelser på generalforsamlingen. Foreningen kører fint, der er tilgang af medlemmer, ligesom udlejningen af huset er støt stigende. Medlemmer af Halmhuset kan stadigvæk leje huset for kr. 100,- til børnefødselsdage, og kr. 250,- til gadefester, studenterfester m.v. Det anbefales at være ude i rigtig god tid, hvis man vil leje Halmhuset.
Der kunne tegnes fornyet medlemsskab, hvilket alle de fremmødte gjorde. Bestyrelsen kommer rundt til medlemmerne i løbet af juni måned.
Morten Axelsen har valgt at gå ud af bestyrelsen, efter at have siddet i bestyrelsen siden den blev stiftet i 2006. Som erstatning, blev Chanett Nørgård Grønbæk. Halmhuset byder hende velkommen.

Læs også referat fra generalforsamlingen

Nyhedsbrev – April 2016 fra Dorte West

mni 28.04. 2016

Efter et par dage med hhv. budgetkonference og byrådsmøde vil jeg igen lige give en kort statusopdatering fra byrådsarbejdet.

Budgetkonference
To gange årligt samles hele byrådet til budgetkonferencer. På forårsmødet følges der op på sidste års budget - hvordan er det gået med økonomien? Samtidig får vi de første meldinger om, hvordan økonomien forventes at se ud i 2017.

Renovering og tilbygning til Sønder Felding Skole
Dette punkt var ikke på byrådets dagsorden, men blev behandlet og godkendt på Børn- og familieudvalgets sidste møde og behøver ikke byrådets godkendelse. Der er tale om både renoverings- og tilbygningsprojekt. Der planlægges at blive bygget til skolen i skolegården for mellemtrinnet. Det kommer til at give nye og større klasselokaler på mellemtrinnet – fra 48 kvm til 70 kvm, nye gangarealer, faglokaler og 3 nye grupperum.

Læs hele Dorte´s indlæg

Generalforsamling i Biografklubben

mni 27.04. 2016

61 var mødt op til generalforsamlingen, hvor formanden Leif Jørgensen kunne berette om endnu et godt biograf år for biografklubben. Der har været vist film i næsten hver uge i sæsonen, og det må konstateres at det er de nyeste film der er mest søgning ligesom der er god søgning til de mere følelsesladede film. Der blev sidste år solgt 192 medlemskort, hvilket er en lille tilbagegang på 2 medlemmer.

I den kommende sæson bliver det muligt at købe medlemskort incl. billetter i Dagli`Brugsen, der vil dog også komme en e-mail ud til alle dem der var mellemmer i 2015. Se mere om biografklubben her

Læs beretning og se flere billeder

Den Jyske Sparekasse Forårsturnering 17.04.2016

mni 26.04. 2016

Åskov golfklub afviklede i weekenden DJS, Den Jyske Sparekasse Forårsturnering.  I strid vind kæmpede deltagerne om de flotte præmier som var sponseret. Der var præmier til de bedste 4 i hver række, samt til nærmest flaget på alle par 3 huller.

Se resultater og flere billeder

 


Bjørnebanden besøgte Føtex bageriet i Ikast

mni 26.04. 2016

Fredag d. 15/4 tog Bjørnebanden, som er Solsikkens kommende skolebørn på tur med bus til Ikast, udtaler Britta Skovbjerg Jensen.
I Ikast var hele flokken inviteret på besøg i bageriet i Føtex. Besøget startede med en rundvisning i bageriet, hvorefter børnene fik lov til at bage boller.                                           

Læs mere og se flere billeder

Hej alle i Sdr. Felding

mni 25.04. 2015
Der er endnu ingen der har meldt om fødsler efter 1. januar 2016, og derfor er der endnu ikke sat storke op og der er ikke udleveret kager fra bageren.

Så skriv eller ring hvis i har fået en lille, eller kender nogen der har født, opfordre fra Helle Kjærsig (Tlf. 20 88 59 81) fra Handels- og Håndværkerforeningen.

Nyt motionstilbud på vej

mni 24.04. 2016

I samarbejde med byens folkeskole og efterskolen er Herning Orienteringsklub ved at færdiggøre et nyt orienteringskort over Sdr. Felding og den nordlige omegn.
På kortet er afsat 50 faste poster. Svarende hertil er der rundt om i byen nedgravet 50 postpæle.
Det skete mandag den 18. april, hvor ni af byens friske pensionister i samarbejde med tre medlemmer af orienteringsklubben gravede pælene ned.

Læs mere

 

 

 

Bent Sunesen og Evald Johnsen igang med nedgravning af sten.

Å-festival inviterer igen til dybde og gratis koncerter

mni 22.04. 2016
For 26. gang åbner Å-festival teltdugen til en pinse med gratis koncerter og troen i centrum. Denne gang med plads til endnu flere koncertgæster
Folkene bag Danmarks største kristne festival, Å-festival, sætter endnu engang teltpløkker i jorden uden for Sønder Felding, hvor der fyres op for et brag af en festival i pinsen. Indbyggertallet i byen mere end fordobles, når 3000 unge samles til koncertoplevelser, hvor det kristne budskab er i centrum.  Alle er velkomne til en festival, der om nogen kan samle unge til koncerter og fællesskab i provinsen. 

Læs mere og se billeder af optrædende

Efterskolen har præsteret det bedste resultat siden opstarten

mni 21.04. 2016

Med et overskud på godt 1. mio. kr. og over 100 årselever i 2015, har Sdr. Feldings Efterskole overgået resultaterne for de sidste 10 år. Både formanden Leif Jørgensen og forstander Asbjørn Lyby var da også meget tilfredse på efterskolens generalforsamling. Asbjørn kom bl.a. ind på at skolen skal arbejde med dannelses processer og læring, det skal ikke bare være en skole hvor eleverne overnatter. Og da skolen har et rigtigt godt ry, for at kunne hjælpe ordblinde godt på vej og et godt sted at være, er ventelisten til næste skole år, allerede nu oppe på ca. 30 elever. Asbjørn sluttede sin tale af med at sige mange tak til den afgående formand Leif Jørgensen for deres gode samarbejde igennem årene. Der var mødt omkring 40 op til generalforsamlingen.

Læs formandens beretning og se flere billeder

Foredrag med skuespiller Troels Lyby

mni 20.04. 2016
Troels Lyby kommer torsdag d. 28. april til Sdr. Felding og fortæller om det at skulle præstere under pres. Den jobsøgende der skal til samtale, studenten der skal til eksamen, sælgeren der skal have en vigtig handel i hus eller fodboldspilleren der skal sparke et straffespark i finalen.
Og det er på Sdr. Feldings Efterskole.

Se plakat

Anna-Marie Jørgensen og Kristen Kousgaard hos Dronningen

mni 20.04. 2016

Så har Anna-Marie Jørgensen fra Handelsbanken og undertegnede Kristen Kousgaard fra Leif Nielsen-Eltec, været hos Dronningen for at takke for medaljen. Anna-Marie og Kristen fik Den kongelige belønnings medalje overrakt i begyndelsen af dette år, for 40 års ansættelse eller mere i samme virksomhed.

 

48 borgere deltog igår i den årlige affaldsindsamling

mni 17.04. 2016

Det er KANON at få så stor opbakning når vi arrangere noget i byen, udtaler Dorthe Viborg formand for borgerforeningen. I alt blev der indsamlet 2 cykler + 311,5 kg affald, heraf 535 dåser! Der er et enkelt stykke vi ikke nåede, nemlig fra Troldhede krydset på Skjern vej og hen til Præsteskoven, så er nogen ude at gå så tag endelig en pose med på det stykke. Lige til højre når man kommer fra Nørregade og drejer ud på Skjernvej ligger en del smadret tagplader, disse er pt. heller ikke samlet op. Vi håber at alle synes byen er blevet mere ren. Det er helt vild så mange cigaret skodér og hundelorte poser vi har samlet.

Alle hyggede bagefter med pølser & brød sponseret af Brugsen. Vand, sodavand og øl bev sponseret af Borgerforeningen.

Se flere billeder

Flot og festlig fødselsdagsreception for Asbjørn Lyby

Fra højre, Mads (søn), Jacob (søn), Sanne, Asbjørn, Laura (datter), Nicklas (kæreste med Laura), Thomas (gift med Marie) og Marie (datter)

mni 16.04. 2016

Stort fremmøde til fødselsdagsreceptionen for Asbjørn Lyby i går fredag. Og stemningen var god fra starten og blev da løftet en del ved taler af formand for skolen, Leif Jørgensen og tale ved for lærerene ved Laila Czank.

Noget at det de fremhævede var at Asbjørn er meget initiativrig og hele tiden har nye ideer, ligesom han er god til at få en god økonomi på skolen. desuden holder Asbjørn sig i form ved motion og løb og skulle fornylig have vundet et 10 km løb.

Læs meget mere og se flere billeder

Kæmpe fremmøde på Brugsforeningens generalforsamling

Desværre ingen billeder fra generalforsamlingen

mni 16.04. 2016

”Vi havde ca. 170 mennesker til generalforsamling, udtaler formanden Lars Svane. En masse forventningsfulde mennesker var mødt op for at høre sidste nyt om vores byggeprojekt, som forståeligt nok optager hele byen. Men først afholdt vi selve generalforsamlingen, hvor formanden Lars Christian Svane fremlagde beretningen (vedlagt). Herefter gennemgik Martin Iversen regnskabet, som udviste en særdeles stor fremgang i omsætning og overskud fra 2014 til 2015.

Læs mere her

Læs også formandens beretning

Tuborg Fondet støtter Dagmar Bio

mni 15.04. 2016

20.000 kr. er tikket ind på Dagmar Bios bygge-konto fra Tuborg Fondet. Og fondet giver pengene til indkøb af borde og stole som skal bruges til nybygningen af pauserummet.

Fødselsdagsreception på Sdr. Feldings Efterskole - fredag

mni 13.04. 2016

Og det er forstander på efterskolen Asbjørn Lyby der fylder 60 år.
Asbjørn har været forstander på efterskolen i nu snart 7 år, og det for en skole der er i vækst og har et rigtigt godt ry.

Derfor bliver der afholdt en fødselsdagsreception for Asbjørn, og det er på fredag kl. 15 - 17 på efterskolen.

Asbjørn er født ved Århus og boede i sin barndom på Ask Højskole, hvor hans forældre var lærerer.

Læs meget mere om Asbjørn Lyby

Links til lokale aviser

Lokalbladet

To top

2426493 visits2426493 visits2426493 visits2426493 visits2426493 visits


Typovizion - Typo3 CMS & kurser